Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Χαμόγελο το οποίο λέει πολλά

Χαμόγελο το οποίο λέει πολλά
Κυριακή, 28 Ιουλίου 2019 - 09:56
Αρθρογράφος: Θωμάς Μπίχτας
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΧΤΑΣ

Κανείς δεν μπορεί, εκ των προτέρων, να γνωρίζει τι κατάληξη θα έχει η μεταγραφή ενός παίκτη, για μία ομάδα. Κανείς δεν είναι σε θέση, εκ των προτέρων, να πει με βεβαιότητα, εάν ο παίκτης «θα πιάσει», ή εάν θα αποτύχει η κίνηση, την οποία έκανε η ομάδα, για να τον εντάξει στο δυναμικό της.

Το ίδιο συμβαίνει, φυσικά, με την υπόθεση του Μιντάουγκας Κουζμίνσκας. Ο Λιθουανός μπασκετμπολίστας ξέρει καλά την Ευρωλίγκα, αλλά φαινόταν ότι στο Μιλάνο δεν ήταν καλά. Όσο καλά θα ήθελε, εν πάση περιπτώσει. Επανερχόμενοι στην πρώτη παράγραφο, δεν είμαστε σε θέση να ξέρουμε αν και πως θα «κολλήσει» στην ομάδα του Μπλατ. Αλλά αυτό το χαμόγελο, από την ημέρα που πάτησε Ελλάδα, είναι -αν μη τι άλλο- καλός οιωνός!

Ο Κουζμίνσκας λάμπει, από την ημέρα που έφτασε στη χώρα μας. Από την ημέρα που του είπαν για τον Ολυμπιακό, θα λέγαμε, αλλά δεν ήμασταν εκεί για να το δούμε… Αυτό το χαμόγελο, αυτή η χαρά, που του δίνει η δυνατότητα να παίξει στον Ολυμπιακό, η επιθυμία του να βρίσκεται εδώ, μόνο ως… καλή αρχή μπορεί να εκληφθεί! Στο χέρι του ιδίου, αλλά και του Ντέιβιντ Μπλατ, είναι να δοθεί ανάλογη συνέχεια.

Το σίγουρο είναι ότι αυτό το χαμόγελο, με το οποίο ο Κουζμίνσκας άρχισε την παρουσία του στην Ελλάδα, αλλά και η επιθυμία του να βρίσκεται εδώ, στο λιμάνι, πρέπει να είναι οδηγός για όλους τους παίκτες που φορούν ή ετοιμάζονται να φορέσουν τη φανέλα του Θρύλου.

Διαβάστε επίσης

Ο Λάνγκφορντ στην… ΑΕΚ

Ο Λάνγκφορντ στην… ΑΕΚ

Σίγουρα δεν το λες βήμα… προόδου για τον Αμερικανό που δήλωνε ξανά και ξανά πως είναι ακόμα ανταγωνιστικός και μπορεί να παίξει σε υψηλό επίπεδο.