Ντουντούκα
Θρύλος στους Εφήβους και στο πινγκ-πονγκ, πάτησε τον... πελάτη Παναθηναϊκό!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

«Φόρος πολυτελείας» και καθυστερήσεις πληρωμών

«Φόρος πολυτελείας» και καθυστερήσεις πληρωμών
Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019 - 20:34

Μπορεί να έριξαν το βάρος στις τρεις wild cards που θα δίνονται πλέον και όχι εξασφαλισμένες θέσεις από τα εθνικά πρωταθλήματα, με αποτέλεσμα πολλές ομοσπονδίες να αντιδράσουν και να κάνουν λόγο για «κλειστή λίγκα», ωστόσο στο board της Ευρωλίγκας πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις, μεταξύ των οποίων και ο «φόρος πολυτελείας», αλλά και τις συνέπειες στις καθυστερήσεις πληρωμών.

Έχουμε και λέμε λοιπόν…

- Από την σεζόν 2019/20 αν υπάρχει καθυστέρηση 30 ημερών σε πληρωμές παικτών και προπονητών, τότε θα ξεκινά μία περίοδος επιτήρησης, κατά την διάρκεια της οποίας οι ομάδες θα καλούνται να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους. Αν δεν τις τακτοποιήσουν εντός 60 ημερών, θα ξεκινάει πειθαρχική διαδικασία από την Ευρωλίγκα.

- Αν μία ομάδα ξεκινήσει τη σεζόν (από το 2019/20) έχοντας χρέη, τότε θα μπει σε καθεστώς πειθαρχικής διαδικασίας και δεν θα έχει το δικαίωμα να δηλώσει τους παίκτες της μέχρι να τακτοποιήσει τις οφειλές της. Αν δεν τα καταφέρει, οι ποινές θα είναι από πρόστιμο μέχρι και αποβολή από την λίγκα!

- Από τη σεζόν 2022/23 οι ιδιοκτήτες των ομάδων θα έχουν δικαίωμα να αυξήσουν μέχρι και 40% τον προϋπολογισμό τους σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν από την τσέπη τους χωρίς συνέπειες. Αν ωστόσο ξεπεράσουν αυτό το όριο, τότε θα πληρώσουν «φόρο πολυτελείας», ο οποίος θα κατανεμηθεί στις ομάδες που είναι οικονομικά σωστές. Αν δηλαδή, μια ομάδα έχει έσοδα 10 εκατομμύρια ευρώ (από χορηγούς κτλ.) θα μπορεί ο προϋπολογισμός της να φτάνει τα 14 εκ. ευρώ. Αν ξεπεράσει τα 14 εκ. ευρώ θα πληρώσει «φόρο πολυτελείας».

Διαβάστε επίσης

«Πιθανώς στο ΝΒΑ ο Γκος»

«Πιθανώς στο ΝΒΑ ο Γκος»

Είναι πιθανό ο Αμερικανός να πληρώσει το buy-out στον Ολυμπιακό και να κάνει συμβόλαιο με ομάδα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Ήρθε η ώρα ο κόσμος να δείξει τη δύναμή του!

Ήρθε η ώρα ο κόσμος να δείξει τη δύναμή του!

Ομάδα και κόσμος «ένα», παλεύουν μαζί για την κορυφή! Το νέο «μότο» της ΚΑΕ Ολυμπιακός, ο στόχος των 6.500 διαρκείας αλλά και ο νέος κανονισμός της Ευρωλίγκας για το Financial Fair Play.