Ντουντούκα
Στροφή στην Ελλάδα και τον Αστέρα Τρίπολης τώρα...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Ο Αθλητικός Δικαστής του ΕΣΑΚΕ αποφάσισε...

Ο Αθλητικός Δικαστής του ΕΣΑΚΕ αποφάσισε...
Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019 - 13:59

Ο Αθλητικός Δικαστής του ΕΣΑΚΕ εκδίκασε την υπόθεση του Ολυμπιακού που δεν είχε κατέβει στο πρώτο ματς των πλέι οφ, στις 20 Μαΐου, με τον Παναθηναϊκό. Η απόφαση είναι υποβιβασμός στην Α2, καθώς αυτό αποφάσισε το δικαιοδοτικό όργανο της λίγκας.

Βέβαια αυτή είναι η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή της Λίγκας. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν καταθέσει δύο προσφυγές στο ΑΣΕΑΔ. Τόσο για τον παράνομο ορισμό των διαιτητών την τελευταία αγωνιστική, καθώς η ΚΕΔ δεν είχε τον απαιτούμενο αριθμό μελών που προβλέπονται από τη διαδικασία. Επίσης για την επικύρωση της βαθμολογίας, από τη στιγμή που εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις.

Οι δύο αυτές υποθέσεις είναι στο ΑΣΕΑΔ και οι αποφάσεις που θα εκδώσει το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλύσεως Αθλητικών Διαφορών μπορούν να ανατρέψουν την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή της Λίγκας. Οπότε καλύτερα να κάνουν όλοι υπομονή, δεν έχει τελεσιδικήσει κάτι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση με την απόφαση:

«Επιβάλλεται στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ:

α) για μη διεξαγωγή προγραμματισμένου αγώνα από υπαιτιότητά της μηδενισμό της ομάδας της καθώς και χρηματικό πρόστιμο πέντε χιλιάδων (5.000,00) ευρώ, ενώ ο αγώνας κατακυρώνεται 20 – 0 υπέρ της αντιπάλου της και

β) για μη συμμετοχή της ομάδας της σε αγώνα Πρωταθλήματος κατά τη φάση των play-offs συνεπεία λόγου μη αναγομένου σε γεγονός ανωτέρας βίας την ποινή του αποκλεισμού της από τους υπόλοιπους αγώνες της φάσης των play – offs και της αφαίρεσης έξι (6) βαθμών από την βαθμολογία της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, καθώς και χρηματικό πρόστιμο δέκα χιλιάδων (10.000,00) ευρώ, ενώ ακυρώνονται τα αποτελέσματα όλων των αγώνων στους οποίους συμμετείχε κατά την οικεία αγωνιστική περίοδο, δεν αντικαθίσταται και το Πρωτάθλημα συνεχίζεται με τις υπόλοιπες ομάδες και αυτή κατατάσσεται τελευταία στον πίνακα της τελικής βαθμολογικής κατάταξης του οικείου Πρωταθλήματος μετά από τις ομάδες που καταλαμβάνουν αγωνιστικά τις τελευταίες θέσεις και κατά συνέπεια υποβιβάζεται στην Α2 Εθνική κατηγορία αγωνιστικά, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με την ομάδα της KAE ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΟΠΑΠ της 20-05-2019».

Διαβάστε επίσης

Γιατί πιέζεστε και αγχώνεστε ξαφνικά;

Γιατί πιέζεστε και αγχώνεστε ξαφνικά;

Το «πρόβλημα» λύθηκε από μόνο του. Έχετε πρωτάθλημα και ότι σας αξίζει. Μείνετε με τον Γιαννακόπουλο και τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό που θα φέρει εκατομμύρια χορηγιών και τηλεοπτικών εσόδων, αλλά μισή πρόταση δεν έχει…