Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όταν σκοράρει πάνω από 80 πόντους…

Όταν σκοράρει πάνω από 80 πόντους…
Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019 - 21:18
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Ο Ολυμπιακός, 10 στις 11, που θα πετύχει πάνω από 80 πόντους θα κερδίσει. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει κερδίσει με λιγότερους (στους 79 τον Παναθηναϊκό, στους 71 την Κίμκι), αλλά όσο χαμηλότερα είναι η επιθετική του παραγωγή, τόσο μειώνονται οι πιθανότητές του για να κερδίσει. Όσο ανεβάζει το σκορ, πολλαπλασιάζονται οι ελπίδες του.

Σε κάποια παιχνίδια, όπως το πρόσφατο στο Μιλάνο, ο Ολυμπιακός επέλεξε να κρατήσει χαμηλά τον αντίπαλό του αλλά και να μην τρέξει για να μην «ανοίξει» τον ρυθμό. Ο Μπλατ σε πολλές περιπτώσεις με την χαρακτηριστική κίνηση του χεριού του, «φρέναρε» τους «ερυθρόλευκους» για να μην τρέξουν, καθώς δεν ήταν υπέρ του να ανοίξει τον ρυθμό σε έδρα αντιπάλου και σε μία από τις καλύτερες επιθέσεις στην Ευρωλίγκα.

Όταν όμως ο Ολυμπιακός τρέχει, ανεβάζει ρυθμό και πάει σε ένα παιχνίδια άνω των 80 πόντων, 10 στις 11 φορές θα κερδίσει. Το έκανε με…

Με την Κίμκι/ 87 πόντους

Με την Μπασκόνια/ 85 πόντους

Με τη Μακαμπι/ 88 πόντους

Με τη Ρεαλ/ 88 πόντους

Με τη Μπούντουσνοστ/ 92 πόντους

Με την Εφές/ 88 πόντους

Με τη Γκραν Κανάρια/ 98 πόντους

(Όλες αυτές μέχρι τις 20 Δεκέμβρη)

Με την Μπασκόνια/ 91 πόντους (παράταση, 80 κ.α.)

Με τη Μπούντουσνοστ/ 89 πόντους

Με τη Μπάγερν/ 89 πόντους

* Η μοναδική φορά που έχει σκοράρει πάνω από 80 πόντους, για την ακρίβεια 81 και ηττήθηκε ήταν από την ΤΣΣΚΑ με 81-97 στο ΣΕΦ.

Διαβάστε επίσης

Προπονήθηκε στο Λας Πάλμας ο Ολυμπιακός! (pics)

Προπονήθηκε στο Λας Πάλμας ο Ολυμπιακός! (pics)

Στην Gran Canaria Arena προπονήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (20/03) ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι», με… 11άδα, όπως ακριβώς συνέβη και στο παιχνίδι με τη Μπάγερν Μονάχου, καθώς τραυματίες είναι οι Σπανούλης, Στρέλνιεκς και Αγραβάνης.

Δεν σταματά να προκαλεί η ΚΕΔ

Δεν σταματά να προκαλεί η ΚΕΔ

Μετά την τιμωρία του Παναγιώτου για την αλλοίωση αποτελέσματος στο Περιστέρι-Κύμη, η ΚΕΔ τον επιβράβευσε βάζοντάς τον στο ντέρμπι Θεσσαλονίκης.