Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ολυμπιακός σε Σλούκα: «Εσένα θέλουμε»!

Ολυμπιακός σε Σλούκα: «Εσένα θέλουμε»!
Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2019 - 18:38
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Ο Κώστας Σλούκας είναι το «α» και το «ω» του φετινού σχεδιασμού του Ολυμπιακού. Από αυτόν ξεκινούν όλα και γι αυτό άλλωστε ο Ολυμπιακός περιμένει την τελική απόφαση του έλληνα διεθνή γκαρντ και δεν έχει την παραμικρή επαφή με οποιοδήποτε άλλον. Έχουν μιλήσει με τον Σλούκα από τα γκαρντ, έχουν καταθέσει πρόταση μόνο στον Σλούκα και θα τον περιμένουν μέχρι να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα Τουρκίας (σ.σ. η Φενέρ βρίσκεται πίσω στη σειρά με 2-1 από την Εφές), να ηρεμήσει- καθώς πρόσφατα έχασε τον πατέρα του- και να αποφασίσει για το επόμενο σταθμό της καριέρας του. Μπορεί να είναι και ο ίδιος, μπορεί να επιστρέψει και στον Πειραιά.

Έχει πολύ καλή οικονομική πρόταση από τη Μπαρτσελόνα, τον θέλει η ΤΣΣΚΑ – αν και δεν φαίνεται να είναι ζεστός για τη Μόσχα- και η Φενέρ περιμένει την απάντησή του στην πρόταση που του έχει καταθέσει, καθώς ο Σλούκας είχε ενημερώσει πως δεν θα κάνει χρήση της οψιόν για την επόμενη σεζόν και θέλει καινούριο συμβόλαιο.

Στα δεδομένα του Ολυμπιακού τώρα… Οι «ερυθρόλευκοι» του έχουν δείξει με κάθε τρόπο πως τον θέλουν στην ομάδα για ηγέτη αυτής. Να χτίσουν γύρω από αυτόν. Του το έχουν πει ξεκάθαρα ότι «εσένα θέλουμε στην ομάδα» και του έχουν δείξει με κάθε τρόπο. Δεν είναι τυχαίο πως δεν έχουν ασχοληθεί στα γκαρντ με κανέναν άλλον. Πολλά ονόματα γράφονται αλλά είναι διαφορετικό προτάθηκε κι αυτός γιατί είναι ελεύθερος και παίζει στην αγορά κι άλλο να έχουν κάνει πρόταση, να τη βελτίωσαν και να είπαν ξεκάθαρα με κάθε τρόπο «εσένα θέλουμε». Δίχως πίεση και χρονοδιαγράμματα.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν επανήλθε με προσφορά συνολικής αξίας 5.1 εκ. ευρώ για τρία χρόνια και είπε στον παίκτη πως είναι ότι καλύτερο μπορεί να κάνει. Είναι περίπου 1,7 εκ ευρώ το χρόνο σε ένα μέσο όρο. Η Μπαρτσελόνα για παράδειγμα προσφέρει πάνω από 2 εκ. ευρώ τον χρόνο, αλλά ο Ολυμπιακός δεν έχει την οικονομική ευχέρεια των Καταλανών ούτε την ίδια εφορία.

Δεν κοροϊδεύει τον παίκτη, δεν τάζει πράγματα τα οποία δεν μπορεί να κάνει, αλλά φαίνεται να είναι ξεκάθαρος σε ένα «δικό» του παιδί. Είναι ότι καλύτεροι μπορεί να κάνει από οικονομικής πλευράς, το διεμήνυσαν χαρακτηριστικά στη πλευρά του και περιμένει.

Ο Σλούκας γνωρίζει καλά τον ρόλο που θα έχει στον Ολυμπιακό, έχει πει πως θα ήθελε να γυρίσει κάποια στιγμή, έχει δει πως στο πλάνο που του παρουσίασαν, ο Ολυμπιακός θέλουν να είναι ανταγωνιστικός και επιπέδου Final 4 (γι αυτό πρέπει να γίνει καταμερισμός του μπάτζετ και να μην ξεφύγει) και η απόφαση πλέον είναι σε αυτόν. Να κοιτάξει το καλύτερο δυνατό για τον ίδιο.

Διαβάστε επίσης

Προτάσεις πολλές, κουβέντα με έναν! (vids)

Προτάσεις πολλές, κουβέντα με έναν! (vids)

Ο Μίλος, ο Ουοναμέικερ, ο Μαρίνκοβιτς, ο Πάντερ… Καθημερινά προτείνονται πολλοί. Έχουν πολλά στο μυαλό τους οι Πειραιώτες, αλλά δεν έχουν κουβεντιάσει ακόμα με κανέναν τους.

Περιμένει την απάντηση του Τζέρεμι Έβανς

Περιμένει την απάντηση του Τζέρεμι Έβανς

Ο Αμερικανός φόργουορντ εξαντλεί τις πιθανότητές του για να βρει κάτι στο ΝΒΑ και οι «ερυθρόλευκοι» σύντομα αναμένουν την οριστική του απάντηση, ώστε να υπογραφεί η συμφωνία.