Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κεμζούρα: «Χαρούμενος για τον τρόπο που αντιδράσαμε»

Κεμζούρα: «Χαρούμενος για τον τρόπο που αντιδράσαμε»
Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2019 - 22:10

Πραγματικά χαρούμενος για το αποτέλεσμα αλλά και την αντίδραση των παικτών του ήταν ο Κεστούτις Κεμζούρα.

Ο Λιθουανός τεχνικός ανέφερε αρχικά λοιπόν, δίνοντας «συγχαρητήρια στους παίκτες μου και σε όλο το προπονητικό επιτελείο. Οι παίκτες μου δουλεύουν σκληρά κάθε μέρα στην προπόνηση και είναι ωραίο το συναίσθημα» για να συμπληρώσει στη συνέχεια: « Δεν βρισκόμασταν σε καλή κατάσταση, χάσαμε κάποια παιχνίδια, οπότε σήμερα είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος για τη νίκη, αλλά κυρίως για τον τρόπο που αντιδράσαμε και την ενέργεια που βγάλαμε στο παρκέ.

Για τον τρόπο που παίξαμε ως ομάδα και το πως επικοινωνήσαμε, το πόσο συγκεντρωμένοι ήμασταν... Όλα αυτά με κάνουν χαρούμενο. Δεν χρειάζεται να πω πολλά για την ποιότητα της ΤΣΣΚΑ. Το μόνο που θέλω να αναφερθώ είναι δύο νούμερα στην στατιστική.

Μέχρι το μεταξύ μας παιχνίδι η ΤΣΣΚΑ ήταν η πρώτη στην κατηγορία των τριπόντων στην Ευρωλίγκα με ποσοστό 65%. Σε αυτό το παιχνίδι είχε 26%. Αυτό σημαίνει πως κάναμε καλή δουλειά. Επίσης, ήταν πρώτη στην κατηγορία των επιθετικών ριμπάουντ, κάτι που τους έδινε έξτρα επιθέσεις. Σήμερα τελείωσαν το παιχνίδι με 8 επιθετικά ριμπάουντ. Θεωρώ πως αυτοί είναι σπουδαίοι αριθμοί για εμάς.

Η ΤΣΣΚΑ έχει σπουδαίους παίκτες. Είναι σπουδαία ομάδα, όμως, εμείς δεν της δώσαμε απόψε εύκολους πόντους. Παλεύαμε συνεχώς και μέσα από την άμυνά μας βρήκαμε ευκαιρίες να βγούμε στον αιφνιδιασμό».

Στη συνέχεια είπε: «Ο Τσέρι έκανε εκπληκτική δουλειά, ειδικά στην άμυνα, ο Πολ επίσης μας έδωσε σπίθα επιθετικά και ενέργεια. Και άλλοι παίκτες, όμως, έκαναν πολύ καλή δουλειά. Ακόμη και ο Βεζένκοφ που έπαιξε λίγα λεπτά, έδωσε κάτι. Μπορώ για όλους να αναφέρω κάτι θετικό και κάτι που έδωσαν στο παιχνίδι μας. Σίγουρα όλοι είχαν ενέργεια. Πρέπει να ξεχάσουμε όσο πιο σύντομα γίνεται αυτή τη νίκη και να εστιάσουμε στην αναμέτρηση της Παρασκευής».

Ερωτηθείς που βρήκαν τόση ενέργεια οι "ερυθρόλευκοι" μετά τις ήττες από Ζενίτ και Μπασκόνια, απάντησε: «Η ενέργεια ήρθε λόγω της σκληρής δουλειάς. Όπως είπα και πριν δουλεύουμε πάρα πολύ στις προπονήσεις και προσπαθούμε να διορθώσουμε τα λάθη μας. Αυτό δεν γίνεται από μόνο του, οι παίκτες δουλεύουν σκληρά. Όταν το κάνεις αυτό, αργά ή γρήγορα έρχονται και τα αποτελέσματα».

Για το αν είναι ιδιαίτερο το να παίζει κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, είπε: «Για εμάς όλα τα παιχνίδια είναι ιδιαίτερα, όχι μόνο αυτό κόντρα στην ΤΣΣΚΑ. Σε όλους τους αγώνες και κόντρα σε όλους τους αντιπάλους πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι. Αν δεν το κάνουμε αυτό, τότε οι πιθανότητές μας για νίκη θα είναι ελάχιστες. Αν, όμως, οι παίκτες είναι πάντα συγκεντρωμένοι, τότε αυτό είναι δείγμα μεγάλης ομάδας».

Τέλος, για το αν ο Μπράντον Πολ είναι ο ηγέτης του Ολυμπιακού, απάντησε: «Είναι ένας από αυτούς και περιμένουμε πολλά από εκείνον. Με ξάφνιασε λίγο με το κάρφωμά του, γιατί τον ξέρουμε περισσότερο ως σουτέρ. Ήταν μεγάλη έκπληξη! Όμως, γενικά περιμένουμε πολλά από εκείνον, γιατί είναι έμπειρος παίκτης και για αυτό είναι εδώ. Για να δίνει ενέργεια και να παίζει με τον τρόπο που έπαιξε σήμερα».

Διαβάστε επίσης

Έσπασε το αήττητο της ΤΣΣΚΑ ο Θρύλος!

Έσπασε το αήττητο της ΤΣΣΚΑ ο Θρύλος!

Μάγκικο «διπλό» του Ολυμπιακού στην Ρωσία, με τους Πειραιώτες να επικρατούν με 84-79 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αναγκάζοντας στην 1η της ήττα στη φετινή Ευρωλίγκα.