Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το πρόβλημα της Ζενίτ στα 4α δεκάλεπτα!

Το πρόβλημα της Ζενίτ στα 4α δεκάλεπτα!
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019 - 17:34
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Είναι θέμα απειρίας; Κακών αποφάσεων; Αντοχής; Η ουσία είναι πως η Ζενίτ αντιμετωπίζει πρόβλημα στις τελευταίες περιόδους των παιχνιδιών της σε Ευρωλίγκα και VTB League, καθώς συνηθίζει να χάνει στα 4α δεκάλεπτα. Κάποιες φορές δεν έχει επίπτωση στο αποτέλεσμα, όπως με την ΤΣΣΚΑ στην VTB, κάποιες άλλες όμως έχει, όπως συνέβη με την Μπαρτσελόνα στην Ευρωλίγκα και μάλιστα εκκωφαντικά.

Η νεοφώτιστη στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης, έχει δώσει πέντε παιχνίδια μέχρι στιγμής- 2 στην Ευρωλίγκα και 3 στην VTB League και μετράει 2 νίκες (στην VTB) και 3 ήττες. Χάιλαϊτ στην έως τώρα πορεία της, η νίκη της στη Μόσχα επί της ΤΣΣΚΑ με 82-79, στην οποία αναμέτρηση έχασε και εκεί το 4ο δεκάλεπτο με 17-16. Κάπου λογικό κιόλας με την ΤΣΣΚΑ να πιέζει γα τη νίκη.

Στη νίκη της επί της Ζιέλονα Γκόρα με 92-67, στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν, κέρδισε το 4ο δεκάλεπτο με 21-18, αλλά από κει και πέρα τα πράγματα δεν κύλησαν όπως θα ήθελε.

Στο τελευταίο της χρονικά παιχνίδι στην VTB με τη Νίζνι ενώ ήταν πίσω με 50-53 στο 30΄έχασε το επιμέρους στο 4ο δεκάλεπτο με 15-23 και κατά συνέπεια την αναμέτρηση με 76-69.

Το ίδιο συνέβη και στις δύο ήττες της στην Ευρωλίγκα με αποκορύφωμα το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα.

Στο 30΄ του αγώνα, η Ζενίτ ήταν μέσα στο παιχνίδι με 56-59, αλλά το καταστρεπτικό 4ο δεκάλεπτο για τους Ρώσους έφερε την ήττα με 87-63, καθώς το επιμέρους στην 4η περίοδο ήταν… 7-28.

Στην πρεμιέρα της στην Ευρωλίγκα κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου, έχασε το 4ο δεκάλεπτο ξανά με 18-15, αλλά εκεί, η ζημιά είχε γίνει από το 2οι, όταν με επιμέρους 23-13 οι Γερμανοί πήγαν στα ύψη τη διαφορά.

Διαβάστε επίσης

Στο ΣΕΦ Πολ, Πάντερ, Τσέρι!

Στο ΣΕΦ Πολ, Πάντερ, Τσέρι!

Οι τρεις Αμερικανοί παίκτες του μπάσκετ του Ολυμπιακού βρέθηκαν στο Φάληρο προκειμένου να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση της γυναικείας ομάδας των «ερυθρόλευκων» κόντρα στη Ναμούρ.

Βίντεο και τακτική από τον Κεμζούρα!

Βίντεο και τακτική από τον Κεμζούρα!

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το πρόγραμμα της Τετάρτης (16/10), με τον Κεστούτις Κεμζούρα να προπονεί λίγο νωρίτερα τους παίκτες του στην κεντρική σάλα του ΣΕΦ και να μην αντιμετωπίζει προβλήματα.