Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τελειώνουν θετικά με Ρότσεστι και Ριντ!

Τελειώνουν θετικά με Ρότσεστι και Ριντ!
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019 - 21:39
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Ο Ολυμπιακός παράλληλα με τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις τρέχει να ολοκληρώσει και την ενίσχυση της ομάδας με τις προσθήκες των Τέιλορ Ρότσεστι και Ουίλι Ριντ.

Οι δύο Αμερικανοί βρίσκονται σε πολύ προχωρημένες συζητήσεις με τους «ερυθρόλευκους», διευθετούνται παράλληλα και διαδικαστικά θέματα και εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να επικυρωθούν οι συμφωνίες και να δρομολογηθεί η άφιξή τους στην Ελλάδα! Στην καλύτερη περίπτωση, δεν μπορούν να είναι διαθέσιμοι πριν από το παιχνίδι με τη Μακάμπι σε περίπου μία εβδομάδα.

Εμπειρία από Ευρωλίγκα

Ο Ρότσεστι είναι αρκετά έμπειρος παίκτης για την Ευρωλίγκα, με τα θετικά του σημεία, όπως είναι η δημιουργία, το «πικ εν ρολ», αλλά και το σκοράρισμα αλλά και τα αρνητικά του, όπως είναι η άμυνα. Το 2014-15 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στην Ευρωλίγκα με τη φανέλα της Νίζνι, καθώς είχε 18.9 πόντους μ.ο. (52% δίποντα, 50% τρίποντα, 92.5% βολές) και 5.7 ασίστ. Πρωταγωνιστικό ρόλο είχε και το 2017-18 με τον Ερυθρό Αστέρα μετρώντας 13.4 πόντους μ.ο. (55% δίποντα, 41% τρίποντα, 89% στις βολές), και 5 ασίστ ανά ματς, ενώ πέρσι αγωνίστηκε στο κινεζικό πρωτάθλημα, έχοντας 33.5 πόντους μ.ο,, 4.7 ριμπάουντ και 9.1 ασίστ μέσο όρο με τους Τχιαγίν Γκολντ Λάιονς.

Ότι έψαχνε ο Κεμζούρα σε ψηλό

Πολύ καλή περίπτωση είναι και ο Ουίλι Ριντ, με την υποσημείωση ότι έχει να αγωνιστεί περίπου εννιά μήνες καθώς είχε τραυματισμό στον ώμο του. Ο 29χρονος (2.11μ.) που έχει αγωνιστεί σε Νετς, Χιτ, Κλίπερς και Πίστονς αλλά είναι σιωπηλά… τιμωρημένος στο ΝΒΑ επειδή κατηγορήθηκε για άσκηση βίας στη γυναίκα του αλλά στη συνέχεια αποσύρθηκαν οι κατηγορίες, θέλει να επιστρέψει σε καλό επίπεδο για τον ίδιο και διαθέτει ακριβώς τα χαρακτηριστικά που έψαχνε ο Κεστούτις Κεμζούρα.

Είναι εκρηκτικός, με δυνατά τελειώματα και έφεση σε ριμπάουντ και μπλοκ και πέρσι αγωνίστηκε στην GLeague με τους Σολτ Λέικ Σίτι Σταρς, τη θυγατρική ομάδα των Γιούτα. Σε 21 αγώνες είχε 20.1 πόντους μ.ο. (66% δίποντα) και 11.2 ριμπάουντ!

Διαβάστε επίσης

Χωρίς προβλήματα πάει Βιτόρια!

Χωρίς προβλήματα πάει Βιτόρια!

Ο Ολυμπιακός θα ταξιδέψει πλήρης την Πέμπτη (24/10)) για το ματς με την Μπασκόνια και θα ολοκληρώσει την προετοιμασία του στη «Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα».

Η Μπασκόνια φέρνει στη μνήμη... ρεκόρ!

Η Μπασκόνια φέρνει στη μνήμη... ρεκόρ!

Δεν είναι λίγα και διόλου αμελητέα τα επιτεύγματα του Ολυμπιακού απέναντι στην Μπασκόνια. Εν πρώτοις μιλάμε για ένα από τα πιο κλασικά ζευγάρια την Ευρωλίγκα, καθώς την Παρασκευή θα αριθμήσουν την 39η συνάντηση τους.