Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Όποια ομάδα δεν κατέβει στα πλέι οφ, υποβιβάζεται στην Α2» (vid)

«Όποια ομάδα δεν κατέβει στα πλέι οφ, υποβιβάζεται στην Α2» (vid)
Πέμπτη, 9 Μαΐου 2019 - 22:32

Για τα όσα έλαβαν χώρα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ μίλησε ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ επισήμανε ότι από το πρωί της Παρασκευής (10/05) θα ξεκινήσει τις εργασίες της η επιτροπή που συστάθηκε, ενώ ανέφερε ότι σύμφωνα με τις νομικές υπηρεσίες όποια ομάδα δεν κατέβει στα πλέι οφ θα υποβιβάζεται στην Α2.

Αναλυτικά:

«Ήταν μια δεύτερη συνεδρίαση πολλών ωρών. Συζητήθηκαν πολλά θέματα. Καταλήξαμε σε ένα συμπέρασμα: σύνθεση ομάδας εργασίας από αύριο το πρωί για όλα τα θέματα που αφορούν το ελληνικό επαγγελματικό μπάσκετ. Την επόμενη εβδομάδα θα ψηφιστούν οι προτάσεις από τους ιδιοκτήτες. Φάνηκε πως υπάρχει θέληση να βρεθεί λύση.

Τα πλέι οφ θα αρχίσουν μόλις επικυρωθεί η βαθμολογία, μόλις είναι έτοιμες οι υπηρεσίες να το κάνουν αυτό. Μέχρι την Τετάρτη θα έχουμε τις προτάσεις όλων των ομάδων. Μετά θα υπάρξει συνάντηση ιδιοκτητών για την αναδιάρθρωση πρωταθλήματος.

Δεν ξέρω αν θα λύσουμε όλα τα προβλήματα του ελληνικού μπάσκετ. Την Τετάρτη θα γίνει νέο συμβούλιο ιδιοκτητών που θα ψηφίσουν επί των προτάσεων.

Με βάση τις νομικές υπηρεσίες του ΕΣΑΚΕ, όποια ομάδα δεν κατέβει, υποβιβάζεται στην Α2. Αυτό λέει ο κανονισμός».

Διαβάστε επίσης

Δεν έχουμε πρωτάθλημα μέχρι το επόμενο Δ.Σ. στον ΕΣΑΚΕ

Δεν έχουμε πρωτάθλημα μέχρι το επόμενο Δ.Σ. στον ΕΣΑΚΕ

Συστάθηκε Επιτροπή η οποία θα καταθέσει προτάσεις στους ιδιοκτήτες και την ερχόμενη Τετάρτη (15/05) ψηφίζονται και αποφασίζουν πότε ξεκινάνε τα πλέι οφ. Ανάλογα με τις αποφάσεις αποφασίζει ο Ολυμπιακός για την ένταση στο ΑΣΕΑΔ.

Ψηφίστηκε η αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος

Ψηφίστηκε η αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος

Όλες οι ομάδες συμφώνησαν ομόφωνα με την πρόταση του Γιάννη Ψαρράκη του Λαυρίου για αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος, κάτι το οποίο σημαίνει ότι θα υπάρχουν 16 ομάδες στο νέο πρωτάθλημα.

«Παγώνει» το πρωτάθλημα

«Παγώνει» το πρωτάθλημα

Δεν θα πραγματοποιηθούν τα πλέι οφ μέχρι να παρθούν αποφάσεις, με τον Ολυμπιακό ίσως να σκεφτεί να αποσύρει την προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ αναλόγως με τις συγκεκριμένες αποφάσεις.