Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Δεν πήραμε δέσμευση από την ΕΟΚ λόγω της απουσίας του επικεφαλής της»

«Δεν πήραμε δέσμευση από την ΕΟΚ λόγω της απουσίας του επικεφαλής της»
Σάββατο, 16 Μαρτίου 2019 - 01:11

Δηλώσεις παραχώρησε ο Γιώργος Βασιλειάδης, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του, στο Υπουργείο Αθλητισμού.

Αρχικά, ο υφυπουργός αθλητισμού δήλωσε: «Μετά το αδιέξοδο του τελευταίου μήνα και το διαφαινόμενο αδιέξοδο μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος αποφάσισα να γίνει μία σύσκεψη με τους επικεφαλής των ομάδων και των φορέων για να συζητήσουμε επί της ουσίας για να βρεθεί μία λύση. Ο πρώτος στόχος ήταν να διασφαλίσουμε ότι την Κυριακή δεν θα υπάρξει κίνδυνος για τον οποιονδήποτε. Αυτό επετεύχθη. Ήρθαμε σε συμφωνία με τον ΕΣΑΚΕ. Το δεύτερο θέμα που ήθελα να θέσω ήταν να ξεκινήσει μία διαδικασία συζήτησης για την ομαλοποίηση της κατάστασης. Δεν θα φέρει αποτελέσματα αύριο και δεν θα λείψουν οι εντάσεις και οι διαφωνίες. Να υπάρξει κοινή συνισταμένη για τους κανόνες και τις διαφωνίες. Νομίζω ότι και αυτό επετεύχθη. Συνεχίζουμε από Δευτέρα με θεματοφύλακα τη ΓΓΑ να βρούμε μία λύση. Ο αγώνας δεν αναβάλλεται, αλλά δεν θα γίνει. Από εκεί και μετά, ο ΕΣΑΚΕ και οι ομάδες δεσμεύτηκαν να φέρουν προτάσεις και ένα πλάνο για να υλοποιηθεί. Δεν πήραμε δέσμευση από την ΕΟΚ λόγω της απουσίας του επικεφαλής της. Περιμένουμε…».

Για την απουσία του Βασιλακόπουλου, τόνισε: «Δεν θέλω αυτή τη στιγμή να ασχοληθώ με τίποτα άλλο που θα ρίξει λάδι στη φωτιά και θα αποσπάσει τη συζήτηση από τα προβλήματα τα οποία συζητήσαμε. Υπάρχει μια αδιέξοδη κόντρα που δεν οδηγεί πουθενά».

Και πρόσθεσε: «Το θέμα είναι ότι υπήρξε συμφωνία ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση».

Για τις καταγγελίες του Γιαννακόπουλου, ανέφερε: «Δεν θέλω να το σχολιάσω. Στημένο τι ήταν; Αν ήταν στημένο θα περνούσαν τα αιτήματα του Ολυμπιακού. Από εκεί και πέρα υπήρξαν εντάσεις, αλλά δεν θα το συζητήσουμε τώρα».

Για την ποινή που θα επιβληθεί στον Ολυμπιακό, είπε: «Ότι προβλέπουν οι κανονισμοί. Εμείς εδώ ήρθαμε για να συζητήσουμε για το πως θα διαφυλαχθεί η ασφάλεια. Τα άλλα θα τα αποφασίσει η Ομοσπονδία».

Διαβάστε επίσης