Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ουέιντ Μπάλντγουϊν: The Devil on Defense !

Ουέιντ Μπάλντγουϊν: The Devil on Defense !
Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019 - 18:17
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Αστυνομία, FBI, Ντάμιαν Λίλαρντ και Κάρλ Άντονι Τάουνς, Τζέιμς Χάρντεν και Κρις Πολ, συνεντεύξεις από Χοκς και Σπερς με… αστείες ερωτήσεις, σκάνδαλο με εταιρία μάνατζερ και ο… «διάβολος της άμυνας»! Λίγες μόλις πτυχές από την ιστορία του Ουέιντ Μπάλντγουϊν, του νέου μεταγραφικού αποκτήματος (τελειώνουν με τις λεπτομέρειες) του Ολυμπιακού!

Δεν θα σας κουράσουμε με λύκεια, κολέγια και την… αστυνομοκρατούμενη οικογένεια του. Μπάτσοι (με το μπαρδόν) και οι δύο γονείς. Γαλονάδες: FBI και αντιτρομοκρατική η μάνα, δίωξη ναρκωτικών ο πατέρας. Ο Μπάλντγουϊν ήταν ένα καλό και σοβαρό prospect αν και περίμενε να επιλεγεί πιο πάνω από το Νο.17 που τον επέλεξαν οι Γκρίζλις. Είχε τις παραστάσεις του στο ΝΒΑ με τις αρκούδες και έκανε τον θόρυβό του με τους Μπλέιζερς, με εισιτήριο την άμυνα.

«Βγήκα με ένα τσιπ στον ώμο μου και προσπάθησα να είμαι ο διάβολος της άμυνας» είχε πει στο NBCsports μετά από το παιχνίδι των πλέι οφ με το Πόρτλαντ κόντρα στο Χιούστον.

Είχε κάνει θόρυβο, τον έψαχναν για μια δήλωση, να ανακαλύψουν ποιος είναι αυτός ο τύπος που είχε κάνει δύσκολη τη ζωή των Τζέιμς Χάρντεν και Κρις Πολ (σ.σ. και ο Τόνι Πάρκερ τον είχε «γνωρίσει»)…

«Το να παίζεις απέναντι σε δύο ελίτ επιθετικούς παίκτες, δύο αστέρια της λίγκας και να βγαίνεις χωρίς φόβο, να τους πιέζεις σε όλο το γήπεδο, να τους αναγκάζεις να κάνουν λάθη, να τους τσαντίζεις... επηρεάζεις το παιχνίδι. Ο τύπος αυτός θα έχει επιρροή στη post season». Δεν τα είπε όποιος κι όποιος αυτά ο συμπαίκτης του στο Πόρτλαντ Ντάμιαν Λίλαρντ.

Ένας άλλος συμπαίκτης του, ο Σι Τζέι Μακόλουμ του είχε πάρει συνέντευξη για το The Players Tribune. Ο Μπάλντγουϊν ήταν απόλαυση γιατί και οι ερωτήσεις δεν ήταν οι τετριμμένες. Καλά, ψέματα. Βασικά…. Τετριμμένες ήταν αλλά έβγαλαν πραματάκια ωραία.

Ο Μακόλουμ τον ρώταγε για τον συμπαίκτη του στο λύκειο, τον Καρλ Άντονι Τάουνς. Τι του είπε, τι θέλει να πάρει από αυτόν και γενικότερα ανούσιες ερωτήσεις που κάνουμε εμείς οι δημοσιογράφοι (όχι και εσύ ρε Σι Τζέι). Ο Ουέιντ ο 4ος, καθώς σόι πάει το βασίλειο, είπε πως η συμβουλή του Καρλ Άντονι Τάουνς ήταν «να συνεχίσεις να αγκαλιάζεις αυτό που κάνεις, όλα ξεκινάνε όταν γίνεις ντραφτ».

