Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Όπως με τη Μπάγερν… χωρίς Σπανούλη και Στρέλνιεκς»

«Όπως με τη Μπάγερν… χωρίς Σπανούλη και Στρέλνιεκς»
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019 - 16:57
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Με το άγχος και την πίεση φανερά «ζωγραφισμένα» στο πρόσωπό του, ο Ντέιβιντ Μπλατ μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου στο ΣΕΦ, πριν την τελευταία προπόνηση του Ολυμπιακού ενόψει Ζαλγκίρις, τονίζοντας πως θα πρέπει να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό ΧΩΡΙΣ του Σπανούλη και Στρέλνιεκς.

Πιο αναλυτικά τώρα… Ο Ντέιβιντ Μπλατ ανέφερε αρχικά: «Είναι φανερό πως αύριο έχουμε ένα παιχνίδι κρίσιμο, παίζουμε στο γήπεδό μας, μπροστά στους οπαδούς μας και ελπίζουμε να τους δώσουμε την εμφάνιση που είχαμε και απέναντι στη Μπάγερν. Η Ζαλγκίρις είναι πολύ καλή ομάδα, πέρασε και αυτή δύσκολη εποχή αλλά στα τελευταία παιχνίδια παίζει πολύ καλά. Παίζει ομαδικά και είναι δεδομένο πως πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Ερωτηθείς για την κατάσταση του Σπανούλη και το αν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί, είπε: «Δεν περιμένω τον Σπανούλη να παίξει στο παιχνίδι, ούτε και τον Στρέλνιεκς. Είναι κάτι που πρέπει να συμβιβαστούμε με αυτό. Είναι κρίμα που είναι έτσι η κατάστασή μας τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά πρέπει να το ξεπεράσουμε και να συμβιβαστούμε».

Για τα «κλειδιά» της αναμέτρησης, είπε λακωνικά: «Πολλά θα είναι τα κλειδιά, αλλά κυρίως το επίπεδο της προσπάθειάς μας».

Για την ήττα στη Γκραν Κανάρια ανέφερε: «Ήταν ένα ιδιαίτερο παιχνίδι για μας γιατί ήταν σε διπλή εβδομάδα και δύσκολο ταξίδι και η Ζαλγκίρις θα σας πει το ίδιο. Δεν είναι ώρα για συμπεράσματα. Κοιτάμε μόνο το παιχνίδι μπροστά μας. Δεν κοιτάμε πίσω, αλλά με αισιοδοξία το μέλλον».

Για το πώς μπορούν να καλυφθούν οι απουσίες των Σπανούλη και Στρέλνιεκς- με τον Γιασικεβίτσιους μάλιστα να λέει νωρίτερα πως ο Ολυμπιακός δεν έχει καλή δημιουργία εν τη απουσία των δύο- ο Ντέιβιντ Μπλατ τόνισε: «Το κάναμε απέναντι στην Μπάγερν την προηγούμενη εβδομάδα. Κάναμε ένα σπουδαίο παιχνίδι χωρίς εκείνους. Δεν τα καταφέραμε απέναντι στη Γκραν Κανάρια όμως. Αυτή είναι η κατάστασή μας. Δεν είναι δικαιολογία και θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε».

Για τον κόσμο ανέφερε: «Ελπίζω να έρθουν να μας συμπαρασταθούν όπως πάντα κάνουν και να πάρουμε τα δυνατά αποτελέσματα που θέλουμε πολύ και οι δυο».

Για το ότι πολλές ομάδες, αυτές τις τελευταίες αγωνιστικές παίζουν με πολλές απουσίες, ο Μπλατ ανέφερε: «Οι ομάδες που το κάνουν αυτό έχουν το δικαίωμα, βρίσκονται σε μια κατάσταση που τους το επιτρέπει. Προφανώς δεν είναι το ίδιο ανταγωνιστικές αλλά μπορούν και το κάνουν. Είναι δικαίωμα τους, δεν έχουμε κάτι να σχολιάσουμε».

Για το αν θα έπρεπε τα παιχνίδια να γίνονται την ίδια ώρα, είπε: «Είναι μια καλή ιδέα, ίσως να έχει να κάνει με τα ταξίδια, υπάρχει διαφορά ώρας και δεν βοηθάει, αλλά είναι μια καλή ιδέα».

Τέλος, για τον Τουπάν, που δεν έπαιξε στο παιχνίδι του Κάουνας αλλά θα τον έχει ώρα, είπε:
«Είναι σπουδαίο που τον έχουμε πίσω,0 είναι σημαντικό που τον έχουμε στην ομάδα και σε αυτό το παιχνίδι».

Διαβάστε επίσης

Στην Αθήνα η Ζαλγκίρις (pics)

Στην Αθήνα η Ζαλγκίρις (pics)

Η αποστολή της λιθουανικής ομάδας βρίσκεται στη χώρα μας για τον «τελικό» με τον Ολυμπιακό την Παρασκευή στο ΣΕΦ.

«Ιδιαίτερο για μένα γιατί είναι… τελικός»!

«Ιδιαίτερο για μένα γιατί είναι… τελικός»!

Παιχνίδι «ζωής ή θανάτου» χαρακτήρισε ο Αξέλ Τουπάν, αυτό της Παρασκευής κόντρα στη Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ για την προτελευταία αγωνιστική της Ευρωλίγκας, με τον ίδιο να τίθεται για πρώτη φορά απέναντι στην πρώην του ομάδα, καθώς στο παιχνίδι του Κάουνας ήταν τραυματίας.