Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Financial Fair Play και… στην Ελλάδα!

Financial Fair Play και… στην Ελλάδα!
Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019 - 18:27

Μία αρκετά ενδιαφέρουσα (όπως πάντα) συνέντευξη Τύπου παρέδωσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στο πλαίσιο «Κρατήστε τον ΠΑΟ Ζωντανό». Μίλησε για την προσπάθεια αυτή που καλεί κάθε φίλο του Παναθηναϊκού να δώσει λεφτά για να μην πτωχεύσει ολοκληρωτικά ο σύλλογος και βρεθεί στα όρια της ανυπαρξίας και της εξαφάνισης. Ο Γιαννακόπουλος προέβη δε και σε μία αποκάλυψη. Τόσο καιρό έλεγε πως στόχος είναι να μαζευτούν 20 εκατομμύρια ευρώ, αλλά τούτη τη φορά μολόγησε πως αυτός είναι ο μίνιμουμ στόχος. Ο πραγματικός είναι να μαζευτούν πολλά περισσότερα εκατομμύρια «30, 50, 100» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Βέβαια, δεν έμεινε εκεί… Είπε ένα ακόμα «ωραίο» που καλό θα ήταν να το προτείνουν και στον ΕΣΑΚΕ και στον Γιώργο Βασιλακόπουλο. Μην τα λένε μόνο στον ωραία και για τις εντυπώσεις μόνο. Να καταθέσουν προτάσεις (δεν θυμόμαστε πότε ήταν η τελευταία φορά που το είχαν κάνει) και να πιέσουν ώστε να εφαρμοστούν οι ιδέες του. Όπως το Financial Fair Play που καθιερώνεται στην Ευρωλίγκα και του αρέσει του Γιαννακόπουλου. Γιατί όχι και στην Ελλάδα λοιπόν…

«Το μπάσκετ συνολικά ανεβαίνει στην Ευρώπη, τα μπάτζετ ανεβαίνουν συνεχώς. Ένας λόγος ακόμη για αυτό το εγχείρημα είναι να ανεβάσουμε το μπάτζετ. Βέβαια πρέπει να τηρηθεί το Financial Fair Play και η Ευρωλίγκα πρέπει να είναι πιο αυστηρή. Το να πηγαίνουν κάθε χρόνο οι ίδιες ομάδες στο Final4 δεν είναι καλό για το μπάσκετ, δείτε τι γίνεται στο NBA όπου κάθε δύο και τρία χρόνια ξεπηδάνε και άλλες ομάδες». Όταν πήγαινε (όχι επί εποχής του βέβαια) ο Παναθηναϊκός στα Final 4 και κόμπαζαν συνεχώς «έχουμε 35εκ. μπάτζετ» (άσχετα με το τι δείχνουν οι ισολογισμοί που δημοσιεύονται) ήταν όλα καλά. Τώρα που κάνουν έρανο, δεν μπορούν να ακολουθήσουν και υπάρχει πρόβλημα.

Παρ’ όλα αυτά, η ιδέα είναι εξαιρετική και θα έπρεπε να υπάρχει Financial Fair Play και στην Ελλάδα. Να υπάρχει όριο και να είναι όλα ξεκάθαρα. Στο φως. Τα συμβόλαια, τα οικονομικά βιβλία, ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

Διαβάστε επίσης

Πήρε Ντέρικ Ουίλιαμς η Φενέρ

Πήρε Ντέρικ Ουίλιαμς η Φενέρ

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κάλυψε το κενό του Νικολό Μέλι η ομάδα του Κώστα Σλούκα που έχει ενισχυθεί τρομακτικά.

«Καλή επιτυχία» (pic)

«Καλή επιτυχία» (pic)

Η ευχή του Γιώργου Πρίντεζη στον Βαγγέλη Μάντζαρη ο οποίος αποχώρησε από τον Ολυμπιακό.

Ανανεώσεις διαρκείας με guest star τον Κόνιαρη (pics)

Ανανεώσεις διαρκείας με guest star τον Κόνιαρη (pics)

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι ανανεώσεις των καρτών διαρκείας του Ολυμπιακού και την Πέμπτη (18/7) μια έκπληξη περίμενε τους φίλους του Ολυμπιακού, καθώς παρέλαβαν την κάρτα διαρκείας τους από τον Αντώνη Κόνιαρη.