Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Νέο Financial Fairplay από την Ευρωλίγκα!

Νέο Financial Fairplay από την Ευρωλίγκα!
Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2019 - 20:45

Σημαντικές αποφάσεις πήρε η Ευρωλίγκα, όσον αφορά το Financial Fairplay των ομάδων, μιας και επιθυμεί μια ανταγωνιστική και ισορροπημένη διοργάνωση.

Η διοργανώτρια αρχή γνωστοποίησε τις αποφάσεις που πάρθηκαν στο συμβούλιο των μετόχων που έλαβε χώρα στο Μόναχο, τον περασμένο Ιούλιο και θα τεθεί σε ισχύ τη σεζόν 2022/23.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι τώρα οι ιδιοκτήτες των ομάδων, καλούνταν να καλύψουν το 65% του μπάτζετ από την «τσέπη» τους, με το υπόλοιπο ποσό να καλύπτεται από τα εμπορικά έσοδα, εισιτήρια, χορηγίες κλπ.

Με τη νέα απόφαση, το ποσοστό αυτό που θα βαραίνει τους ιδιοκτήτες, θα είναι πλέον στο 40%. Από εκεί και πέρα, όσοι το ξεπερνούν θα πληρώνουν πρόστιμο το οποίο θα φτάνει από το 10% μέχρι και το 180% του παραπάνω ποσού που ξόδεψαν.

Διαβάστε επίσης

Το ελληνικό μπάσκετ στα… καλύτερα του!

Το ελληνικό μπάσκετ στα… καλύτερα του!

Το νέο πρωτάθλημα της Α1, ξεκινά το προσεχές Σαββατοκύριακο (28-29/9). Ωστόσο, η ΑΕΚ δεν έχει πάρει ακόμη πιστοποιητικό συμμετοχής από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού…

Ο Μιλουτίνοφ και το τρίποντο!

Ο Μιλουτίνοφ και το τρίποντο!

Το «φτωχό» 26% με το οποίο σούταρε ο Ολυμπιακός στη Μόσχα, με ΤΣΣΚΑ και Ούνικς Καζάν. Άστοχοι Κουζμίνσκας και Παπανικολάου. Αξιόπιστοι Πολ, Πάντερ. Τι σημαίνει για το παιχνίδι της ομάδας.

«Κλαίει» το μπάσκετ!

«Κλαίει» το μπάσκετ!

Μετά το «χαστούκι» που έφαγε από τη FIBA, ο Αναστόπουλος θα σφυρίζει μόνο στην Α1. Τον πέταξαν εκτός παγκοσμίου και το πήρε… βαρέως!