Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ!

ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ!
Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2019 - 15:57

Σα πολλοί… να «ξύπνησαν» ξαφνικά και η σκέψη τους συγκεντρώνεται σε ένα πρόσωπο. Σαν πολλοί να «είδαν» και να κατάλαβαν ξαφνικά. Χρειάζονταν βέβαια ένας ακόμη αποκλεισμός, «10 χρόνια φαγούρας» όπως είπαν και στην δημόσια τηλεόραση για να βγουν οι «φωνές» που «έβλεπαν» μετάλλιο για να ζητήσουν την παραίτηση του Γιώργου Βασιλακόπουλου. Μόνο οι φίλοι του Παναθηναϊκού έχουν μείνει να τον υποστηρίζουν προτάσσοντας την πατριοφροσύνη και την Εθνική ομάδα. Όποιος θέλει να δει και να καταλάβει ξεκάθαρα τα πράγματα το κάνει. Δίχως παρωπίδες και συμφέροντα πράσινων αποχρώσεων.

Ο μόνος και κύριος υπεύθυνος είναι ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Ο Σκουρτόπουλος έκανε λάθη αγωνιστικά, το παραδέχθηκε και ο ίδιος πως δεν υποστηρίχθηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο όπως θα έπρεπε, δεν πήγε η ομάδα προετοιμασμένη στην Κίνα για τις συνθήκες που όλοι η αντίπαλη ομάδα θα έκλεινε πάνω στον Γιάννη. Το πρόβλημα είχε φανεί στο τρίποντο, έβγαζε μάτι, αλλά οι «κορόνες» και οι «φανφάρες» για μετάλλιο που ακούγαμε με βάση την εικόνα στα… φιλικά και στο «Ακρόπολις» περίσσευαν. Είδατε πόσο κακό έκανε το… σπρώξιμο από τους διαιτητές στο «Ακρόπολις»; Λες και υπήρχε λόγος για… ψευτομαγκιά και ψευτό-επίδειξη δύναμης. Επιστρατεύτηκε όμως σε ένα τουρνουά προετοιμασίας.

Για να επιστρέψουμε στο θέμα μας όμως… Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος έχει ευθύνες, αλλά κάποιος τον επέλεξε για να διαχειριστεί αυτό το σύνολο και τον MVP του ΝΒΑ. Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος έκανε την επιλογή. Με ποια κριτήρια μην ρωτήσετε… Μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί έκανε πρόταση στον Ιτούδη. Έχει να επιδείξει 2 Ευρωλίγκες (1 είχε όταν του έγινε η πρόταση) και δουλειά σε κορυφαίο επίπεδο με παίκτες κλάσης. Λεφτά δεν δίνει η ΕΟΚ. Είτε προσφέρει πολύ λίγα (και δεν τα… δίνει τις περισσότερες φορές) είτε ζητάει εθελοντική εργασία όπως είχε γίνει με τον Μίσσα που ήταν γενικών καθηκόντων. Σα να δούλευε σε… όμιλο.

Ο Σκουρτόπουλος λοιπόν επιλέχθηκε από τον εμμονικό πρόεδρο της Ομοσπονδίας που έχει προσλάβει σύμβουλο εδώ και ένα χρόνοι το δεξί χέρι στα μίντια του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο οποίος ειρωνεύονταν και χλεύαζε στα social media τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο εμμονικός καρεκλοκένταυρος πρόεδρος της ΕΟΚ έχει πρωτοστατήσει στον «πόλεμο»/διαμάχη της FIBA με την Ευρωλίγκα. Αποτέλεσμα; Είδαμε κάτι απίθανους διαιτητές να σφυρίζουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο και να φτάνει στο σημείο η Ελλάδα να έχει παράπονα για την αντιμετώπισή τους. Άφαντοι οι διαιτητές της Ευρωλίγκας. Αλλά δεν φταίει μόνο αυτό. Κάποτε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος έκανε επίδειξη δύναμης όντας πρόεδρος της Fiba Europe. Όπως κάνει στο «Ακρόπολις» ακόμα. Ο τροχός γύρισε και οι τάσεις είναι αντεκδικητικές. Όλο αυτό το έχει σπείρει ο άφαντος εμμονικός πρόεδρος της ΕΟΚ αλλά το θερίζει η Εθνική ομάδα την οποία έκανε… μαγαζάκι για την προσωπική ματαιοδοξία του.

Αρκετοί που έχουν πάει σε αποστολές με την Εθνική ομάδα, έχουν μιλήσει (και προσπάθησαν να γράψουν κάποιοι) για… χαρτάκια δια χειρός προέδρου για το ποιος θα παίξει και ποιος δεν θα παίξει (θυμηθείτε μόνο τον ρόλο που είχε ο Σπανούλης στην Εθνική), ποιος «κόβονταν» από την 12άδα γιατί δεν τον ήθελε ο πρόεδρος και ποιος έμπαινε 12άδα. Μην λέμε πολλά… Δείτε τι γίνεται με τον Παναγιώτη Γιαννάκη που έκανε το… λάθος και πήγε στον Ολυμπιακό.

Όλο αυτό το έχει σπείρει ο Γιώργος Βασιλακόπουλος. Ο μόνος και κύριος υπεύθυνος αυτής της κατάστασης. Έχει συμπαρασύρει μαζί του την Εθνική ομάδα, λες και είναι μαγαζάκι του, όπως το εργοστάσιό του, έχει βάλει στις Εθνικές ομάδες, παιδιά, κουμπάρους, γνωστούς και ρουσφέτια και φαντασιώνεται σκοτεινά σχέδια και συνομωσίες των μάνατζερ, του κακού ΝΒΑ και της Ευρωλίγκας.

Φυσικά η «αυλή» θα αναλάβει ρόλο. Θα φάει όλο το φταίξιμο ο Σκουρτόπουλος. Τα Παναθηναϊκά Μέσα θα στοχοποιήσουν τον Παπανικολάου όπως έκαναν και θα προστατέψουν με ζήλο τον άνθρωπο που τους χαρίζει πρωταθλήματα με διαιτησίες όπως αυτή που είχε η Ελλάδα με την Τσεχία. Που σε τελική ανάλυση ήταν και υποφερτή!

Τώρα που ζητάνε αλλαγή αυτοί που έβλεπαν μετάλλιο είναι αργά. Η Εθνική γυρίζει πίσω στην Ελλάδα και ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΦΤΑΙΧΤΗΣ κρύβεται πίσω από πληρωμένα άλλοθι.

Διαβάστε επίσης

Σκουρτόπουλος: «Δεν υποστηρίξαμε τον Γιάννη»

Σκουρτόπουλος: «Δεν υποστηρίξαμε τον Γιάννη»

Για τη διαιτησία, τις ευθύνες και την «υποστήριξη» του Γιάννη Αντετοκούνμπο μίλησε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος μετά τη νίκη επί της Τσεχίας αλλά τον αποκλεισμό της Εθνικής από τους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.