Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Ντροπή το γεγονός ότι η Ελληνική Ομοσπονδία δεν κατάφερε να βρει μια λύση στο πρόβλημα»

«Ντροπή το γεγονός ότι η Ελληνική Ομοσπονδία δεν κατάφερε να βρει μια λύση στο πρόβλημα»
Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019 - 09:34

Όλοι στην Ευρώπη αντιλαμβάνονται πώς με τις συνθήκες στην Ελλάδα ο μοναδικός που χάνει είναι το μπάσκετ. Με την ευθύνη να βαραίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό την ομοσπονδία και τον Βασιλακόπουλο. Την ΕΟΚ θεωρεί ως βασική υπεύθυνη και ο Τζόρντι Μπερτομέου. Αυτό τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκας πήρε θέση για το μείζον ζήτημα στο ελληνικό μπάσκετ, αλλά και για τον Ολυμπιακό και τη συμμετοχή του στη διοργάνωση της νέας περιόδου, αλλά και το μέλλον. Υπογραμμίζοντας για την κατάσταση που έχει οδηγηθεί το άθλημα στην Ελλάδα πώς «Η αντιπαράθεση του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό αποτελεί μια τοπική υπόθεση, αλλά δεν την αντιμετωπίζουμε αδιάφορα και ουδέτερα. Είμαι απογοητευμένος και θεωρώ ντροπή για το μπάσκετ το γεγονός ότι η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, η οποία επί σειρά ετών δίδασκε πώς πρέπει να λειτουργούν οι αθλητικού οργανισμοί, δεν κατάφερε να βρει μια λύση στο πρόβλημα».

Συνέχισε, αναφέροντας: «Σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζονται άμεσες κινήσεις και όχι παθητικές συμπεριφορές που αποδεικνύουν την ανικανότητα ουσιαστικής παρέμβασης και εξεύρεσης λύσης. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έχουν μεγάλη αντιπαλότητα, αλλά αυτή δεν πρέπει να ξεπερνάει το ίδιο το μπάσκετ. Η συνύπαρξή τους στην Ευρωλίγκα δεν έχει προβλήματα διότι και οι δύο αντιλαμβάνονται σε ποιο διεθνές περιβάλλον κινούνται και σέβονται τους κανόνες. Αυτό που συμβαίνει σε τοπικό επίπεδο είναι αδιανόητο και αναρωτιέμαι εάν έχει κανείς συμφέρον από τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού στην Α2».

Όσον αφορά στο εγγυημένο συμβόλαιο του Ολυμπιακού, σχολίασε: «Εάν υποβιβάζονται για αγωνιστικούς λόγους και επειδή δε διαθέτουν ανταγωνιστική ομάδα, τότε θα εγειρόταν ζήτημα με τη συμμετοχή τους. Τώρα όμως δεν τίθεται κανένα τέτοιο θέμα. Όσο ο Ολυμπιακός - και κάθε άλλη ομάδα - είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του στην Ευρωλίγκα, το εγγυημένο συμβόλαιό του δε βρίσκεται σε κίνδυνο. Επίσης δεν έχουμε λόγο να επέμβουμε σε ό,τι αφορά την όποια πρόθεσή του να παίξει στην Αδριατική Λίγκα».

Διαβάστε επίσης

Τα βλέμματα στο ΑΣΕΑΔ

Τα βλέμματα στο ΑΣΕΑΔ

Η θέση των «ερυθρολεύκων» αναφορικά με το αποψινό ματς είναι δεδομένη, αλλά η απόφαση του Δικαστηρίου μπορεί να αλλάξει το πρόγραμμα.

Έγραψε ιστορία ο Χάινς

Έγραψε ιστορία ο Χάινς

Έγινε ο πρώτος παίκτης που κατακτά δύο τίτλους Ευρωλίγκας με δύο διαφορετικές ομάδες, αφού μετά τον Ολυμπιακό, πανηγύρισε το 2ο τρόπαιο του με τη φανέλα και της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.