Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται πολλούς σαν τον Μπριάντε!

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται πολλούς σαν τον Μπριάντε!
Σάββατο, 30 Μαρτίου 2019 - 13:38
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Αυτό που έκανε το βράδυ της Παρασκευής ο Μπριάντε Ουέμπερ ήταν κατάθεση ψυχής. Τόσο μέσα στο παρκέ όσο και έξω από αυτό. Μέσα στις τέσσερις γραμμές του αγωνιστικού χώρου στο ΣΕΦ ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Τί ήθελε ο Ολυμπιακός από τους παίκτες του; Να βγουν μπροστά! Να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό! Να παλέψουν όσο μπορούσαν! Ο Αμερικανός γκαρντ το έκανε στο βαθμό που μπορούσε. Σε ορισμένες στιγμές στο τέλος έδειξε να μην έχει άλλες αντοχές. Αλλά δεν είχε συμπαραστάτες και δεν μπορούσε να σταματήσει.

Όμως, αυτό που έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία ήταν η νοοτροπία του μετά το ματς. Λύγισε, έκλαψε, ζήτησε συγγνώμη! Ποιός; Ένα παιδί που ενσωματώθηκε πριν από περίπου δύο μήνες στην ομάδα. Ένα παιδί που ακόμα έψαχνε να βρει το ρόλο του, να μάθει το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Αλλά ήταν μαχητής! «Έσκασε» με την ήττα. Ζήτησε συγγνώμη αυτός που έκανε ό,τι μπορούσε για να διεκδικήσει ο Ολυμπιακός τη νίκη κόντρα στην Ζαλγκίρις.

Αποτελεί παράδειγμα η εμφάνισή του και η νοοτροπία του. Όχι μόνο για το άμεσο μέλλον, αλλά για την επόμενη ημέρα γενικά. Αυτό το παιδί ταιριάζει στη νοοτροπία του Ολυμπιακού. Αυτή που είχε ο σύλλογος στο παρελθόν. Με παίκτες που ήταν μέλη μιας ομάδας που αρνείτο να χάσει! Αυτό περιγράφει και τον Ουέμπερ.

Πολλοί θα πουν ότι έκανε πολλά εκτός συστήματος, πήρε πολλές προσπάθειες. Μα δεν υπήρχε άλλος περιφερειακός, λες και ήταν οι άλλοι... κρυμμένοι. Αυτός δεν φοβήθηκε, έδωσε ό,τι είχε και δεν είχε. Δεν δικαιώθηκε από τα αποτέλεσμα, αλλά κέρδισε την εκτίμηση και την αναγνώριση του κόσμου. Τέτοιοι παίκτες χρειάζονται στον Ολυμπιακό του αύριο!

Διαβάστε επίσης