Ντουντούκα
Αποκαλύψεις με σκληρή γλώσσα και ονόματα από τον Βαγγέλη Μαρινάκη!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Αλλάζουν πολλά στην Ευρωλίγκα

Αλλάζουν πολλά στην Ευρωλίγκα
Δευτέρα, 8 Απριλίου 2019 - 14:24

Σημαντικές οι αλλαγές την επόμενη αγωνιστική περίοδο στην Ευρωλίγκα. Αυτό προέκυψε από τη συμφωνία ανάμεσα στη διοργανώτρια αρχή και την Ένωση παικτών. Μεταξύ αυτών, τα πιο σημαντικά είναι η χρονική διάρκεια της σεζόν που μεγαλώνει, όπως και η μείωση των «διαβολοδδομάδων». Όσον αφορά στην έναρξη, αυτή πάει για τις αρχές Οκτωβρίου (3-4/10/2019).

Με τη σχετική ενημέρωση να αναφέρει: «Η Ευρωλίγκα ανακοινώνει πως ήρθε σε συμφωνία με την Ένωση Παικτών (ELPA) αναφορικά με το καλεντάρι της διοργάνωσης για την αγωνιστική περίοδο 2019/20.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν για την θέσπιση αλλαγών που ζητήθηκαν από την πλευρά της Ένωσης Παικτών και έχουν ως στόχο τη βελτίωση των συνθηκών για τους παίκτες, ώστε να ασκούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα στο ανώτατο δυνατό επίπεδο:

Η 1η αγωνιστική της κανονικής περιόδου θα λάβει χώρα μία εβδομάδα νωρίτερα από το συνηθισμένο, στις 3 και 4 Οκτωβρίου του 2019. Η 34η και τελευταία αγωνιστική θα λάβει χώρα στις 9 και 10 Απριλίου του 2020.

Τα πλέι οφ θα διεξαχθούν μία εβδομάδα αργότερα από το συνηθισμένο, δηλαδή το διάστημα 21 Απριλίου με 6 Μαΐου του 2020.

Το Final-4 θα πραγματοποιηθεί με τη σειρά του μία εβδομάδα πιο μετά από το συνηθισμένο και πιο συγκεκριμένα στις 21-24 Μαΐου του 2020. Αυτές οι τρεις αλλαγές θα μειώσουν τις εβδομάδες που περιλαμβάνουν διπλή αγωνιστική από 9 σε 7.

Στις δύο από τις εφτά διπλές αγωνιστικές, όλες οι ομάδες θα δώσουν “κολλητά” δύο αγώνες εντός και δύο αγώνες εκτός έδρας. Η Ευρωλίγκα και η Ένωση Παικτών θα αναλύσουν τη συγκεκριμένη κίνηση στο τέλος της σεζόν 2019/20. Στις υπόλοιπες πέντε διπλές αγωνιστικές, οι ομάδες θα δώσουν εναλλάξ εντός και εκτός έδρας αγώνες, όπως συμβαίνει στην υπάρχουσα μορφή που ξεκίνησε τη σεζόν 2016/17.

Η Ευρωλίγκα και η Ένωση Παικτών θα συνεχίσουν τις συζητήσεις τους πάνω σε όλα τα θέματα με σκοπό να καταλήξουν στην υπογραφή μίας συλλογικής σύμβασης εργασίας, η οποία θα ρυθμίσει τη σχέση της λίγκας, των συλλόγων και των παικτών.

Τα θέματα τα οποία βρίσκονται υπό ανάλυση από την Ευρωλίγκα και τις ομάδες, έπειτα από προτάσεις της Ένωσης Παικτών, είναι τα εξής:

Βελτίωση των διαδικασιών για τις καθυστερήσεις των πληρωμών ώστε να αυξηθεί η ασφάλεια και να μειωθεί το ρίσκο των παικτών να βρεθούν σε μία τέτοια κατάσταση

Ρύθμιση της περιόδου προετοιμασίας και των προπονήσεων εν μέσω της σεζόν, με στόχο να εξασφαλισθεί επαρκής περίοδος ξεκούρασης και αποθεραπείας.

Ρύθμιση των συνθηκών ταξιδιών

Βελτίωση των υπηρεσιών που θα παρέχουν στους παίκτες επιπλέον ιατρική γνωμάτευση από γιατρό εκτός του συλλόγου, κάτι το οποίο ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2018.

Οι προτάσεις έχουν γίνει γνωστές στους συλλόγους στην τελευταία συνάντηση των μετόχων στο Μιλάνο της Ιταλίας».

Διαβάστε επίσης