Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ελάχιστες ασίστ!

Ελάχιστες ασίστ!
Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019 - 13:16
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Η εικόνα του Ολυμπιακού στο ματς με την Γκραν Κανάρια ήταν αποκαρδιωτική. Μια ήττα με 23 πόντους από μια ομάδα που δεν είχε στόχους πάει πολύ. Ένα από τα προβλήματα του Ολυμπιακού ήταν τα λάθη. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν 15 και πολλά από αυτά ήταν αβίαστα και «φτηνά» κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. Όμως τα λάθη είναι μέρος του παιχνιδιού. Όταν δεν έχεις καθαρό μυαλό, λάθη γίνονται.

Το χειρότερο, αυτό που δεν επιτρέπεται για τον Ολυμπιακό, ήταν οι μόλις 8 ασίστ που έδωσαν οι παίκτες του, την ώρα που η ισπανική ομάδα είχε 20! Υπερδιπλάσιες από την πλευρά της ομάδας των Κανάριων Νήσων. Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να μην επαναληφθεί. Όχι τώρα, αλλά ποτέ. Σε κανένα ματς.

Μόλις 8 ασίστ σημαίνει έλλειψη ομαδικού πνεύματος. Σημαίνει έλλειψη συνεργασιών. Σημαίνει πώς όλα αυτό δεν ήταν Ολυμπιακός. Και δεν επιτρέπεται να επαναληφθεί. Δεν επιτρέπεται ο Ολυμπιακός να μην μπορεί να δημιουργήσει, όποιον κι αν λείπει. Η ομαδικότητα είναι σημείο αναφοράς αυτής της ομάδας. Πριν από μερικούς μήνες έκανε ρεκόρ ασίστ στην ιστορία της.

Άρα το θέμα είναι το ομαδικό πνεύμα. Κι αν ο Ουέμπερ είναι λίγο απρόβλεπτος, μπορεί να μην έχει μπει ακόμα στο... πνεύμα, για τους υπόλοιπους δεν υπάρχει καμιά απολύτως δικαιολογία. Ειδικά όταν δεν προσφέρουν στο σκοράρισμα, θα έπρεπε να το κάνουν στον τομέα της δημιουργίας.

Διαβάστε επίσης

Η αναμενόμενη ποινή...

Η αναμενόμενη ποινή...

Με αφαίρεση -6 βαθμών τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός για το ματς με τον ΠΑΟ, στο ΣΕΦ, που δεν έγινε.