Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ούτε αυτό δεν μπορούν να κάνουν!

Ούτε αυτό δεν μπορούν να κάνουν!
Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019 - 15:10
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Κοίτα να δεις κάτι πράγματα: Το θέμα που έχει προκύψει από χθες και συνεχίζεται σήμερα με το ελληνικό μπάσκετ. Η ΕΟΚ απάντησε στη συνέντευξη του Γ.Βασιλειάδη. Στην ανακοίνωση της ομοσπονδίας αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Η ΕΟΚ τονίζει για μία ακόμη φορά ότι είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει τους Νόμους του Κράτους και το νομικό πλαίσιο της ΔΟΕ και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, FIBA, της οποίας είναι τακτικό μέλος».

Ωραία... Το θέμα είναι πώς ο Βασιλακόπουλος και η ομοσπονδία του για μια ακόμα φορά μεταφέρουν τις... ευθύνες για την κατάσταση, έστω και έμμεσα, στο κράτος. Στον υφυπουργό και την κυβέρνηση. Μιας και ο Βασιλειάδης θεωρεί πώς πρέπει να γίνουν αλλαγές, πώς η διαιτησία πρέπει να γίνει επαγγελματική, από τη στιγμή που αφουγκράζεται τις αντιδράσεις και τις «φωνές» από πολλές πλευρές, θα έπρεπε να κάνει κάτι παραπάνω. Από τη στιγμή που ο Βασιλακόπουλος και ο «Φάρος» του ελληνικού αθλητισμού είναι υποχρεωμένοι, όπως αναφέρουν, να εφαρμόζουν τους νόμους, ας νομοθετήσουν εκ νέου.

Αυτό θα ήταν το πιο εύκολο! Θα ήταν η λύση για όλα. Αλλά τόσο ο υφυπουργός Αθλητισμού όσο και η κυβέρνηση δεν κάνουν τίποτα. Αφήνουν να διαιωνίζεται μια προβληματική κατάσταση που μονάχα φθορά προκαλεί στο ελληνικό μπάσκετ. Οι φωνές διαμαρτυρίες, οι φωνές για αλλαγές όλο και πληθαίνουν, όλο και αυξάνονται! Αλλά καμία αντίδραση. Μια απάθεια που επιτρέπει να συνεχίζεται αυτό το κλίμα που αποτελεί «σαράκι» για το άθλημα.

Ούτε αυτό δεν μπορούν να κάνουν! Με τίποτα... Ανήμποροι να δώσουν λύσεις στα καίρια θέματα.

Διαβάστε επίσης