Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Χειρότεροι οι Βάσκοι στο τρίποντο από τον Ολυμπιακό!

Χειρότεροι οι Βάσκοι στο τρίποντο από τον Ολυμπιακό!
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019 - 23:41

Αν νομίζατε πως ο Ολυμπιακός είναι ο χειρότερος στο τρίποντο στην Ευρωλίγκα γελιέστε… Η Μπασκόνια δεν πάει πίσω. Οι Βάσκοι βρίσκονται στην προτελευταία θέση της διοργάνωσης (17οι), καθώς ευστοχούν με το πενιχρό 27,9% από το τρίποντο. Με το όχι και τόσο καλύτερο 28,8% ευστοχούν οι «ερυθρόλευκοι» από τα 6,75μ.

Οι Βάσκοι βέβαια έχουν μεγάλο θέμα και στις βολές καθώς το ποσοστό τους και εκεί είναι πολύ χαμηλά. Ευστοχούν με μόλις 62,1% καταλαμβάνοντας και εκεί την 17η θέση στη διοργάνωση.

Ο Ολυμπιακός υπερέχει ξεκάθαρα στα ριμπάουντ, κατεβάζει 39 κατά μέσο όρο ενώ είναι η 2η καλύτερη ομάδα στα επιθετικά (14.7 κατά μ.ο.) κάτι που οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στον Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος κερδίζει περισσότερα από τα μισά (7.7) όντας ο κορυφαίος σε αυτή την κατηγορία.

Βέβαια, οι «ερυθρόλευκοι» κατέχουν μία υψηλή θέση όχι και τόσο τιμητική. Κάνουν πολλά λάθη με αποτέλεσμα να είναι 3οι στη σχετική λίστα με 14.7 κατά μέσο όρο ενώ χαμηλή είναι και η δημιουργία τους. Μιλάμε για την 13η ομάδα σε ασίστ στην διοργάνωση με 14.3 τελικές πάσες ανά ματς.

Διαβάστε επίσης

Χωρίς προβλήματα πάει Βιτόρια!

Χωρίς προβλήματα πάει Βιτόρια!

Ο Ολυμπιακός θα ταξιδέψει πλήρης την Πέμπτη (24/10)) για το ματς με την Μπασκόνια και θα ολοκληρώσει την προετοιμασία του στη «Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα».

Τελειώνουν θετικά με Ρότσεστι και Ριντ!

Τελειώνουν θετικά με Ρότσεστι και Ριντ!

Ο Ολυμπιακός παράλληλα με τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις τρέχει να ολοκληρώσει και την ενίσχυση της ομάδας με τις προσθήκες των Τέιλορ Ρότσεστι και Ουίλι Ριντ.