ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 2019-2020
Ντουντούκα
Μεταγραφικός... οργασμός στον Ολυμπιακό!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Ανακοίνωση κατά του Βαγγέλη Αλεξανδρή για τις ρατσιστικές του δηλώσεις...

Ανακοίνωση κατά του Βαγγέλη Αλεξανδρή για τις ρατσιστικές του δηλώσεις...
Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019 - 18:18

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής τις προηγούμενες ημέρες είχε κάνει ρατσιστικές δηλώσεις κατά του Ντέιβιντ Μπλατ, τονίζοντας ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού έχει το εβραϊκό αίμα μέσα του, κάτι το οποίο σημαίνει ότι λέει και ψέματα.

Τις ρατσιστικές αυτές δηλώσεις σχολίασε με ανακοίνωσή του το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, ζητώντας από τους ανθρώπους του χώρου του αθλητισμού να τις αποδοκιμάσει, αλλά και από τον Έλληνα προπονητή να ζητήσει συγγνώμη.

Αναλυτικά:

«Οι δηλώσεις του γνωστού πρώην καλαθοσφαιριστή και προπονητή Βαγγέλη Αλεξανδρή για τον προπονητή της ομάδας μπάσκετ του ‘Ολυμπιακού Ντέιβιντ Μπλατ, με αναφορά στο ‘εβραϊκό του αίμα’ ως στοιχείο που υποδηλώνει ότι ‘ψεύδεται’ (!) προσβάλλει πρώτα απ’ όλα τον ελληνικό αθλητισμό και το αθλητικό πνεύμα που σκοπό έχει να ενώνει τους λαούς και όχι να τους διχάζει.

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει την αγανάκτηση του Ελληνικού Εβραϊσμού γιατί η δήλωση αυτή εμπεριέχει τα πλέον ποταπά αντισημιτικά στερεότυπα που διαιωνίζουν το μίσος κατά των Εβραίων.

Ελπίζουμε ότι τα αντανακλαστικά του κόσμου του αθλητισμού θα λειτουργήσουν και θα αποδοκιμάσουν με σαφήνεια τέτοιου είδους απαράδεκτες δηλώσεις, ο δε κ. Αλεξανδρής θα αναγνωρίσει το λάθος του και θα ζητήσει συγνώμη.

Σε μια περίοδο που διεθνείς αθλητικές ομοσπονδίες οργανώνουν εκστρατείες κατά του ρατσισμού και του αντισημιτισμού, στη χώρα μας δεν μπορούν να γίνονται ανεκτές αναφορές που καλλιεργούν και οξύνουν τον φανατισμό και το μίσος στα γήπεδα».

Διαβάστε επίσης