Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ένα βήμα μπρος… τρία πίσω!

Ένα βήμα μπρος… τρία πίσω!
Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2019 - 23:24
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Ένα βήμα μπρος στη Μόσχα και τρία πίσω… Κανένα ματς δεν είναι εύκολο, αλλά ο Ολυμπιακός δεν έδειξε και μία συνέχεια. Ένα δείγμα από το ματς με την ΤΣΣΚΑ. Αυτό που παρουσίασε ήταν το προηγούμενο πρόσωπο. Έχασε με 90-65 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στην επιστροφή του Γιάννη Σφαιρόπουλου στο ΣΕΦ, πήγε στο 2-4 στην Ευρωλίγκα μετά από 6 αγωνιστικές, αλλά η ουσία είναι πως δεν έπαιξε καν μπάσκετ. Δεν είχε ξεκάθαρο πλάνο. Επιθέσεις στα τελειώματα του χρόνου, ο Πρίντεζης τόσες μπάλες δεν είχε πάρει στα καλύτερά του, η άμυνα κάκιστη και μία εικόνα ομάδας «παρατημένη».

Σίγουρα, είχε εκτός τον Παπανικολάου (γόνατο), ταλαιπωρημένους από γαστρεντερίτιδα τους Μιλουτίνοφ, Κουζμίνσκας, δύο νέα μέλη να προσθέσει στο ροτέισον (Ρότσεστι και Ριντ), αλλά και πάλι, όλα αυτά, δεν δικαιολογούν αυτή την εικόνα.

ΚΛΕΙΔΙ: Ο Ολυμπιακός παρουσίασε ένα γνώριμο πρόσωπο. Όχι αυτό που είχε στη Μόσχα αλλά στα προηγούμενα. Κάκιστος στην άμυνα, χωρίς ξεκάθαρο πλάνο στην επίθεση. Είχε θέματα με τραυματισμούς και γαστρεντερίτιδες, μπήκαν και δύο νέοι παίκτες, αλλά και αυτός έκανε ότι μπορούσε για να βοηθήσει τη Μακάμπι.

MVP: Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ

ΟΣΚΑΡ Β΄ΡΟΛΟΥ: Στους Γούιλμπεκι,Κάσπι, Χάντερ, Έισι.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ: 22 πόντους στον αιφνιδιασμό η Μακάμπι και 18 από λάθη του Ολυμπιακού.

ΣΕ ΚΑΚΗ ΒΡΑΔΙΑ: Όλη η ομάδα.

Η ανάλυση του αγώνα…

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε αρκετά δυνατά το ματς και προηγήθηκε με 9-2 στα πρώτα 3 λεπτά, παίρνοντας έξι πόντους μέσα στη ρακέτα και ένα τρίποντο του Σπανούλη. Η Μακάμπι αντέδρασε με ένα 7-0 σερί, αλλά ο Πρίντεζης με τρία συνεχόμενα καλάθια έκανε το 15-9, με τον Ολυμπιακό να τρέχει σε κάθε ευκαιρία και στο τρανζίσιον. Η ομάδα του Σφαιρόπουλου είχε ένα 8-0 σερί, στοχεύοντας κυρίως μέσα στη ρακέτα του Ολυμπιακού, ιδίως μετά την είσοδο του Ρούμπιτ στο ματς, ενώ με τρίποντο και τεχνική ποινή στον Πολ (για φλόπινγκ) το επιμέρους σκορ της Μακάμπι αυξήθηκε σε 2-12 για να κάνει το 17-21. Ο Ρότσεστι έδειξε έτοιμος, μπήκε και οργάνωσε το παιχνίδι της ομάδας παίζοντας με τους Ρούμπιτ και Κουζμίνσκας για το 21-22, ωστόσο το 1ο δεκάλεπτο έκλεισε με τον Ολυμπιακό να είναι πίσω με 21-24.

