Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Γιατί Τσέρι; Γιατί ο Μπλατ ήθελε να…

Γιατί Τσέρι; Γιατί ο Μπλατ ήθελε να…
Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019 - 18:03
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Ο Ολυμπιακός λοιπόν, ξαφνικά και χωρίς καμία βάσιμη ένδειξη ανακοίνωσε την παραμονή του Ουίλ Τσέρι και τη νέα σεζόν. Μία απόφαση που πολλούς προβλημάτισε, έβαλε σε σκέψεις και αναρωτήθηκαν «γιατί Τσέρι; Άλλον περιμέναμε…»! Τα πράγματα όμως στο μυαλό του Ντέιβιντ Μπλατ ήταν πολύ πιο ξεκάθαρα.

Εν πρώτοις, πρώτος στόχος ήταν ο Ναζ Μήτρου Λονγκ. Από τη στιγμή όμως που απάντησε το βράδυ της Δευτέρας (22/07) στον Ολυμπιακό πως «θέλω να περιμένω το ΝΒΑ», οι «ερυθρόλευκοι» έπρεπε να κινηθούν αναλόγως.

Ο κόουτς κατέληξε στον Τσέρι, έναν παίκτη τον οποίο γνωρίζει άριστα και έχει δουλέψει μαζί του, μην το ξεχνάτε, όχι μόνο στα τρία παιχνίδια που έπαιξε στον Ολυμπιακό, αλλά από την Αμερική ακόμα, γιατί ήθελε έναν δημιουργό.

Πολλοί λησμονούν πως ο Μπόλντγουϊν είναι σκόρερ. Δεν αποκτήθηκε μόνο για να μοιράζει, αλλά και να απειλεί επιθετικά, να αποτελεί έναν από τους πυλώνες του Ολυμπιακού. Ο Μπλατ ήθελε και έναν «άσο» που να γνωρίζει τον ρόλο του, να είναι εντάξει με αυτόν, να γνωρίζει πόσες μπάλες θα πάρει και να μοιράζει, ώστε να αξιοποιούνται και οι Πάντερ και Πολ.

Θα αναρωτηθεί κανείς και εύλογα «αν απαντούσε ο Μήτρου Λονγκ θετικά; «Δυάρι» είναι κυρίως…». Σε αυτή την περίπτωση ο Μπλατ είχε στο μυαλό του να κατεβάσει στον «άσο» τον Σπανούλη.

Διαβάστε επίσης

Έκλεισε το ρόστερ του Ολυμπιακού! (pic)

Έκλεισε το ρόστερ του Ολυμπιακού! (pic)

Ο Ουίλ Τσέρι ήταν η 8η και τελευταία μεταγραφική κίνηση των «ερυθρόλευκων»! Το ρόστερ ολοκληρώθηκε… 15 παίκτες, συν ο Ποκουσέφσκι και οι μικροί από το εφηβικό.