Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ΤΣΣΚΑ στο «μικροσκόπιο» του Ολυμπιακού (pics)

Η ΤΣΣΚΑ στο «μικροσκόπιο» του Ολυμπιακού (pics)
Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2019 - 18:05

Ο Ολυμπιακός περνάει από το… μικροσκόπιο την ΤΣΣΚΑ και σας παρουσιάζει όλα όσα θα έπρεπε να ξέρετε για την αυριανή (19:00) αντίπαλο των «ερυθρόλευκων»!

Αναλυτικά…

Η ΤΣΣΚΑ δεν χρειάζεται συστάσεις… Είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης για τη σεζόν 2018-19 και μια από τις πιο επιτυχημένες ομάδες στην ιστορία του Ευρωπαϊκού μπάσκετ. Και φέτος έχει ξεκινήσει δυναμικά, καθώς μετρά τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες (εκτός με Βαλένθια 71-96, εντός με Μπάγερν 79-68, εντός με Κίμκι 99-86 και εκτός με Άλμπα Βερολίνου 66-82).

Το πιο λαμπρό αστέρι: Μάικ Τζέιμς! Η Αρμάνι Μιλάνο του έδειξε το καλοκαίρι την πόρτα της εξόδου, όμως, εκείνος δεν πτοήθηκε. Υπέγραψε συμβόλαιο με την πρωταθλήτρια Ευρώπης, ΤΣΣΚΑ, και παρότι το ρόστερ της είναι γεμάτο «αστέρια», εκείνος έχει καταφέρει με τις εξαιρετικές του εμφανίσεις να ξεχωρίσει!

Σε έχω δει κάπου κάπου σε ξέρω: Η συγκεκριμένη λίστα είναι μακρά! Θα ξεκινήσουμε, όμως, δικαιωματικά από τον Κάιλ Χάινς. Ο Αμερικανός σέντερ αγωνίστηκε δύο σεζόν με την ερυθρόλευκη φανέλα και σάρωσε τα πάντα, καθώς πανηγύρισε δύο Ευρωπαϊκά (2012, 2013) και ένα πρωτάθλημα Ελλάδος (2011-12)! Ιδιαίτερη περίπτωση είναι και εκείνη του Ντάνιελ Χάκετ, ο οποίος λατρεύτηκε από τον κόσμο του Ολυμπιακού! Ο Ιταλός γκαρντ έπαιξε δύο σεζόν στο Λιμάνι (2015-16, 2016-17). Την πρώτη πανηγύρισε το πρωτάθλημα Ελλάδος, όμως, τον Δεκέμβρη της δεύτερης τραυματίστηκε σοβαρά και τέθηκε νοκ άουτ μέχρι το τέλος της χρονιάς. Ένας ακόμη πρώην «ερυθρόλευκος» στο ρόστερ της ομάδας του Στρατού είναι ο Λετονός γκαρντ, Γιάνις Στρέλνιεκς, ο οποίος αγωνίστηκε στην ομάδα μας δύο σεζόν (2017-18, 2018-19), αλλά και ο γυμναστής, Κώστας Χατζηχρήστος, που συνεργάστηκε με τον Ολυμπιακό τη σεζόν . Η λίστα, ωστόσο, συνεχίζεται… Ο Έλληνας προπονητής της ΤΣΣΚΑ, Δημήτρης Ιτούδης, ήταν επί σειρά ετών βοηθός του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό, ενώ ο Έλληνας διεθνής Κώστας Κουφός και πρώην ΝΒΑερ, Κώστας Κουφός, είναι από το καλοκαίρι μέλος της ΤΣΣΚΑ. Τέλος, με τον Μάικ Τζέιμς «συστηθήκαμε» τη σεζόν 2014-15 όταν έπαιζε στον Κολοσσό, ενώ τη σεζόν 2016-17 και από τον Φεβρουάριου του 2018 ως το τέλος της σεζόν 2017-18 αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό.

Like a tourist: Σε περίπτωση που ταξιδέψετε στην ρωσική πρωτεύουσα για να στηρίξετε την ομάδας μας, σας παραθέτουμε μερικά tip-off. Έχει πληθυσμό 12.576.879 κατοίκους και είναι η μεγαλύτερη πόλη της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ευρώπης. Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Μόσχοβα, παραποτάμου του Βόλγα, στο δυτικό μέρος της χώρας.

Must see: Την Κρατική Πινακοθήκη Tretyakov, ένα από τα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου. Το Θέατρο Μπολσόι, το «σπίτι» των πιο θρυλικών μπαλέτων στον κόσμο είναι ένα υπέροχο νεοκλασικό κτίριο, αντάξιο του μεγαλείου και της ομορφιάς των ενοίκων του. Το Moscow Metro, το πιο φιλοτεχνημένο μετρό του κόσμου διαθέτει σταθμούς που μοιάζουν με αληθινά έργα τέχνης!

