Ντουντούκα
Καλά περάσαμε, ε ΠΑΟΚ;
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Πάει για ένα γκαρντ, μπορεί και δεύτερο…

Πάει για ένα γκαρντ, μπορεί και δεύτερο…
Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2019 - 22:30
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Η απόκτηση γκαρντ από τον Ολυμπιακό είναι δεδομένη. Σίγουρη έδειχνε, παρά τα περί αντιθέτου θρυλούμενα που ίσως τεχνηέντως απέρρεαν, διαφορετική ως προς τα χαρακτηριστικά και την τιμή, αλλά επιβεβλημένη. Μετά την αποχώρηση του Ουίλιαμς Γκος για το ΝΒΑ και τη Γιούτα, οι «ερυθρόλευκοι» φυσικά και θα (εξακολουθήσουν) πάρουν γκαρντ, αλλά ενδέχεται να αλλάξουν οι ορίζοντες τους και να κινηθούν πιο άνετα στην αγορά, από τη στιγμή που θα μπουν στα ταμεία τους 750 χιλιάδες δολάρια που προβλέπονταν από τη ρήτρα του Γκος, συν τα 800 που ήταν να πάρει τη νέα χρονιά, συν τα διαθέσιμα που είχαν για γκαρντ.

Προσανατολίζονταν για έναν παίκτη με κυρίως δημιουργικά χαρίσματα και όχι κάποιο μεγάλο «όνομα» το κασέ για τους οποίους διαθέσιμους ανέρχεται στα 2 εκ. και άνω, ωστόσο πλέον τα δεδομένα φαίνεται πως διαφοροποιούνται.

Σε καμία περίπτωση δεν λέμε πως θα τινάξουν τη μπάνκα στον αέρα, απλά μπορούν να κινηθούν πιο άνετα και να αυξήσουν το διαθέσιμα χρήματα για την απόκτηση – στην παρούσα φάση- ενός γκαρντ.

Σίγουρα γεννάται κουβέντα μετά την αποχώρηση του Γκος για το 2ο γκαρντ πίσω από αυτόν που θα αποκτηθεί, μιας και άδειασε θέση ο Γκος, ενώ μην ξεχνάτε πως ο Βαγγέλης Μάντζαρης αναμένεται να φύγει από τον ομάδα και να μεταγραφεί στην Ούνιξ Καζάν. Αναμένεται να συναντηθούν ο εκπρόσωπός του, λογικά με τον Γιώργο Σκινδήλια για να συμφωνήσουν σε ένα ποσό- μιας και δεσμεύεται με συμβόλαιο- και να ανοίξει ο δρόμος της μετακίνησής του.

Αυτό που σκέφτονται στον Ολυμπιακό, χωρίς τίποτα να είναι κατηγορηματικό και να μην αλλάζει, είναι πως κινούνται για την απόκτηση ενός γκαρντ στην παρούσα φάση και εν συνεχεία βλέπουν πως θα συνεχίσουν τον σχεδιασμό τους.

Πέραν του (ή των) γκαρντ, οι Πειραιώτες θέλουν ένα 4άρι και ένα 5άρι ενώ αναμένεται να δούμε τι εν τέλει θα συμβεί με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ και την ανανέωση του Βασίλη Σπανούλη.

Διαβάστε επίσης