Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Συγγνώμη από τον κόσμο, να κλείσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό»

«Συγγνώμη από τον κόσμο, να κλείσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό»
Σάββατο, 6 Απριλίου 2019 - 00:11

Τον απολογισμό μίας αποτυχημένης χρονιάς έκανε ο Γιώργος Πρίντεζης. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού βγήκε μπροστά και ανέλαβε πρώτος απ’ όλους την ευθύνη, ζητώντας συγγνώμη από τον κόσμο της ομάδας.

Στη συνέχεια, τόνισε τη θέληση του να παραμείνει στην ομάδα οποιοσδήποτε και αν είναι ο ρόλος του, καθώς και το μεγάλο του όνειρο να κλείσει την καριέρα του στους «ερυθρόλευκους».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Πρίντεζη:

Για το τι πραγματικά έφταιξε και για τον απολογισμό του Ολυμπιακού:

«Για να είμαι ειλικρινής αυτός ήταν ο λόγος που ήθελα να μιλήσω. Να κάνω έναν απολογισμό μίας αποτυχημένης χρονιάς. Πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Δεν πήγαμε όπως θα θέλαμε και όπως περιμέναμε μέχρι τον Ιανουάριο. Αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα. Από τη μία θες να πεις πολλά, από την άλλη όχι. Πάντα όταν τα πράγματα πάνε στραβά, θα διαιωνίζονται στα αυτιά πολλά αρνητικά. Δεν παίξαμε το μπάσκετ που δείξαμε ότι μπορούμε μέχρι τον Ιανουάριο. Κανείς δεν ήταν όπως θα ήθελε. Βάζω πρώτα τον εαυτό μου. Δεν ήμουν όπως έπρεπε τους τελευταίους 2.5 μήνες. Το πιο ειλικρινές για εμένα είναι να ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη από τον κόσμο της ομάδας. Όσους ήρθαν και μας στήριξαν, τους ζητάμε συγγνώμη. Τελείωσε άσχημα η χρονιά. Όλοι είμαστε περήφανοι που είμαστε εδώ. Η αλήθεια είναι ότι όταν δεν καταφέρνεις κάτι καλύτερο τα πράγματα είναι δύσκολα. Αυτό που θέλω να κρατήσω είναι να ζητήσουμε συγγνώμη από όλους που πίστεψαν σε εμάς».

Για τις σχέσεις των παικτών του Ολυμπιακού:

«Μπορείς να δεχτείς οποιαδήποτε κριτική, έτσι είναι ο αθλητισμός. Να δεχτείς, όμως, κριτική, επειδή δεν είναι καλές οι σχέσεις μεταξύ των παικτών, είναι κάτι που δεν αρέσει σε κανέναν και δεν αληθεύει κιόλας. Κατά τα ψέματα όταν δεν πάνε καλά τα πράγματα, όλα τα προβλήματα διογκώνονται. Η πραγματικότητα ήταν ότι μόνο αγωνιστικά δεν μπορέσαμε να καταφέρουμε τους στόχους μας. Στο παρκέ πάντα όταν βρίσκεσαι αφήνεις στην άκρη ότι έχει γίνει και δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό. Χάσαμε την πρόκριση στις λεπτομέρειες, την οποία δεν αξίζαμε. Αγωνιστικά δεν ήμασταν και ατομικά με πρώτο εμένα αυτοί που έπρεπε».

Για τα «παράθυρα» και το αν στοίχησαν στον Ολυμπιακό:

«Όταν τα πράγματα πάνε έτσι, ψάχνεις να βρεις πολλές δικαιολογίες που η ομάδα απέτυχε. Σε ένα κομβικό σημείο χάσαμε τον Στρέλνιεκς. Είχαμε επίσης τραυματισμούς και δεν καταφέραμε στο κρίσιμο σημείο της σεζόν να είμαστε πλήρεις. Αυτό που μένει είναι η εικόνα στο τέλος δεν αντιπροσωπεύει κανέναν μας, αλλά και την ομάδα».

Για το αν είναι κουρασμένος:

«Είναι χαρά μου που βρίσκομαι εδώ. Ήταν το όνειρό μου να αγωνίζομαι στον Ολυμπιακό και να κατακτώ τίτλους. Και είναι ακόμη μεγαλύτερό μου όνειρο να κλείσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό. Όποιος και αν είναι ο ρόλος μου, εγώ το δέχομαι. Έχω κάνει καλή προετοιμασία, ήμουν υγιής. Το τελευταίο δίμηνο δεν ήμουν όμως όπως έπρεπε και είναι κάτι το οποίο με βαραίνει πολύ. Κάνω πάντα τον απολογισμό και δεν θέλω δικαιολογίες. Κοιτάζω να γίνομαι ακόμη καλύτερος. Έχω ακόμη να δώσω πιστεύω, παρά το γεγονός ότι έχει περάσει η ηλικία».

Για την επόμενη ημέρα του Ολυμπιακού:

«Να παρουσιαστούμε ακόμη καλύτεροι και να βοηθήσουμε την ομάδα. Να φτάσουμε όσο καλύτερα γίνεται, με όλους να έχουν τον ρόλο τους. Όλοι μαζί, με τον Βασίλη και τα άλλα παιδιά, μία παρέα, να πλαισιωθεί η ομάδα όπως πρέπει. Το ξέρω ότι ήταν πολύ κακή χρονιά, αλλά όλοι μαζί θέλουμε μία ακόμη ευκαιρία και να διεκδικήσουμε ξανά το καλύτερο δυνατό. Είναι χαρά μου να βρίσκομαι εδώ, με οποιονδήποτε ρόλο. Αυτό ισχύει για εμένα».

Διαβάστε επίσης

«Είμαστε απογοητευμένοι, αγαπώ τον Ολυμπιακό και θα κάνω το καλύτερο γι’ αυτόν»

«Είμαστε απογοητευμένοι, αγαπώ τον Ολυμπιακό και θα κάνω το καλύτερο γι’ αυτόν»

Ο Ντέιβιντ Μπλατ έκανε και εκείνος έναν απολογισμό της φετινής σεζόν των Πειραιωτών στην Ευρωλίγκα, με τον τεχνικό των «ερυθρόλευκων» να ευχαριστεί τον κόσμο και να τονίζει ότι στηρίζει τη διοίκηση.