Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Έκαναν εκπληκτική δουλειά οι παίκτες μου»

«Έκαναν εκπληκτική δουλειά οι παίκτες μου»
Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2019 - 00:28

Απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση και το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης του Ολυμπιακού κόντρα στην Βαλένθια έμεινε ο Κεστούτις Κεμζούρα.

Κάτι το οποίο τόνισε στις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου, στεκόμενος λίγο περισσότερο στον Αντώνη Κόνιαρη, ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Ευρωλίγκα.

Ο Λιθουανός τεχνικός αφιέρωσε και πάλι τη νίκη στον Ντέιβιντ Μπλατ, ενώ τέλος ευχαρίστησε τον κόσμο που βρέθηκε στο ΣΕΦ, στηρίζοντας τους «ερυθρόλευκους».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου και την ομάδα για τη νίκη. Έκαναν εκπληκτική δουλειά. Όχι μόνο σήμερα, αλλά και στη διάρκεια της εβδομάδας στην προετοιμασία του αγώνα. Βγήκαμε πολύ συγκεντρωμένοι και δείξαμε στο πρώτο ημίχρονο τι μπορούμε να κάνουμε. Έπαιξαν εξαιρετικό μπάσκετ σε άμυνα και επίθεση. Κάποια πράγματα πρέπει να τα βελτιώσουμε. Στο δεύτερο ημίχρονο χάσαμε λίγο τη συγκέντρωσή μας και δεν ελέγξαμε το παιχνίδι. Κάναμε κάποια κακά σουτ, είχαμε κάποιες κακές αντιδράσεις στην άμυνα και ήμασταν τυχεροί που η Βαλένθια δεν έκανε τη δική της αντεπίθεση. Το μπάσκετ δεν είναι είκοσι, αλλά σαράντα λεπτά».

Στη συνέχεια τόνισε: «Όλα τα παιδιά έπαιξαν καλά. Είχαμε έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό. Ο Σπανούλης έκανε φοβερή δουλειά, ο Νίκολα ήταν κυρίαρχος και ίσως όλοι τα έχουν συνηθίσει αυτά. Εγώ θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον Αντώνη Κόνιαρη. Ήταν το πρώτο του παιχνίδι στην Ευρωλίγκα και έπαιξε με μεγάλη ενέργεια, οργάνωσε το παιχνίδι και ήταν εξαιρετικός.

Τέλος, θα ήθελα να αφιερώσω τη νίκη στον μεγάλο προπονητή και κόουτς και φίλο μου, τον Ντέιβιντ Μπλατ. Του εύχομαι τα καλύτερα».

Για τις διαφορές στη φιλοσοφία του σε σχέση με εκείνη του Ντέιβιντ Μπλατ: «Εσείς είστε οι ειδικοί και μπορείτε να μας πείτε τις διαφορές. ‘Έμαθα πολλά από τον Μπλατ. Είμαστε διαφορετικοί και δουλεύαμε διαφορετικά. Κάθε πρόσωπο κάνει κάτι διαφορετικά. Περισσότερες ομοιότητες έχουμε όμως θα έλεγα. Την ίδια στιγμή όμως δεν ήμουν τόσο καλός προπονητής όσο ο Μπλατ. Έπρεπε να δουλέψω δίπλα σε κάποιους προπονητές, να δω πράγματα. Πήρα στοιχεία από διαφορετικούς προπονητές και κάπως έτσι παίρνεις κομμάτια και χτίζεις τη δική σου φιλοσοφία. Αυτό που προσπάθησα σήμερα ήταν να σπρώξω τους παίκτες να παίξουν έξω από τα όριά τους».

Για τον κόσμο: «Ευχαριστώ για τη στήριξη και θα ήθελα να έρχονται κάθε φορά να μας στηρίζουν έτσι. Είναι πολύ σημαντικό. Έτσι μπορούμε να είμαστε επιτυχημένοι, να είμαστε κι εμείς καλοί και αυτός ο συνδυασμός να βοηθήσει την ομάδα».

Διαβάστε επίσης

«Αφιερώνω τη νίκη στον Μπλατ»

«Αφιερώνω τη νίκη στον Μπλατ»

Ο Κεστούτις Κεμζούρα αφιέρωσε τη νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στην Βαλένθια στον φίλο του, Ντέιβιντ Μπλατ, τονίζοντας παράλληλα ότι όλοι οι παίκτες του έκαναν καταπληκτική δουλειά.