Ντουντούκα
Εμείς αστέρα, εσείς... καναπέ... Που να πάτε κιόλας, με το lockdown...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Οι ομάδες φωνάζουν, ο Βασιλειάδης κωφεύει!

Οι ομάδες φωνάζουν, ο Βασιλειάδης κωφεύει!
Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019 - 15:08

Τόσο καιρό ο Γιώργος Βασιλειάδης τηρούσε στάση αναμονής. Προσπαθούσε να μην εμπλακεί, ουσιαστικά, στο θέμα του μπάσκετ. Πόσω δε μάλλον την ώρα που ο Ολυμπιακός έχει ζητήσει ξένους διαιτητές στα ματς με τον Παναθηναϊκό. Για τα μεγάλα προβλήματα στο χώρο της διαιτησίας δεν είχε πάρει θέση! Προσπαθούσε να το αποφύγει. Κοιτώντας να ρίξει το... μπαλάκι στην ΕΟΚ για να κάνει αλλαγές στην ΚΕΔ.

Αλλά σήμερα μίλησε! Πήρε θέση! Ο υφυπουργός είναι αντίθετος με τους ξένους διαιτητές. Άποψη που ταυτίζεται με όσα πιστεύει ο Βασιλακόπουλος, αλλά και η πλευρά των «πράσινων». Ταύτιση σε αυτό το επίπεδο! Αλλά την ίδια στιγμή παραδέχεται σε δηλώσεις του πώς υπάρχουν «σκιές». Αυτή τη λέξη χρησιμοποίησε.

Δηλώντας μεταξύ άλλων: «Υπάρχει μια συζήτηση για το θέμα διαιτησίας. Γι’ αυτό δεν μπορεί ο νομοθέτης να κάνει κάτι, είναι θέμα της ομοσπονδίας. Υπάρχουν παράπονα, φωνές και σκιές. Για να μπορέσουμε να ανακτήσουμε την αξιοπιστία πρέπει να φύγουν οι σκιές.

Η ομοσπονδία πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες για ένα καθαρό περιβάλλον, ώστε να μην μπορεί κανένας να πει οτιδήποτε. Σε αυτό το σημείο βρισκόμαστε και περιμένω από την ΕΟΚ τις κινήσεις της. Δεν συμφωνώ με τους ξένους διαιτητές», για να συμπληρώσει: «Προφανώς και δεν επιτρέπεται η ομοσπονδία να υποχωρεί σε πιέσεις, αλλά όταν υπάρχει πρόβλημα πρέπει η ομοσπονδία να παίρνει κάθε μέτρο και εμείς να ασκούμε πιέσεις για να διασφαλίσουμε μια κανονικότητα».

Αφού, λοιπόν, υπάρχουν «σκιές» και πρόβλημα όπως είπε, αφού έκανε λόγο για έλλειψη αξιοπιστίας και ενώ έχει τονίσει πώς είναι σε ανοικτή επικοινωνία με τη FIBA, γιατί είναι αρνητικός στους ξένους διαιτητές. Όταν τόσες ομάδες έχουν παράπονα με όσα συμβαίνουν στα παρκέ, με τα απίθανα σφυρίγματα, γιατί δεν επεμβαίνει να δοθεί λύση; Με τα στάση του δεν κάνει τίποτα, ούτε πιέζει την ομοσπονδία να κάνει αυτά που πρέπει. Κυρίως, όμως, δεν βοηθά να αλλάξουν τα πράγματα και να βελτιωθεί η διαιτησία.

Διαβάστε επίσης

Αποφασίζει η ΔΕΑΒ

Αποφασίζει η ΔΕΑΒ

Συνεδριάζει την Τρίτη (12/3) για το ματς της Κυριακής ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.