Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«20 χρόνια ακούμε αλλαγές και δεν αλλάζει τίποτα. Τώρα Δ.Σ, όχι το καλοκαίρι»

«20 χρόνια ακούμε αλλαγές και δεν αλλάζει τίποτα. Τώρα Δ.Σ, όχι το καλοκαίρι»
Τρίτη, 23 Απριλίου 2019 - 00:10

Είδαν κάποια πράγματα/διάλογοι το φως της δημοσιότητας από το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ… μισά, σχεδόν λειψά, θα μπορούσαμε να πούμε και εικάζουμε πως ο λόγος είναι γιατί έτσι… βόλευε. Να δούμε την ουσία του θέματος και της συζήτησης όμως; Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

Ο Χρήστος Σταυρόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός επανέλαβε και πάλι στην αίθουσα του Διοικητικού Συμβουλίου πως το ζητούμενο είναι να γίνει η διαιτησία επαγγελματική. Στα πρότυπα της ACB, της ισπανικής λίγκας. Από το προηγούμενο Δ.Σ. αρχές Μαρτίου το λέει αυτό ο Ολυμπιακός. Να περάσει η ΚΕΔ στην δικαιοδοσία του ΕΣΑΚΕ όπως γίνεται σχεδόν σε όλα τα πρωταθλήματα.

Ρώτησε πάνω εκεί τις υπόλοιπες ομάδες αν είναι ικανοποιημένες από τον τρόπο που λειτουργεί η διαιτησία και όλες απάντησαν πως ΔΕΝ είναι… εκτός του Παναθηναϊκού.

Για να γίνει επαγγελματική φυσικά πρέπει να περάσει νόμος, κάτι που δεν γίνονταν μεσούσης της σεζόν να αλλάξει. Δεν υπήρχε το νομικό πλαίσιο σε εκείνη τη φάση γι αυτό και ο Ολυμπιακός ζήτησε να μην τον σφυρίξουν οι τρεις (Αναστόπουλος, Μάνος, Παναγιώτου) και στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό να έρθουν ξένοι διαιτητές. Αφού δεν ήταν εφικτό μεσούσης της περιόδου και χωρίς νόμο επ΄αυτού να περάσει η ΚΕΔ στον ΕΣΑΚΕ, ζήτησε εξαίρεση και ξένους διαιτητές. Το επαναλαμβάνουμε για να γίνει κατανοητό γιατί παρερμηνεύεται.

Οι ομάδες εκεί απάντησαν, να τελειώσει πρώτα τα πρωτάθλημα και το καλοκαίρι να κάτσουν να μιλήσουν, αλλά ο Χρήστος Σταυρόπουλος ανταπάντησε: «Τότε θα είναι αργά… Είκοσι χρόνια τώρα ακούμε ότι το καλοκαίρι θα γίνουν αλλαγές και δεν αλλάζει τίποτα».

Γι αυτό τον λόγο τα επόμενο Δ.Σ. Ιδιοκτητών ορίστηκε για τις 6 Μαΐου. Δεν είναι έκτακτο όπως παρουσιάστηκε αλλά αναγκαίο ώστε να παρθούν οι όποιες αποφάσεις πριν τα πλέι οφ.

Διαβάστε επίσης

«Δεν θα έρθετε μαζί μας; Τα γύρισες πάλι;»

«Δεν θα έρθετε μαζί μας; Τα γύρισες πάλι;»

Η απάντηση του Χρήστου Σταυρόπουλου στον Μάνο Παπαδόπουλο που… αποκρύφτηκε! Εσείς δεν στείλατε επιστολή στην ABA Liga; Δεν θα έρθετε όπου είναι ο Ολυμπιακός; Πάλι κωλοτούμπα;