Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σκουρτόπουλος: «Δεν υποστηρίξαμε τον Γιάννη»

Σκουρτόπουλος: «Δεν υποστηρίξαμε τον Γιάννη»
Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2019 - 14:46

Για τη διαιτησία, τις ευθύνες και την «υποστήριξη» του Γιάννη Αντετοκούνμπο μίλησε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος μετά τη νίκη επί της Τσεχίας αλλά τον αποκλεισμό της Εθνικής από τους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός είπε αναλυτικά…

«Η Τσεχία έπαιξε πολύ καλά σε όλο το τουρνουά. Κάναμε πολλά σήμερα, παίξαμε σκληρά, θέλαμε να κρατήσουμε τη διαφορά, όμως το πρόβλημα προέκυψε στον αγώνα με τη Βραζιλία. Τότε πληγωθήκαμε. Όπως κι αν έχει, αυτή είναι η ζωή και πρέπει να συνεχίσουμε. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, ήμασταν μαζί για ένα μήνα. Στενοχωριέμαι που απογοητεύσαμε τον κόσμο μας στην Ελλάδα και εδώ, κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε.

Ο Θανάσης ξέρει τον ρόλο του στην ομάδα, κάποιες φορές παίζει από νωρίς, κάποιες όχι. Ο Θανάσης ήταν έτοιμος να αλλάξει τον ρυθμό του αγώνα, με εκείνον πήραμε μια καλή διαφορά.

Ο Γιάννης, τι να πω, μας βοήθησε, πάλεψε κάθε μέρα στο παρκέ, αλλά δεν πήρε τον σεβασμό που έπρεπε. Τα φάουλ που χρεώθηκε... Δεν μπορείς να του σφυρίζεις τέτοια φάουλ, αλλά δεν θέλω να μιλήσω για τη διαιτησία σήμερα. Ο Καλάθης έπαιξε 37 λεπτά, κέρδισε ένα φάουλ ενώ έχει τη μπάλα συνεχώς στα χέρια του. Αυτές είναι οι αποφάσεις, οκ, τις σέβομαι. Για τον Γιάννη μπορούμε να φτιάξουμε βίντεο με 25 φάσεις, με τα χέρια που βρίσκονταν συνεχώς πάνω του. Είναι ο MVP του ΝΒΑ και προσπαθούμε να μείνει μαζί μας, με την Εθνική. Προσπαθούμε να τον προστατεύσουμε, να μην του κάνουμε ζημιά και ανυπομονούμε να τον έχουμε ξανά μαζί μας υγιή. Μπορεί να μας δώσει πολλά, ήταν η πρώτη φορά που τον είχαμε μαζί μας με αυτό το «στάτους» που έχει χτίσει. Σε αυτό το διάστημα φτιάξαμε πολλά για εκείνον, φτιάξαμε καταστάσεις στην επίθεση, ίσως τώρα να μπορώ να πω ότι δεν κάναμε όλα αυτά που έπρεπε μαζί του για να τον υποστηρίξουμε.

Πραγματικά πιστεύω ότι το δεύτερο μέρος απέναντι στη Βραζιλία ήταν το χειρότερό μας τα τελευταία δύο χρόνια. Χάσαμε την ισορροπία μας, δεν αντιδράσαμε σαν ομάδα. Προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε, όμως δεν ήταν εύκολο να κερδίσουμε τις ΗΠΑ. Είναι τρομερή ομάδα, έχει τόσους σπουδαίους προπονητές».

Στην κάμερα της ΕΡΤ λίγο νωρίτερα ανέφερε…

«Τι να την κάνω την νίκη; Ένα κακό ημίχρονο στο τουρνουά με την Βραζιλία το πληρώσαμε. Επιβάρυνε την αυτοπεποίθηση της ομάδας, δεν κάναμε την επαναφορά. Σήμερα κάναμε μεγάλη προσπάθεια, δεν τελειώσαμε κάθε φάση όπως έπρεπε. Δεν πήραμε σφυρίγματα που νομίζω ότι αξίζαμε, ήμασταν πίσω στις βολές. Δουλέψαμε σκληρά σε καλή ατμόσφαιρα και το αποτέλεσμα δεν μας δικαιώνει. Είμαι υπεύθυνος, η ετυμηγορία είναι δεδομένη. Θα πούμε κάποια πράγματα με τα παιδιά για να ολοκληρώσουμε την συνεργασία μας. Λυπάμαι που απογοητεύσαμε τον κόσμο για τις προσδοκίες του.

Με τους παίκτες έχουμε ένα άλλο είδος συζήτησης σε περισσότερο προσωπικά θέματα. Προσπαθήσαμε σκληρά, κατηγορηθήκαμε για τα πάντα. Ίσως να μην εμπνεύσαμε. Δουλέψαμε σαν σκυλιά για 15 μέρες. Ευχαριστώ τους παίκτες που με τίμησαν. Κατόπιν εορτής έχουμε να πούμε πολλά. Η ομάδα είχε σχεδιαστεί με τον Ντόρσεϊ και μετά αλλάξαμε το πλάνο με τους φόργουορντ. Ο Παπανικολάου μπορεί να μην ήταν αποτελεσματικός στο σουτ αλλά έκανε τα πάντα, όπως η καρδιά. Του το είπα. Το σουτ μία μέρα θα μπει μία όχι. Έπρεπε να δουλέψουμε πιο ομαδικά και πρώτος από όλους εγώ. Κάπου εδώ τελειώνουμε».

Διαβάστε επίσης

ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ!

ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ!

Ο ΜΟΝΟΣ και ο ΚΥΡΙΟΣ υπεύθυνος της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η Εθνική ομάδα, της αντιμετώπισης που έχει και των επιλογών είναι ο καρεκλοκένταυρος ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ. Χαρτάκια, επιλογές παικτών/προπονητών, ψευτομαγκιές σε "Ακρόπολις" με διαιτητές...

Ελλάδα: Νίκησε αλλά… αποκλείστηκε!

Ελλάδα: Νίκησε αλλά… αποκλείστηκε!

Η Εθνική ομάδα, ναι μεν κέρδισε την Τσεχία με 84-77 αλλά δεν έπιασε τη διαφορά των 12 πόντων και συνεπώς δεν συνεχίζει στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας- Αποβλήθηκε με 5 φάουλ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο