Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

FALLen...

FALLen...
Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019 - 23:41
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στη Βιτόρια από την Μπασκόνια του ύψους 2.21 Γιουσουφά Φαλ με 82-66 και βρίσκεται σε πτωτική πορεία… Οι «ερυθρόλευκοι» με ξεσπάσματα μόνο στην επίθεσή τους και 9 τρίποντα δεν κατάφεραν να διεκδικήσουν κάτι θετικό γνωρίζοντας την 3η ήττα τους σε 4 αγωνιστικές λίγες μέρες πριν την πρώτη διαβολοβδομάδα. Την Τετάρτη πάνε Μόσχα για την ΤΣΣΚΑ και την Παρασκευή έρχεται η Μακάμπι στο ΣΕΦ.

ΚΛΕΙΔΙ: Τα επιθετικά ριμπάουντ που κέρδισε η Μπασκόνια και οι πόντοι από δεύτερη ευκαιρία. Η άμυνα των «ερυθρόλευκων» στη ρακέτα στο 4ο δεκάλεπτο.

MVP: Ο Τόρνικε Σενγκέλια

ΟΣΚΑΡ Β΄ΡΟΛΟΥ: Ο Φαλ, ο Χένρι.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ: 28 πόντους από 2η ευκαιρία οι Βάσκοι. 8 η Μπασκόνια.

ΣΕ ΚΑΚΗ ΒΡΑΔΙΑ: Ο Κώστας Παπανικολάου, ο Κέβιν Πάντερ,

Η ανάλυση του αγώνα…

Ο Ολυμπιακός, με τον Τσέρι να ξεκινάει 5άδα μπήκε με σκοπό να πλήξει την Μπασκόνια στη ρακέτα της, ωστόσο δεν είχε ισορροπία και καλά τελειώματα και βρέθηκε με 7-2 πίσω στο σκορ. Με τον Μιλουτίνοφ να δίνει σκορ και τον Πρίντεζη να συνεχίζει οι Πειραιώτες κάνανε αρχικά ένα 6-0 σερί ενώ κτύπησε μέσα με ντράιβ και ο Σπανούλης για το 9-10. Ο Ολυμπιακός είχε επιχειρήσει 8 δίποντα και κανένα τρίποντο, με τον Πολ να δίνει τη λύση και από μακριά. Ο Κεμζούρα δεν πήγε σε ροτέισον, έκανε λίγες αλλαγές και αργά. Από κάποια λάθη του, η Μπασκόνια βρήκε πόντους στο τρανζίσιον αλλά και σε διπλή ευκαιρία (4 επιθετικά, 7 πόντοι από αυτά) ενώ με τρίποντο του Βιλντόζα ανέβασε σε 21-16, ωστόσο οι Πειραιώτες έριξαν τη διαφορά – με τον Πολ από μακριά και πάλι- σε 23-21 στο τέλος της 1ης περιόδου.

στο 2ο δεκάλεπτο δεν ξεκίνησαν καλά. Η Μπασκόνια μπήκε με ένα 9-2 επιμέρους, με τους Πειραιώτες να χάνουν τα ριμπάουντ. Οι Βάσκοι έφτασαν στο 14΄στα 9 επιθετικά ριμπάουντ και τους 14 πόντους από δεύτερη ευκαιρία για το 32-23. Μεγάλο πρόβλημα και ο ύψους 2.21 Σενεγαλέζος Φαλ. Το πρόβλημα στο ριμπάουντ συνεχίστηκε. Η Μπασκόνια έχασε τα τρίποντα (4/14) αλλά έπαιρνε τα επιθετικά ριμπάουντ (13-3 ήταν αντίστοιχα)

και με 20 πόντους από δεύτερη ευκαιρία έκανε το 38-27. Η αντίδραση του Ολυμπιακού ήρθε από τα 6,75μ. με τους Σπανούλη, Τσέρι και Πολ (5/11 σύνολο) για το 9-0 σερί και το38-36. η αντίδραση στα τελευταία 4΄΄ είχε κάκιστη αντίδραση. Βγήκε ο Σενγκέλια ελεύθερος και έκανε το 41-36 (18-15 επιμέρους) στο 20΄.

Αν και έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για λογαριασμό της Μπασκόνια (γκολ φάουλ σε τρίποντο ή λάθος στην επαναφορά) εντούτοις μέσα από την άμυνα και με τους Σπανούλη, Πρίντεζη, κράτησε από κοντά για το 49-43 στο 3ο δεκάλεπτο. Δεν είχε και πάλι συνέχεια. Ο Σενγκέλια έπαιζε συνέχεια τον Ρούμπιτ (μπήκε να ξεκουράσει τον Πρίντεζη) με τον Γεωργιανό να ανεβάζει σε 54-43. Πάντερ και Ρούμπιτ με εντυπωσιακό κάρφωμα μείωσαν κάπως, ο Χένρι όμως με τρίποντο κράτησε σταθερά τη διαφορά σε απόσταση ασφαλείας (58-47). Ο Αμερικανός έκανε αντιαθλητικό στον Σπανούλη, αλλά το τρίποντο του Πρίντεζη δεν βρήκε στόχο. το 3ο δεκάλεπτο έκλεισε με 58-49 (17-13 επιμέρους).

Οι Βάσκοι, με τον Σενγκέλια και τον Βιλντόζα ξεκίνησαν με ένα 7-0 σερί για να ανεβάσουν σε 65-49 το σκορ στις αρχές της 4ης περιόδου. Ο Ρούμπιτ ήταν πολύ κακός στην άμυνα, ωστόσο στην επίθεση κάτι έδωσε για το 67-53 ενώ ο Πολ με δύο τρίποντα μείωσε σε 69-61 (4-12 επιμέρους). Η Μπασκόνια όμως με τους Σενγκέλια (25 πόντους) και Χένρι ανέβασε ξανά στο +13 για το 77-64, με 3.25 λεπτά να απομένουν. Δεν άλλαξε το παραμικρό και ο Ολυμπιακός ηττήθηκε τελικά με 82-66 για την 3η του ήττα σε 4 ματς.

Τα Δεκάλεπτα: 23-21, 41-36, 58-49, 82-66.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

FALLen...
FALLen...

Διαβάστε επίσης

Κεμζούρα: «Σενγκέλια και ριμπάουντ μάς σκότωσαν»

Κεμζούρα: «Σενγκέλια και ριμπάουντ μάς σκότωσαν»

Τα πολλά ριμπάουντ που έχασε ο Ολυμπιακός, η δράση και αντιμετώπιση του Σενγκέιλια αλλά και οι μόλις 66 πόντοι που πέτυχε η ομάδα, ήταν τα στοιχεία στα οποία στάθηκε ο Κεστούτις Κεμζούρα μετά την ήττα από την Μπασκόνια στη Βιτόρια.

Ασίστ Σπανούλη, κάρφωμα Ρούμπιτ! (vid)

Ασίστ Σπανούλη, κάρφωμα Ρούμπιτ! (vid)

Ο Ολυμπιακός έβγαλε μία πολύ όμορφη φάση στο ματς με την Μπασκόνια, με τον αρχηγό των Πειραιωτών να σερβίρει στον Αμερικανό άσο, ο οποίος κάρφωσε με δύναμη το καλάθι των Βάσκων.