Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μοναδική ομάδα ο Ολυμπιακός με πρόταση (και) για τη βία

Μοναδική ομάδα ο Ολυμπιακός με πρόταση (και) για τη βία
Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019 - 17:25
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Ο Ολυμπιακός, δια των νόμιμων και φυσικών ιδιοκτητών του, τους κ.κ. Αγγελόπουλους κατέθεσε στο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ τις (δικές του) προτάσεις για το πρωτάθλημα, το σύστημα διεξαγωγής, τη διαιτησία, την καταπολέμηση της βίας και οι οποίες δεν έχουν να κάνουν με τις προτάσεις που συγκέντρωσε η Επιτροπή τις τελευταίες ημέρες και στην οποία βρίσκονταν ο Χρήστος Σταυρόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Πρώτη φορά στον ελληνικό αθλητισμό κι όχι μόνο στο μπάσκετ, κατατίθενται τέτοιες σοβαρές και εμπεριστατωμένες προτάσεις και κυρίως δεν είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα του Ολυμπιακού. Καμία δεν ευνοεί τον Ολυμπιακό, αλλά έχουν δουλευτεί για το κοινό συμφέρον και την εκσυγχρόνιση του προϊόντος.

Ζητά επαγγελματική διαιτησία που να αξιολογούνται από ανεξάρτητη Επιτροπή Παρατηρητών, νέα πρόσωπα άφθαρτα με 3ετή σύμβαση στην ΚΕΔ, να σφυρίζουν οι καλύτεροι διαιτητές βάση των επιδόσεων τους στα πλέι οφ, να αλλάξει το σύστημα ώστε να υπάρχει κίνητρο, ενδιαφέρον και ανταγωνιστικότητα κι όχι όποιος σώζεται να παρατάει την ομάδα και φυσικά κατέθεσε προτάσεις για την καταπολέμηση της βίας.

Η μοναδική ομάδα που κατέθεσε προτάσεις για τη βία. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έλεγε στο προηγούμενο Δ.Σ. πως δεν έχουν συμπεριληφθεί προτάσεις για τη βία στην ατζέντα τους, αλλά τώρα που ήρθε η ώρα για πράξεις κι όχι λόγια, ο Παναθηναϊκός δεν έκανε καμία πρόταση για την καταπολέμηση της βίας και ο Ολυμπιακός ήταν η μόνη ομάδα που το έπραξε.

Αυτές οι προτάσεις, πέραν από τη πρώτη, δεν συζητήθηκαν στο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ. Μίλησαν για την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος (από 14 να γίνουν 16 οι ομάδες) και πέρασε με ψήφους 14-0 και είπαν θα τα συζητήσουν μετά καθώς αυτό που τους «έκαιγε» ήταν πότε θα ξεκινήσουν τα πλέι οφ. Δεν έγινε καμία συζήτηση για τη διαιτησία, την Πέμπτη (αύριο, 16/5) εκδικάζεται η προσφυγή του Ολυμπιακού στο ΑΣΕΑΔ με τη νομικό του ΕΣΑΚΕ να αλλάζει τη γνωμάτευσή της, όπως είπαν οι Αγγελόπουλοι και τα επισημαίνει τώρα πως μπορούν να ξεκινήσουν τα πλέι οφ παρά την προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ, κόντρα στα δικά της λόγια μια εβδομάδα πριν και εν ολίγοις αυτό που τους «καίει» είναι να ξεκινήσουν τα πλέι οφ προφανώς για να τελειώνουν και να μην κρατάνε τους ξένους παραπάνω.

Διαβάστε επίσης

Οι προτάσεις του Ολυμπιακού στον ΕΣΑΚΕ

Οι προτάσεις του Ολυμπιακού στον ΕΣΑΚΕ

Ο Ολυμπιακός κατέθεσε νέα αγωνιστικό σχέδιο λίγκας, προτάσεις για τη Διαιτησία, αποτελέσματα νέου συστήματος, προτάσεις για εμπορική στρατηγική και φυσικά για την καταπολέμηση της βίας.