Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έβγαλε αντίδραση...

Έβγαλε αντίδραση...
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019 - 23:21

Το «ηλεκτροσόκ» με την αλλαγή προπονητή, όπως συμβαίνει στις 99 από τις 100 φορές έπιασε στον Ολυμπιακό, που κόντρα στη Βαλένθια παρουσιάστηκε μεταμορφωμένος και «μάδησε» του Ισπανούς με 89-63. Αγωνιστικά έκανε απλά πράγματα, ήταν πολύ πιο ευδιάκριτοι οι ρόλοι, αλλά πολύ περισσότερο έπαιξε ρόλο η διάθεση, η ενέργεια που έβγαλαν. Το πώς έπαιζαν στην άμυνα, κάλυπταν και έδιναν βοήθειες ή στην επίθεση που είχαν στο μυαλό τους την έξτρα πάσα.

Φυσικά, μεγάλο ρόλο έπαιξε και η παρουσία του Βασίλη Σπανούλη, του Πρίντεζη, του Μιλουτίνοφ, ακόμα και του Παπανικολάου. Θετικοί πολύ και οι Κουζμίνσκας, Πολ με τον Κεμούρα να μην χρησιμοποιεί καθόλου τον Τσέρι, αντίθετα να έχει ρόλο ο Κόνιαρης.

«ΚΛΕΙΔΙ»: Ξεκάθαρα η διάθεση, η ενέργεια, η ταχύτητα, τα άλματα, η πρόθεση στην άμυνα από πλευράς «ερυθρόλευκων». Σε σημείο που αναρωτιέσαι γιατί δεν τα έβγαζαν πριν.

MVP: Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ.

ΟΣΚΑΡ Β΄ΡΟΛΟΥ: Στους Βασίλη Σπανούλη, Γιώργο Πρίντεζη…

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ: 31 πόντους από λάθη της Βαλένθια πήρε ο Ολυμπιακός.

ΣΕ ΚΑΚΗ ΒΡΑΔΙΑ: Ο Γουέιντ Μπόλντγουιν

ΑΠΟΥΣΙΕΣ: Ο Λαϊμπειρί για τη Βαλένθια. Πλήρης ο Ολυμπιακός.

Η ανάλυση του αγώνα:

Με τον Κόνιαρη στην αρχική 5άδα ξεκίνησε ο Ολυμπιακός, ο οποίος ήταν δυνατός στην άμυνα και μπροστά κτύπησε κοντά στο καλάθι με τους Μιλουτίνοφ και Πρίντεζη ενώ το τρίποντο του Σπανούλη συνείσφερε στο αρχικό 11-0. Πληγώθηκε στην περιφερειακή άμυνα καθώς Λόιντ και Μότουμ με τρίποντα έκαναν το 13-9 και το 15-12, ωστόσο η άμυνα έσφιξε και πάλι, ενώ Κουζμίνσκας με 7 σερί πόντους και Σπανούλης έκλεισαν σε 31-22 το 1ο δεκάλεπτο.

Ο Κουζμίνσκας συνέχισε από εκεί που το άφησε στο 1ο δεκάλεπτο, η άμυνα ήταν με ένταση και καθόλα αποτελεσματική και ο Σπανούλης από τα παλιά… Με σλάλομ έκανε τι 41-26 και με τρίποντο το 49-28 έχοντας 11 πόντους με 3/4 τρίποντα και 5 ασίστ. Ο Ολυμπιακός δεν είχε πάρει πόντους σε αιφνιδιασμό, είχε πάρει όμως από λάθη της Βαλένθια (14). Ο Μιλουτίνοφ είχε σκεπάσει τα καλάθια (9 ριμπάουντ) ενώ ο Παπανικολάου με δεύτερο τρίποντο (1/1 δίποντο, 2/2 τρίποντα, 1/1 βολή) έκανε το 54-30 του ημιχρόνου. Το επιμέρους ήταν 23-8.

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε επιθετικά στο 3ο δεκάλεπτο για περίπου 4 λεπτά, με τον Παπανικολάου να ξεκολλάει την ομάδα με το 3ο τρίποντό του και τον Πρίντεζη να «χορεύει» τον Εντούρ για το 62-35. Ο Ολυμπιακός κυκλοφορούσε πολύ καλά τη μπάλα και στην άμυνα έδινε ότι είχε με τον Πολ να πηγαίνει σε βοήθειες. Πάντερ και Σπανούλης έκαναν το68-41 ενώ ο αρχηγός με δύο ντράιβ (17 πόντους) έκλεισε με 72-44 το 3ο δεκάλεπτο (18-14 επιμέρους).

Ο Ολυμπιακός συνέχισε με ένταση και στο 4ο δεκάλεπτο, με τον Πρίντεζη να συνεργάζεται έξοχα με τον Μιλουτίνοφ για το 83-55, η άμυνα ήταν λογικό να χαλαρώσει και να δεχτεί πόντους και το ματς ολοκληρώθηκε με 89-63.

Τα Δεκάλεπτα: 31-22, 54-30, 72-44, 89-63.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Έβγαλε αντίδραση...
Έβγαλε αντίδραση...

Διαβάστε επίσης