Must do: Βόλτα στην ιστορική Κόκκινη Πλατεία. Περπατήστε στο μαύρο πλακόστρωτό της μαζί με τα πλήθη των επισκεπτών και θαυμάστε τα επιβλητικά μνημεία που ορθώνονται πάνω της: το Μαυσωλείο του Λένιν, το Κρατικό Ιστορικό Μουσείο, ο Καθεδρικός του Αγίου Βασιλείου και τα κόκκινα τείχη του Κρεμλίνου.

Must eat: Μοσχάρι Στρογγανόφ (μοσχάρι μαριναρισμένο σε μπαχαρικά και μαγειρεμένο μαζί με μανιτάρια και κρεμμύδια σε μια κρεμώδη παχύρρευστη σάλτσα με γιαούρτι). Blini με χαβιάρι και γιαούρτι (Τα blini μοιάζουν με τα pancakes και τις κρέπες), Ρέγγα με παντζάρια και μαγιονέζα.


Ξέρατε ότι…

* Στην προηγούμενη αγωνιστική, στην αναμέτρηση με την Άλμπα Βερονίνου, η ΤΣΣΚΑ "έχασε" για τουλάχιστον τέσσερις μήνες τον Ουίλ Κλάιμπερν. Ο Αμερικανός φόργουορντ υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού.

* Οι Μάικ Τζέιμς και Μιντάουγκας Κουζμίνσκας έχουν υπάρξει συμπαίκτες στην Αρμάνι Μιλάνο.

*Ο Κώστας Κουφός έχει υπάρξει συμπαίκτης στην Εθνική ομάδα με τους Σπανούλη, Πρίντεζη και Παπανικολάου. Μάλιστα, με τους δύο πρώτους κατέκτησε το 2009 το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ ΤΣΣΚΑ

Άλλος την ιστορία κι άλλος τις «ιστορικές» νίκες!

ΤΣΣΚΑ και Ολυμπιακός έχουν διασταυρώσει (στην Ευρωλίγκα) τα ξίφη τους 27 φορές, εκ των οποίων τις 19 έχουν πανηγυρίσει οι Ρώσοι. Υπάρχει, όμως, ένα ιδιαίτερο στοιχείο… Η ομάδα του Στρατού δεν έχει καταφέρει ποτέ να επικρατήσει του Ολυμπιακού σε φάιναλ φορ! Συγκεκριμένα οι δύο ομάδες έχουν «συναντηθεί» τέσσερις φορές σε τελική φάση, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν το απόλυτο και δύο πρωταθλήματα Ευρώπης (2012, 2013)!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η ΤΣΣΚΑ στο «μικροσκόπιο» του Ολυμπιακού (pics)
Η ΤΣΣΚΑ στο «μικροσκόπιο» του Ολυμπιακού (pics)
Η ΤΣΣΚΑ στο «μικροσκόπιο» του Ολυμπιακού (pics)
Η ΤΣΣΚΑ στο «μικροσκόπιο» του Ολυμπιακού (pics)
Η ΤΣΣΚΑ στο «μικροσκόπιο» του Ολυμπιακού (pics)
Η ΤΣΣΚΑ στο «μικροσκόπιο» του Ολυμπιακού (pics)
Η ΤΣΣΚΑ στο «μικροσκόπιο» του Ολυμπιακού (pics)

Διαβάστε επίσης

Τα εισιτήρια για τη Μακάμπι του Σφαιρόπουλου

Τα εισιτήρια για τη Μακάμπι του Σφαιρόπουλου

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ενημέρωσε τους φίλους της για τις ημερομηνίες και τους τρόπους διάθεσης των εισιτηρίων για την αναμέτρηση της Παρασκευής στην οποία θα έρθει για πρώτη φορά ως αντίπαλος ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Στρέλνιεκς: «Πάντα δύσκολος ο Ολυμπιακός»

Στρέλνιεκς: «Πάντα δύσκολος ο Ολυμπιακός»

Ο Γιάνις Στρέλνιεκς ξέρει καλά τον Ολυμπιακό, μέχρι πέρσι ήταν μέλος της ομάδας και την Τετάρτη (19:00) θα τεθεί για πρώτη φορά αντιμέτωπος με τη φανέλα της πρώην του ομάδας.

Πρωτοποριακή… αντιγραφή

Πρωτοποριακή… αντιγραφή

Ο Παναθηναϊκός… πρωτοπορεί ξανά, εφαρμόζοντας… το προνόμιο που δίνει η Ευρωλίγκα στις ομάδες για θέσεις θεατών δίπλα στον πάγκο, το οποίο διαφήμισε και εφάρμοσε πρώτος, ο Ολυμπιακός.