Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Εγωισμός και πείσμα!

Εγωισμός και πείσμα!
Σάββατο, 13 Απριλίου 2019 - 17:28
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Ο Ολυμπιακός, με τα προβλήματα να μην έχουν τελειωμό, με 10άδα εκ των οποίων οι δύο μικροί, επικράτησε του ΠΑΟΚ με 80-59. Μέση ο Πρίντεζης, πέντε παίκτες έπαιξαν πάνω από 30 λεπτά.

«ΚΛΕΙΔΙ»: Ο εγωισμός και η αυταπάρνηση που έδειξαν όσοι έπαιξαν και φυσικά η διαφορά στην ποιότητα.

MVP: Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ

ΟΣΚΑΡ Β΄ΡΟΛΟΥ: Οι Βεζένκοφ, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Λεντέι.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ: 44-27 τα ριμπάουντ.

ΑΠΟΥΣΙΕΣ: Χωρίς Σπανούλη, Στρέλνιεκς (τραυματίες), Τουπάν, Ουέμπερ (φεύγουν από την ομάδα) και Γκος (στις ΗΠΑ με άδεια) ο Ολυμπιακός. Σχίζας και Τζόουνς απόντες για τον ΠΑΟΚ.

Η ανάλυση του αγώνα…

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς στοχεύοντας στη ρακέτα του ΠΑΟΚ όχι μόνο με τους Μιλουτίνοφ και Πρίντεζη αλλά και τον Παπανικολάου, αλλά το ίδιο έκανε και ο φιλοηενούμενος με τον Χρυσικόπουλο να ποστάρει Παπανικολάου και Πρίντεζη. Τρίποντα από τους Κόνιαρη και Γκος (και τα δύο τα δέχθηκε ο Λεντέι) έκαναν το 9-16, ωστόσο Μιλουτίνοφ και Πρίντεζης (αντιμετώπισε στη συνέχεια πρόβλημα τραυματισμού στη μέση) έδωσαν το προβάδισμα στον Ολυμπιακό με 18-16, το οποίο δεν κράτησαν μέχρι τη λήξη του 1ου δεκάλεπτου, με τον ΠΑΟΚ να το κλείνει με 20-22.

Ο Αγραβάνης πέτυχε δύο καλάθια στο ξεκίνημα της 2ης περιόδου και ο Μπλατ πήγε με σχήμα Μάντζαρη-Παπανικολάου-Λεντέι-Αγραβάνη-Μιλουτίνοφ. Ο Σέρβος μείωσε σε 27-28 από συνεργασία με τον Παπανικολάου, αλλά την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός είχε 0/8 τρίποντα και ο Πρίντεζης που ξαναμπήκε στο παρκέ, δεν κατάφερε να βγάλει φάση. Πόναγε και πήγε στα αποδυτήρια απευθείας. Ο ΠΑΟΚ είχε 55% στα δίποντα, κρατούσε το προβάδισμα παίζοντας στο χαμηλό ποστ, ωστόσο ο Ολυμπιακός με τους Μιλουτίνοφ και Λεντέι (το 1ο τρίποντο μετά από 0/9) έκλεισαν το 2ο δεκάλεπτο με 36-34.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν πιο ψυχωμένα στο 3ο δεκάλεπτο, έπαιξαν πολύ καλύτερη άμυνα και μπροστά ο Λεντέι έκανε δουλειά, ενώ Μάντζαρης και Βεζένκοφ με τρίποντα ανέβασαν το σκορ στο 54-44. Λάθη και ασυνεννοησίες έδωσαν δικαίωμα στη συνέχεια στον ΠΑΟΚ, ο οποίος με τον Χάτσερ μείωσε σε 54-49, ωστόσο οι Πειραιώτες έβγαλαν αντίδραση. Λεντέι και Βεζένκοφ κτύπησαν κοντά στο καλάθι ενώ στον αιφνιδιασμό ο Παπανικολάου έκανε το 60-49 που ήταν και το σκορ της 3ης περιόδου.

Δεν χαλάρωσαν σε ένταση οι Πειραιώτες αλλά φυσικά δεν έπαιζαν και οργανωμένα. Περισσότερο ένστικτο, πάθος και καμικάζι επιθέσεις. Με πείσμα και εγωισμό. Ο Μάντζαρης μετά από 1/8 τρίποντα πέτυχε το 2ο τρίποντό του για να κάνει το 65-54 ενώ Βεζένκοφ και Λεντέι από τα 6,75μ. έκαναν το 74-54. Όλοι αυτοί έβγαλαν σχεδόν όλο το ματς. Νέο τρίποντο του Βεζένκοφ έκανε το 80-56. Τελικό σκορ 80-59.

Τα Δεκάλεπτα: 20-22, 36-34, 60-49, 80-59.

Διαβάστε επίσης

Κλήθηκε σε απολογία ο Τουπάν

Κλήθηκε σε απολογία ο Τουπάν

Ο Γάλλος φόργουορντ πρέπει το βράδυ να απολογηθεί στη διοίκηση του Ολυμπιακού για το γεγονός ότι ήταν αδικαιολογήτως απών από τις υποχρεώσεις της ομάδας. Θα κινηθεί νομικά η ΚΑΕ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ Live

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ Live

Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ θέλει να βγάλει αντίδραση στην αναμέτρηση της 24ης αγωνιστικής της Basket League. Live στις 15:45 στο gavros.gr/CS4.