Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Μιλουτίνοφ και το τρίποντο!

Ο Μιλουτίνοφ και το τρίποντο!
Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2019 - 20:20
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Η βασική αρχή στο «χτίσιμο» του Ολυμπιακού ήταν να υποστηριχθεί ο Μιλουτίνοφ! Να μπουν γύρω του οι βάσεις, ώστε να διευκολύνουν το παιχνίδι του. Ο Σέρβος είναι πλέον ο ηγέτης του Ολυμπιακού, το μεγαλύτερο ποσοστό του παιχνιδιού και της δυναμικής της ομάδα είναι αυτός, οπότε ήθελαν στο μεγάλο Λιμάνι να του βάλουν θεμέλια για να τον υποστηρίξουν και να αποφύγουν τις περσινές καταστάσεις. Λέμε για τότε που οι αντίπαλες άμυνες προσαρμόζονταν πάνω του, οδηγούσαν τον Ολυμπιακό στο τρίποντο και οι «ερυθρόλευκοι» δεν ανταποκρίνονταν.

Βασική αξία στην στελέχωση του ρόστερ λοιπόν ήταν το μακρινό σουτ. Αποκτήθηκαν παίκτες που (θεωρητικά) το έχουν στο ρεπερτόριό τους. Γιατί και ο Τίμα το έχει, μόνο που δεν το έβγαλε στον Ολυμπιακό.

Το «Γκομέλσκι Καπ» βέβαια δεν μάς δείχνει, μέχρι στιγμής, να βγαίνει αυτό, καθώς ο Ολυμπιακός στη Μόσχα σούταρε με μόλις 26%. Πιο συγκεκριμένα, είχε απέναντι στην Ούνικς Καζάν 26,3% με 5/19 και με την ΤΣΣΚΑ 26,9% με 7/26.

Παίκτες στους οποίους ποντάρει ο Ολυμπιακός να του δώσουν πράγματα από το τρίποντο, δεν το έχουν βρει ακόμα… Ο Κουζμίνσκας για παράδειγμα είχε 0/6 τρίποντα στη Μόσχα συνολικά, 0/4 με την ΤΣΣΚΑ και 0/2 με την Ούνιξ. Ο Παπανικολάου 0/4 σύνολο. Μόνο οι Πάντερ (3/9) και Πολ (4/7) έδωσαν από τα 6.75μ.

Ο Μπλατ περιμένει και θέλει «ποικιλία» σε αυτό το κομμάτι, ώστε να βοηθάνε και να απλοποιούν το παιχνίδι του Ολυμπιακού μέσα στη ρακέτα, με τους Μιλουτίνοφ και Πρίντεζη κυρίως.

Διαβάστε επίσης

Το ελληνικό μπάσκετ στα… καλύτερα του!

Το ελληνικό μπάσκετ στα… καλύτερα του!

Το νέο πρωτάθλημα της Α1, ξεκινά το προσεχές Σαββατοκύριακο (28-29/9). Ωστόσο, η ΑΕΚ δεν έχει πάρει ακόμη πιστοποιητικό συμμετοχής από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού…

«Κλαίει» το μπάσκετ!

«Κλαίει» το μπάσκετ!

Μετά το «χαστούκι» που έφαγε από τη FIBA, ο Αναστόπουλος θα σφυρίζει μόνο στην Α1. Τον πέταξαν εκτός παγκοσμίου και το πήρε… βαρέως!

Τι έκανε ο Μπόλντγουιν με ΤΣΣΚΑ!

Τι έκανε ο Μπόλντγουιν με ΤΣΣΚΑ!

Η εικόνα που είχε ο Αμερικανός στον «τελικό» του Γκομέλσκι Καπ. Σε καμία περίπτωση, δεν είχε ούτε την εμφάνιση που θα περίμενε κανείς από το βασικό πόιντ γκαρντ του Ολυμπιακού, ούτε τα στοιχεία αυτά που θα επιτρέψουν να ηγηθεί!