Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Ο Ολυμπιακός είναι τεράστιο όνομα, θρυλική ομάδα, κανένας φόβος»

«Ο Ολυμπιακός είναι τεράστιο όνομα, θρυλική ομάδα, κανένας φόβος»
Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2019 - 21:02

Προετοιμασία με τη Εθνική ομάδα της Λιθουανίας κάνει στη χώρα του ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Κίνα και στο περιθώριο αυτής μίλησε στο λιθουανικό στο krepsinis για τη νέα πρόκληση που ορθώνεται στην καριέρα του με τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά ο Κουζμίνσκας μίλησε…

Για το αν ανησυχούσε για το συμβόλαιό του όταν πήγε στην Εθνική:

«Δεν μπορώ να πω ότι ήμουν ανήσυχος. Ήξερα ότι αργά ή γρήγορα η ευκαιρία θα παρουσιαζόταν, υπήρχαν ήδη διαπραγματεύσεις και προσφορές και κάποια στιγμή ολοκληρώθηκαν. Η επιθυμία μου ήταν μην έχω στο μυαλό μου τον φόβο ενός τραυματισμού, οπότε είμαι χαρούμενος που όλα τελείωσαν αισίως. Τώρα μπορώ να επικεντρωθώ στην εθνική ομάδα χωρίς άλλες σκέψεις».

Για το αν επηρεάστηκε από τις φήμες περί οικονομικών προβλημάτων στον Ολυμπιακό:

«Η επιλογή μου δεν πάρθηκε για οικονομικούς λόγους. Όλοι ξέρουμε τα προβλήματα που είχαν την προηγούμενη χρονιά, αλλά πολλοί σύλλογοι αντιμετωπίζουν τέτοιες καταστάσεις στην πορεία τους. Είναι απλά θέμα χρόνου να διευθετηθούν. Ο Ολυμπιακός είναι τεράστιο όνομα, θρυλική ομάδα, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι όλα θα πάνε καλά».

Για την συμμετοχή του Ολυμπιακού στην Α2 και όχι στην Basket League:

«Θα είναι ενδιαφέρων. Ενώ είμαι υπέρμαχος των εγχώριων πρωταθλημάτων και είναι ωραίο να βλέπω το λιθουανικό πρωτάθλημα να εξελίσσεται, νομίζω ότι εάν έχουμε καλή χρονιά, περισσότερες ομάδες θα ακολουθήσουν αυτή την οδό, να παίζουν μόνο στην Ευρωλίγκα. Θα είναι ενδιαφέρων πείραμα, μία καινοτομία. Με ακόμα περισσότερες ομάδες στην Ευρωλίγκα, αυτό θα σημαίνει περισσότερες διπλές εβδομάδες. Θα υπάρχει επίσης το πλεονέκτημα της καλύτερης προετοιμασίας για τον επόμενο αντίπαλο, τακτικά και σωματικά».

Για το λόγο που επέλεξε τον Ολυμπιακό:

«Απ' όσο μίλησα με τους άλλους παίκτες, στον Μπλατ αρέσει να αλλάζει διαρκώς μεγέθη και σχήματα. Κάποιες φορές παίζει με τρεις κοντούς, κάποιες με δύο και με έναν παίκτη σαν εμένα στο "3". Νομίζω ότι μπορώ να παίξω και στα δύο σχήματα. Νομίζω ότι μπορώ να γίνω πιο χρήσιμος στην θέση "3" παρά στο "4", αλλά στην σωστή κατάσταση, μπορώ να παίξω και στις δύο θέσεις. Έχω μιλήσει με τον Μπλατ και ξέρω ότι το γρήγορο μπάσκετ θα ταιριάξει σε μένα».

Για το μπάσκετ που θα παίξουν οι «ερυθρόλευκοι»:

«Για μένα τα αποτελέσματα της ομάδας έχουν προτεραιότητα, διότι αν είσαι ο ηγέτης της τελευταίας ομάδας, δεν θα σε ωφελήσει σε τίποτε αυτό. Θα παίξουμε γρήγορο, αθλητικό, σκληρό μπάσκετ, επειδή αυτό φέρνουν παίκτες όπως ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης. Θα έχουμε ένα ενδιαφέρων μείγμα ταχύτητας, αθλητικότητας και εμπειρίας».

Διαβάστε επίσης

Στην ΤΣΣΚΑ ο Μάικ Τζέιμς

Στην ΤΣΣΚΑ ο Μάικ Τζέιμς

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης συμφώνησε για έναν χρόνο με τον Μάικ Τζέιμς, τον οποίο έδιωξε ο Μεσίνα από τη Μιλάνο.

Ξανά στο Γκομέλσκι Καπ ο Ολυμπιακός

Ξανά στο Γκομέλσκι Καπ ο Ολυμπιακός

Για 2η συνεχόμενη χρονιά οι «ερυθρόλευκοι» θα πάρουν μέρος στο διεθνές τουρνουά που διοργανώνει η ΤΣΣΚΑ. Ούνικς Καζάν του Μάντζαρη και Προμηθέας των Μπόγρη-Αγραβάνη συμπληρώνουν το καρέ.