Ντουντούκα
Εμείς αστέρα, εσείς... καναπέ... Που να πάτε κιόλας, με το lockdown...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Η κυβέρνηση «δείχνει» ΕΟΚ, ο Βασιλακόπουλος σφυρίζει... αδιάφορα!

Η κυβέρνηση «δείχνει» ΕΟΚ, ο Βασιλακόπουλος σφυρίζει... αδιάφορα!
Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019 - 15:31

Ο Βασιλειάδης όλο αυτό το διάστημα παραδέχεται ότι υπάρχει πρόβλημα με τη διαιτησία στο μπάσκετ, τονίζοντας πώς θα πρέπει η ομοσπονδία να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις στο κομμάτι της ΚΕΔ, αλλάζοντας τα πρόσωπα της Επιτροπής Διαιτησίας. Δείχνοντας πώς αυτός που θα πρέπει να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες είναι ο πρόεδρός της, ο Βασιλακόπουλος.

Ο τελευταίος, όμως, σφυρίζει... αδιάφορα. Σήμερα, μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών, τόνισε πώς δεν μπορεί να κάνει τίποτα και πώς η ΚΕΔ είναι ανεξάρτητα αρχή. Μας η ΚΕΔ δεν υπάγεται στην Ομοσπονδία; Η διαιτησία δεν είναι στην Ομοσπονδία; Την πρόταση του Ολυμπιακού που ζητά να φύγει η διαιτησία από την ΕΟΚ και να πάει στον ΕΣΑΚΕ, να γίνει επαγγελματική, στα πρότυπα της ισπανικής λίγκας, δεν την έχει κρίνει κανείς ως αναληθή! Άρα η διαιτησία υπάγετγαι στην ΕΟΚ.

Με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας να σφυρίζει... αδιάφορα και να μην κάνει τίποτα. Βάσει όσων δήλωσε, παρουσίασε τον εαυτό του ως αναρμόδιο! Άρα ποιος είναι υπεύθυνος για την ΚΕΔ, εάν είναι αυτή ανεξάρτητη; Μόνο ο Βασιλακόπουλος ξέρει και μπορεί να απαντήσει... Σε ό,τι αφορά το θέμα των ξένων, επικαλέστηκε τους κανονισμούς. Αλλά τους παρουσίασε όπως ήθελε και όχι όπως είναι...

Αναλυτικά όσα δήλωσε: «Δεν έχουμε απόλυτη αρμοδιότητα σε αυτό. Όποιος δεν πάει καλά, οδηγείται στη μετάθεση. Δεν προβλέπονται ξένοι διαιτητές, να σεβαστούμε τις προκηρύξεις και τους κανονισμούς της διαιτησίας. Αυτά που λένε κάποιοι... Λένε ότι στη VTB παίζουν ξένοι διαιτητές. Μα η VTB είναι πολυεθνικό πρωτάθλημα. Αυτός που τα γράφει αυτά, δεν το ξέρει; Όλα γίνονται με την έγκριση των εθνικών πρωταθλημάτων.

Έχουμε καλούς διαιτητές. Αν έρθουν ξένοι, μετά μπορεί να έρθει κάποιος και να πει ότι δεν τους θέλει και αυτό να γίνεται συνέχεια. Θα παίζουμε την κολοκυθιά; Εγώ είμαι υπέρ του ελληνικού μπάσκετ. Πρέπει να είσαι σε όλα τα επίπεδα δυνατός. Και στην διοίκηση, στους παίκτες, στους διαιτητές, στους προπονητές. Δεν είναι δικό μου θέμα, ή της ΕΟΚ. Είναι θέμα της ΚΕΔ, είναι ανεξάρτητη και αυτή έχει την αρμοδιότητα».

Διαβάστε επίσης