Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δείχνει ότι… ψάχνεται ο Μπλατ!

Δείχνει ότι… ψάχνεται ο Μπλατ!
Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2019 - 18:42
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Ο «τελικός» του «Γκομέλσκι Καπ» κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, ήταν το μεγαλύτερο «crash test» του Ολυμπιακού στην περίοδο της προετοιμασίας του! Όπως είπε και ο κόουτς Μπλατ χαρακτηριστικά: «Δεν μου αρέσει καθόλου να χάνω, όμως, αν πρόκειται να χάσεις, τότε αυτή είναι η σωστή χρονική στιγμή. Αν είναι να έχεις δυσκολίες, είναι καλύτερο να έχεις την “πολυτέλεια” να μάθεις από αυτές, από το να υπάρχουν συνέπειες».

Οι «ερυθρόλευκοι» φυσικά ήθελαν απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο, πέραν του δεδομένου να εφαρμόσουν αυτά που δουλεύουν και να δοκιμάσουν πράγματα, να μετρήσουν παράλληλα και τις δυνάμεις τους, ώστε να δουν που βρίσκονται.

Το παράδοξο είναι πως ο Ντέιβιντ Μπλατ κράτησε περισσότερο χρόνο τον Αντώνη Κόνιαρη στο παρκέ, για 17:30 πιο συγκεκριμένα, απ’ ότι τους Αμερικανούς γκαρντ, που θεωρητικά βρίσκονται πιο πάνω στην ιεραρχία του ροτέισον. Κατανοείται φυσικά πως δεν υπάρχει ουδεμία μομφή στο πρόσωπο του 22χρονου γκαρντ, ο οποίος τα πάει αρκετά καλά αμυντικά, αλλά η «συζήτηση» ξεκινάει με βάση τον σχεδιασμό και την «πρόβα τζενεράλε» που κάνεις μία βδομάδα πριν την πρεμιέρα στην Ευρωλίγκα.

Απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, θες να δεις στο μέγιστο δυνατό πως λειτουργούν το 1ο και το 2ο γκαρντ σου, τουλάχιστον με βάση τον σχεδιασμό που έχει γίνει. Το 1ο (ο Μπόλντγουιν) έπαιξε 10:40 λεπτά, δεχόμενος ότι προέρχεται από τραυματισμό (οστικό οίδημα στο 2ο και 3ο μετατάρσιο) και το 2ο (Τσέρι) 14:50 λεπτά. Σα να έβγαλε μία εικόνα ο Μπλατ ότι απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο, μού βγάζει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ο Κόνιαρης, που θεωρητικά αποκτήθηκε για 3ο πόιντ γκαρντ στην ιεραρχία του ροτέισον, ως… αντί-Μάντζαρης, ας το πούμε.

Εδώ γεννάται λοιπόν η απορία… Πως δεν ήθελε να δει ο Ντέιβιντ Μπλατ περισσότερο τα πιο «βασικά» πόιντ γκαρντ του- πολλώ δε μάλλον εν τη απουσία του Σπανούλη (έμεινε εκτός για λόγους ξεκούρασης)- και επέμεινε να δει τον Κόνιαρη απέναντι στην ΤΣΣΚΑ και όχι σε κάποια ομάδα επιπέδου Eurocup, όπως η Ούνικς Καζάν;

Διαβάστε επίσης

Τι έκανε ο Μπόλντγουιν με ΤΣΣΚΑ!

Τι έκανε ο Μπόλντγουιν με ΤΣΣΚΑ!

Η εικόνα που είχε ο Αμερικανός στον «τελικό» του Γκομέλσκι Καπ. Σε καμία περίπτωση, δεν είχε ούτε την εμφάνιση που θα περίμενε κανείς από το βασικό πόιντ γκαρντ του Ολυμπιακού, ούτε τα στοιχεία αυτά που θα επιτρέψουν να ηγηθεί!

«Κλαίει» το μπάσκετ!

«Κλαίει» το μπάσκετ!

Μετά το «χαστούκι» που έφαγε από τη FIBA, ο Αναστόπουλος θα σφυρίζει μόνο στην Α1. Τον πέταξαν εκτός παγκοσμίου και το πήρε… βαρέως!

Μπλατ: «Να είμαστε ρεαλιστές»

Μπλατ: «Να είμαστε ρεαλιστές»

Τον απολογισμό του τουρνουά «Γκομέλσκι» και της προετοιμασίας του Ολυμπιακού έκανε ο Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος φυσικά δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας απέναντι στην ΤΣΣΚΑ.