Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, θα δούμε κάτι διαφορετικό φέτος»

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, θα δούμε κάτι διαφορετικό φέτος»
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019 - 18:42

Η Media Day του Ολυμπιακού πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (27/09) στο ΣΕΦ, με τον Ντέιβιντ Μπλατ να κάνει δηλώσεις, αναφερόμενος στη νέα αγωνιστική περίοδο που ξεκινά την επόμενη εβδομάδα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αμερικανοισραηλινός τεχνικός υπογράμμισε ότι όλοι προσπαθούν στην ομάδα να είναι έτοιμοι για το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν, επισήμανε ότι φέτος τα πράγματα θα είναι διαφορετικά όχι μόνο για τον Ολυμπιακό, αλλά συνολικά στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Τέλος, υποστήριξε ότι εκείνος από την πλευρά του θα προσπαθήσει όσο μπορεί να βοηθήσει τους παίκτες της ομάδας να παρουσιάσουν το καλό τους πρόσωπο, ώστε ο Ολυμπιακός να πετύχει με αυτό τον τρόπο τους στόχους του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Κόουτς τόση εμπειρία, τα έχεις δει όλα στην Ευρωλίγκα, μέχρι τι στιγμή που έχεις να αντιμετωπίσεις μια καινούργια κατάσταση, με ένα παιχνίδι την εβδομάδα και μια καινούργια ομάδα.

Δεν θα είναι πάντα ένα παιχνίδι ορισμένες φορές θα έχουμε και δύο. Θα είναι μια ξεχωριστή και μοναδική σεζόν όχι μόνο για τον Ολυμπιακό αλλά και για το Ευρωπαϊκό μπάσκετ γενικά καθώς είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε τα πλεονεκτήματα αυτής της κατάστασης, ώστε να νικήσουμε πιθανά μειονεκτήματα. Θα το κάνουμε να λειτουργήσει και να εκμεταλλευτούμε την κατάσταση. Είμαστε νέα ομάδα, ορισμένες φορές οι ομάδες περνούν αλλαγές, για διάφορους λόγους. Στην περίπτωσή μας αρκετοί πήγαν σε άλλες ομάδες ή δεν ανανέωσαν το συμβόλαιό τους καθώς πήγαν αλλού με περισσότερα χρήματα. Δεν ξέρω αν είναι καλύτερα εκεί που πήγαν. Υπάρχουν πάντα αλλαγές, που συμβαίνουν στις ομάδες, έχουμε πολλούς νέους παίκτες, και είμαστε σε μια διαδικασία που πρέπει να περάσουμε από πλευράς χτισίματος και δημιουργίας ενός νέου συνόλου. Ευελπιστώ να μην έχουμε τόσους τραυματισμούς κάτι που μας ταλαιπώρησε αρκετά πέρυσι και να βρούμε ένα τρόπο να χρησιμοποιήσουμε τους παίκτες και να τους βοηθήσουμε να γίνουν καλοί.

-Η ομάδα είναι στην διάθεσή σας να λίγο καιρό πόσο καιρό θα χρειαστεί για να δούμε την ομάδα που θέλετε.

Η απάντηση του πότε θα είμαστε έτοιμοι δεν είναι τόσο σημαντική όσο ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Η πραγματικότητα είναι πως πρέπει να είμαστε έτοιμοι σε επτά ημέρες για την Ευρωλίγκα. Μας βοηθούν οι παράγοντες όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο και οι τραυματισμοί; Όχι. Αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. θα δουλέψουμε σκληρά με όσους παίκτες έχουμε στο ρόστερ γιατί πρέπει.

-Έχετε πει πως δεν κοιτάτε κάθε παίκτη ξεχωριστά αλλά όλη την ομάδα. Έχετε ένα άπειρο πόιντ γκαρντ όπως ο Μπόλτγουιν, αλλά και ένα γκαρντ όχι με τόσο μεγάλη εμπειρία, πως θα τα αντιμετωπίσετε αυτά; Την έλλειψη εμπειρίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζω τέτοια κατάσταση. Είναι τίμιο να πούμε πως πρέπει να περιμένουμε ότι δεν θα είναι τέλεια τα πράγματα στην αρχή. Αλλά είναι μέρος της χρονιάς. Δεν μπορείς πάντα να περιμένεις όλοι να είναι σε τέλεια κατάσταση. Έτσι έχει η χρονιά. Θα υπάρξουν δυσκολίες, στην αρχή για κάθε ομάδα στην αρχή της σεζόν. Περιμένω τόσο από τους παλιούς όσο και από τους νέους, να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό καθημερινά για να βελτιωθούν.

-Όλοι αναρωτιούνται ποια θα είναι η φιλοσοφία της ομάδας φέτος. Μια τυπική ομάδα Μπλατ ή κάτι διαφορετικό;

Θα δούμε κάτι διαφορετικό με βάση το ρόστερ και την χρονιά. Θα δούμε κάτι διαφορετικό. Υπάρχουν δύο σχολεία προπονητών. Προπονητές συστημάτων και προπονητές ανθρώπων. Κανείς δεν είναι λάθος η σωστός. Εγώ είμαι το δεύτερο. Μου αρέσει να δουλεύω με τους ανθρώπους και προσπαθώ να φτιάξω κάτι που θα τους ταιριάζει καλύτερα. Άλλοι προπονητές παίζουν ένα σύστημα ανεξάρτητα τους παίκτες που έχουν. Είναι δική μου δουλειά να μάθω τους παίκτες κι να διδάξω τους παίκτες που πήραμε και να βρω τον καλύτερο δυνατό τρόπο να παίζουμε ώστε να είμαστε επιτυχημένοι όσο μπορούμε και αυτό θα κάνουμε.

Διαβάστε επίσης