Ντουντούκα
Μένουμε σπίτι!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

«Αντίο πρώτε των πρώτων!»

«Αντίο πρώτε των πρώτων!»
Κυριακή, 10 Μαρτίου 2019 - 12:56

Σε ηλικία 91 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο Αλέκος Σπανουδάκης. Ο Θρυλικός αρχηγός του Ολυμπιακού που συνέβαλλε τα μέγιστα για την κατάκτηση των πρώτων τίτλων του συλλόγου. Με τον Σύνδεσμο Βετεράνων Καλαθοσφαίρισης του Ολυμπιακού να στέλνει τα συλλυπητήριά του, στην οικογένεια του εκλιπόντα. Σημειώνοντας πώς δεν προσέφερε μονάχα σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο, αλλά και στο μέλλον του Θρύλου, με την ίδρυση των «ερυθρόλευκων» Ακαδημιών.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Με βαθιά οδύνη, αποχαιρετούμε τον πρώτο εμβληματικό αρχηγό του Ολυμπιακού, τον Αλέκο Σπανουδάκη! Το πρώτο ίνδαλμα όλων όσων φόρεσαν την “ερυθρόλευκη” φανέλα της ανδρικής ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, από τότε μέχρι σήμερα.

Ο Αλέκος Σπανουδάκης υπήρξε πρότυπο όλων, συμπαίκτης για κάποιος από εμάς και δάσκαλος για τους περισσότερους από τους σημερινούς Παλαίμαχους μπασκετμπολίστες του Ολυμπιακού. Οι στιγμές που ζήσαμε κοντά του και οι ιστορίες που έχουμε να διηγηθούμε για τον Αλέκο Σπανουδάκη δεν έχουν τέλος.

Ο δικός μας “κυρ Αλέκος” έβαλε το πρώτο λιθαράκι στη δημιουργία του Ολυμπιακού μας και εν συνεχεία ίδρυσε τις Ακαδημίες μπάσκετ του Ολυμπιακού μεταλαμπαδεύοντας στα νέα παιδιά τις αξίες της ομάδας του Πειραιά.

Αντίο πρώτε των πρώτων! Αθάνατος!»

Διαβάστε επίσης

Κορυφαίος και στα τρίποντα

Κορυφαίος και στα τρίποντα

Ο Βασίλης Σπανούλης χρειάζεται 4 εύστοχα για να ισοφαρίσει τον Κορωνιό και 5 για είναι μόνος πρώτος στο επαγγελματικό μπάσκετ στην Ελλάδα.