Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στις 20 Αυγούστου προετοιμασία χωρίς τέσσερις διεθνείς

Στις 20 Αυγούστου προετοιμασία χωρίς τέσσερις διεθνείς
Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019 - 21:16
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Πέρασαν πολλά χρόνια για να βγάλει προετοιμασία ο Ολυμπιακός με τους περισσότερους παίκτες του ρόστερ του από το ξεκίνημα αυτής και δίχως οι διεθνείς του να μετρούνται στα δάκτυλα σχεδόν και των δύο χεριών. Μόλις πέρσι άλλωστε, μην πάμε πολύ μακριά, ο Ντέιβιντ Μπλατ πήγε για το τουρνουά της Ισπανίας Costa Del Sol για να παίξει με τη Μάλαγα και τη Ρεάλ Μαδρίτης δίχως εφτά παίκτες του και με έξι βοηθητικούς… Του έλειπαν για τα προκριματικά του Παγκοσμίου οι Έλληνες Μάντζαρης, Παπανικολάου, Πρίντεζης, ο Σέρβος Μιλουτίνοφ, ο Βεζένκοφ με τη Βουλγαρία και οι Λετονοί Στρέλνιεκς και Τίμα.

Φέτος, με τα φώτα στραμμένα στη Κίνα για το Παγκόσμιο Κύπελλο από τις 31 Αυγούστου, οι «απώλειες» των διεθνών για τον Ντέιβιντ Μπλατ (θα) είναι τέσσερις. Δεν έχουν οριστικοποιηθεί τα ρόστερ, ωστόσο φαίνεται απίθανο να μην πάνε στην Κίνα με την Ελλάδα οι Κώστας Παπανικολάου και Γιώργος Πρίντεζης και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ με τη Σερβία, ενώ δύσκολα δεν θα ταξιδέψει στην Κίνα με τη Λιθουανία και ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας.

Δεν είναι λίγοι αλλά δεν είναι και η πληθώρα των απουσιών που μετρούσε επί σειρά ετών ο Ολυμπιακός (σ.σ. είχε φτάσει να στελεχώνει τη μισή Εθνική Ελλάδας) με αποτέλεσμα να παίρνει μαζί του αρκετούς βοηθητικούς παίκτες για την προετοιμασία του.

Οι Λετονοί αποτελούν παρελθόν (δεν πέρασαν άλλωστε), η Βουλγαρία του Βεζένκοφ δεν προκρίθηκε, Γάλλους δεν έχει πλέον (σ.σ. ο Τιλί πρόπερσι είχε μείνει στην Εθνική του μέχρι την τελευταία μέρα της προετοιμασίας) και γενικότερα ο Ολυμπιακός φέτος θα έχει 6 Αμερικανούς και δύο κοινοτικούς.

Ο Μπλατ λοιπόν, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα ξεκινήσει στις 20 Αυγούστου την προετοιμασία του Ολυμπιακού με τους περισσότερους παίκτες στη διάθεσή του. Ήδη αυτοί οι τέσσερις έχουν ξεκινήσει προετοιμασία με τις Εθνικές τους ομάδες!

Θυμίζουμε πως:

* Οι Παπανικολάου και Πρίντεζης με την Ελλάδα θα αντιμετωπίσουν τις Ν. Ζηλανδία, Βραζιλία και Μαυροβούνιο

* Ο Μιλουτίνοφ με τη Σερβία τις Ανγκόλα, Φιλιππίνες και Ιταλία

* Ο Κουζμίνσκας με τη Λιθουανία τους Καναδά, Σενεγάλη και Αυστραλία.

Διαβάστε επίσης

Αποκλείστηκε η Σερβία του Ποκουσέφσκι

Αποκλείστηκε η Σερβία του Ποκουσέφσκι

Ο νεαρός του Ολυμπιακού είχε 16 πόντους, 6 ριμπάουντ και 7 μπλοκ, έβαλε στο κόλπο τους Σέρβους με τα τρίποντά του, αλλά λάθη έδωσαν την πρόκριση στη Λιθουανία με 56-54.

Αναχωρούν για ΗΠΑ Μπόλτγουϊν και Χαπ

Αναχωρούν για ΗΠΑ Μπόλτγουϊν και Χαπ

Κοίταξαν σπίτια για τις κατοικίες τους, πέρασαν δύο μέρες στον Πειραιά και πήραν γεύση από το νέο τους περιβάλλον και αναχωρούν ξανά για την πατρίδα τους.

Πέρασε από ιατρικά ο Μπράντον Πολ

Πέρασε από ιατρικά ο Μπράντον Πολ

Ο Αμερικανός, θα δει κάποια σπίτια την Πέμπτη (1/08) ώστε να επιλέξει αυτό της αρεσκείας του για μόνιμη εγκατάσταση. Την Παρασκευή (2/08) θα επιστρέψει στην πατρίδα του.