Οκ, πάμε όμως στα γαργαλιστικά… Ο Μπάλντγουϊν εξιστόρησε δύο αστεία και παράξενα περιστατικά σε συνεντεύξεις από ομάδες που πέρασε. Πάει να μιλήσει με τους Ατλάντα Χοκς και τι τον ρώτησαν οι θεοί; «Έχεις ένα ρόπαλο και μία μπάλα και τα δύο μαζί κοστίζουν 1.10 δολάρια, πόσο κοστίζει η μπάλα;». Είχα 10 άτομα μπροστά μου περιμένοντας την απάντησή μου. Δεν ήξερα τι να πω. ήγα στο δωμάτιό μου και έστειλα με μήνυμα την απάντηση, αλλά ήταν κάπως ντροπιαστικό με αυτό τον τρόπο».

Έχει κι άλλο… Με τους Σαν Αντόνιο Σπερς. Εκεί δεν είχε ερώτηση… Είχε κατάφαση: «Όσο περνούσα συνέντευξη με τους Σπερς, η φάση ήταν κάπως… «Έχουμε τον Τόνι Πάρκερ, τον Πάτι Μάιλς. Δεν πρόκειται να παίζεις. Θα πας απευθείας στη D-League». Δεν μου είπαν καν «Γεια σου, ποιο είναι το όνομά σου»;». Τίμιοι και ειλικρινείς, δεν μπορείτε να πείτε...

Τι άλλο να σας πούμε γι αυτόν τον τύπο… Α, βέβαια: Ρωτήθηκε για ινδάλματα… «Μεγαλώνοντας πέρασα λίγο χρόνο στη Βιρτζίνια οπότε ήταν η εποχή του Άλεν Άιβερσον. Για πρόσφατα, είναι μάλλον ο Ράσελ Ουέστμπρουκ».

Ο Ουέιντ Μπάλντγουϊν, είναι καλός δημιουργός, καλός στατικός σουτέρ και πηγαίνει μέσα στη ρακέτα, ωστόσο σε προηγούμενες περιγραφές του εαυτού του έλεγε: «Η άμυνα είναι το χαρτί μου και ανοίγω τα μάτια των ανθρώπων με αυτή. Πάντα ήμουν ένας αμυντικός παίκτης. Γενικότερα, είμαι ένας πολυδιάστατος παίκτης (στο 1 και 2), παίζω με αυτό το «τσιπ» στον ώμο μου κάθε φορά που βγαίνω εκεί έξω».

Σας προϊδεάσαμε και για ένα… σκάνδαλο. Να το πούμε και αυτό. Ο Μπάλντγουϊν είχε «κατηγορηθεί» με μερικούς άλλους φοιτητές πως είχε πάρει λεφτά από τον Christian Dawkins της

ASM Sports agent (ώστε να τους εκπροσωπεί το γραφείο) στο σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει στο NCAA με αποτέλεσμα ο Dawkins να συλληφθεί.

«Εγώ και η οικογένειά μου είχαμε συναντηθεί με πολλές εταιρείες για να καθορίσουμε ποιος θα με εκπροσωπούσε στην καριέρα μου στο ΝΒΑ (απαγορεύεται τα κολεγιόπαιδα να έχουν μάνατζερ… λέμε τώρα). Ποτέ δεν είχα ούτε ένα γεύμα πληρωμένο από κανέναν ούτε πήρα το οτιδήποτε αξίας. Συνάντησα τον Christian Dawkins, όπως πολλούς άλλους ακόμα και δεν γευμάτισα καν μαζί του».

Διαβάστε επίσης

Ξανά… έκτακτο Δ.Σ. στον ΕΣΑΚΕ

Ξανά… έκτακτο Δ.Σ. στον ΕΣΑΚΕ

Στο Δ.Σ έχει προσκληθεί και ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο οποίος είναι εκτός Αθηνών και δύσκολα θα παραστεί (έχει πάρα πολλά χρόνια να δώσει το παρών) και αναμένεται να στείλει εκπρόσωπο.α