Στο 2ο δεκάλεπτο δεν μπήκε καλά ο Ολυμπιακός, δέχτηκε καρφώματα στην πλάτη της άμυνάς του ενώ ο Ουίλμπεκιν ολομόναχος (μετά από 2/9 της Μακάμπι) έκανε με τρίποντο το 24-32. Λύση από μακριά έδωσε και ο Ντόρσεϊ για την ομάδα του Σφαιρόπουλου, την ώρα που ο Ολυμπιακός έχανε βολές, ο Τσέρι δεν μάρκαρε σωστά τον Ουίλμπεκιν και έκανε στη συνέχεια βήματα. Η διαφορά ανέβηκε στους 10 (30-40) με έξτρα πάσα στη ρακέτα και πάλι του Ολυμπιακού. Κάτι που έκανε και η ΤΣΣΚΑ εν τη απουσία του Μιλουτίνοφ. Ο Σπανούλης μείωσε με τον Πολ σε 34-40, αλλά ο Ολυμπιακός είχε πάει πάλι σε ένα μπάσκετ μπερδεμένο, χωρίς να κυκλοφορεί τη μπάλα, βιαστικό και «γνωστό». Πίσω; Τον πλήγωνε η «αδύναμη πλευρά». Το 2ο δεκάλεπτο έκλεισε με τρίποντο του Πάντερ στη λήξη με 40-45 (19-21 επιμέρους).

Το 3ο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τρίποντο του Πολ αλλά ο Ουίλμπεκιν πλήγωσε και πάλι τον Ολυμπιακό με τρίποντο και φάουλ (43-51). Ο Ολυμπιακός προσπάθησε και μείωσε με ένα επιμέρους 2-7, με τους Σπανούλη, Πολ (τρίποντο) και Πρίντεζη που αποτελούσε την κατ΄εξοχήν επιθετική έκφραση του Ολυμπιακού (10 δίποντα είχε πάρει), αλλά ο Βόλτερς με δύο τρίποντα και ο Μπράιαντ που πήγε μέχρι μέσα ανέβασαν σε 50-61. Οι επιθέσεις του Ολυμπιακού εκφράζονταν στη λήξη του χρόνου, στα τελευταία δευτερόλεπτα με ένα μπάσκετ… ότι βγει. Ο Ρότσεστι μείωσε με μία ατομική προσπάθεια, αλλά έγιναν λάθη στη συνέχεια και ο Χάντερ έβγαινε στην πλάτη του Ριντ (μπήκε και αυτός) και της άμυνας του Ολυμπιακού. Το 3ο δεκάλεπτο έκλεισε με 56-68 (16-23 επιμέρους).

Κουζμίνσκας και Έισι πέτυχαν από ένα τρίποντο για κάθε ομάδα στο 4ο δεκάλεπτο, ωστόσο ο Χάντερ κάρφωσε και πάλι με άλεϊ ουπ για το 59-75. Δεν έβγαιναν πράγματα για τον Ολυμπιακό (ο Πάντερ είχε 1/10 σουτ) και ήταν μπερδεμένος σε όλα τα επίπεδα. Η διαφορά δεν άργησε να πάει στους 20 πόντους (61-81). Το επιμέρους της Μακάμπι πήγε στο 9-19 για το 65-87. Τελικό σκορ 65-90.

Τα Δεκάλεπτα: 21-24, 40-45, 56-68, 65-90.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ένα βήμα μπρος… τρία πίσω!
Ένα βήμα μπρος… τρία πίσω!

Διαβάστε επίσης

«Είμαστε απογοητευμένοι…»

«Είμαστε απογοητευμένοι…»

Ο Γιώργος Πρίντεζης τόνισε πως νιώθει πολύ άσχημα για την εμφάνιση και την ήττα του Ολυμπιακού από την Μακάμπι.

«Πρώτη» και για Ριντ!

«Πρώτη» και για Ριντ!

Μετά τον Ρότσεστι και ο Αμερικανός σέντερ έκανε το ντεμπούτο με τα ερυθρόλευκα κόντρα στην Μακάμπι.

Ντεμπούτο για Ρότσεστι!

Ντεμπούτο για Ρότσεστι!

Ο Αμερικανός πραγματοποίησε στο ματς με την Μακάμπι την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του Ολυμπιακού.