Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Προβληματίζει και βάζει σε σκέψεις…

Προβληματίζει και βάζει σε σκέψεις…
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019 - 20:48
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Η διαφορά ήταν ευδιάκριτη και μεγάλη. Η ΤΣΣΚΑ μαζί με 4-5 άλλες ομάδες στην Ευρώπη έχει ξεφύγει οικονομικά (40 εκ. ευρώ μπάτζετ), η διαφορά έχει αυξηθεί για τα καλά, αλλά και οι «ερυθρόλευκοι» από τη δική τους πλευρά, παρουσιάστηκαν απογοητευτικοί. Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε εύκολα στον τελικό του «Γκομέλσκι Καπ» από την ΤΣΣΚΑ με 91-66 και γενικότερα, η εικόνα θα πρέπει να προβληματίσει, να βάλει σε σκέψεις τους ιθύνοντες και να δουν αν θα προβούν σε ενίσχυση/ αντικατάσταση, εάν φυσικά έχουν βλέψεις για πλέι οφ στην Ευρωλίγκα κι όχι απλά της συμμετοχής. Δεν αγωνίστηκε ο Βασίλης Σπανούλης για λόγους διαχείρισης.

Μόνο ο Πάντερ έβαζε…

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπήκαν καλά στο ματς, είχαν πρόβλημα στο ριμπάουντ και στην επίθεση υπήρχαν στιγμές που ένιωθες πως δεν ήξεραν τι ζητάνε και τι επιδιώκουν. Συν του ότι, ο Ιτούδης έστελνε «παγίδα» στον Μιλουτίνοφ. Η ΤΣΣΚΑ ξεκίνησε με 11-5 στο 5΄και 17-5, με τον Ολυμπιακό να έχει 2/10 σουτ. Ο Πάντερ, όχι απλά έδωσε επιθετική ανάσα, αλλά ήταν… όλη η επίθεση των Πειραιωτών, με πρωτοβουλίες με πρόσωπο στο καλάθι. Πέτυχε 9 σερί πόντους για το 19-14, που ήταν και το σκορ της 1ης περιόδου. Σε αυτό το διάστημα ο Μπόλντγουιν έπαιξε 3 λεπτά δίχως να κρατάει τη μπάλα στα χέρια του για να φτιάξει καταστάσεις. Περισσότερο την είχε ο Πολ, παρά αυτός.

Μεγάλη διαφορά σε όλα…

Στο 2ο δεκάλεπτο ο Μπλατ έπαιξε με Κουζμίνσκας και Πρίντεζη μαζί και ο Πολ ήταν στο «2», με τον Λιθουανό να μην είναι καλός στα τελειώματά του, παρά τις καλές κινήσεις στη ρακέτα. Η ΤΣΣΚΑ με 9-2 επιμέρους έκανε το 28-16 τη στιγμή που ο Ολυμπιακός είχε 1/8 τρίποντο. Ο Πάντερ μπήκε ζεστός ξανά στο παρκέ, αλλά λάθη έδωσαν (και) τρανζίσιον στους Ρώσους, πέραν των υπολοίπων, εκτοξεύοντας τη διαφορά στους 20 πόντους. Το 2ο δεκάλεπτο έκλεισε με 48-30, με τους Ρούμπιτ και Χαπ να πετυχαίνουν τα καλάθια για τον Ολυμπιακό. Ένα μόλις λεπτό χρησιμοποίησε ο Μπλατ τον Μπόλντγουιν στην 2η περίοδο, με τον Αμερικανό να κάνει λάθος και να αστοχεί στη συνέχεια από κοντά.

Απογοητευτικός…

Ο Ολυμπιακός δεν έδειξε κάποιο καλύτερο πρόσωπο στο 3ο δεκάλεπτο. Στο 25΄το σκορ ήταν 58-34 έχοντας βάλει σε 5 λεπτά μόλις 4 πόντους, ενώ ση συνέχεια το επιμέρους έγινε 14-6 για το 62-36. Η ΤΣΣΚΑ με πληθώρα λύσεων, δεν άργησε να ανεβάσει τη διαφορά ακόμα και στους 30 πόντους (68-38). Με δύο τρίποντα (3/6) από τον Πολ, ο Ολυμπιακός βρήκε λύση στην επίθεση, ωστόσο στην άμυνα δέχονταν σχεδόν τα πάντα πλέον με αποτέλεσμα το 3ο δεκάλεπτο να κλείσει ψηλά, με 75-46.

Λίγη ένταση από Μιλουτίνοφ

Ο Μιλουτίνοφ έβαλε ένταση, ήταν εμφανώς εκνευρισμένος και προσπαθούσε να δώσει ότι μπορεί απέναντι στη ρώσικη ομάδα, αλλά δεν είχε υποστήριξη. Με τον Σέρβο και σουτ του Στρέλνιεκς, έγινε το 82-48, ενώ πέτυχε και το πρώτο του καλάθι ο Κουζμίνσκας από κοντά, μετά από 7 αποτυχημένες προσπάθειες (1/8 σουτ). Τσέρι και Μπόλτγουιν έκαναν το 89-58, έπεσε η διαφορά από τους 30 και το ματς τελείωσε τελικά με 91-66.

Τα Δεκάλεπτα: 19-14, 29-16, 27-16, 16-20.

ΤΣΣΚΑ (Ιτούδης): Μπολομπόι 16 (1), Τζέιμς 15, Αντόνοφ 2, Στρέλνιεκς 5(1), Βόιτμαν 10 (1), Βοροντσέβιτς 3, Κλάιμπερν 11(2), Χάκετ 8, Λοπάτιν, Κουλάγκιν 2, Χίλιαρντ 4, Κουρμπάνοφ 9(1), Μπέικερ 6 .

Ολυμπιακός (Μπλατ): Πάντερ 12(1), Μπόλντγουιν 5(1), Πολ 13(3), Κόνιαρης, Τσέρι 5(1), Μιλουτίνοφ 11(7ριμπ.), Βεζένκοφ 5(1), Πρίντεζης 4, Παπανικολάου (6 ριμπ.), Κουζμίνσκας 2, Ρούμπιτ 6, Χαπ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Προβληματίζει και βάζει σε σκέψεις…
Προβληματίζει και βάζει σε σκέψεις…

Διαβάστε επίσης

Μπλατ: «Να είμαστε ρεαλιστές»

Μπλατ: «Να είμαστε ρεαλιστές»

Τον απολογισμό του τουρνουά «Γκομέλσκι» και της προετοιμασίας του Ολυμπιακού έκανε ο Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος φυσικά δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας απέναντι στην ΤΣΣΚΑ.