Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι διαφορές σε ΤΣΣΚΑ και με Μακάμπι!

Οι διαφορές σε ΤΣΣΚΑ και με Μακάμπι!
Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2019 - 21:31
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Τι δεν είχε ο Ολυμπιακός απέναντι στη Μακάμπι σε αντίθεση με αυτά που παρέταξε στη Μόσχα και έφτασε στη νίκη με την ΤΣΣΚΑ; Σχεδόν τα πάντα…

1) Ροτέισον. Ο Κεζμούρα ή που θα κάνει την τέλει διαχείριση ή που δεν θα του βγει τίποτα. Μιλάμε με βάση τα παιχνίδια του στον Ολυμπιακό.

2) Άμυνα. Στη Μόσχα δάγκωνε, η περιφερειακή του άμυνα ήταν εξαιρετική, έπαιρνε τα ριμπάουντ. Τσέρι και Πολ ιδίως ήταν οι ακρογωνιαίοι λίθοι αυτής και ο Μιλουτίνοφ στη ρακέτα. Με τη Μακάμπι, οι περιφερειακοί του Σφαιρόπουλου έβαλαν 52 πόντους από τους 90. Μόνο οι Ούλμπεκιν και Ντόρσεϊ πέτυχαν τους 38. Ο Τσέρι ιδίως ήταν κάκιστος ξεχνώντας τον παίκτη ελεύθερο στα 5 μέτρα απόσταση, η αδύναμη πλευρά «πλήγωνε» τον Ολυμπιακό και γενικότερα η άμυνα ήταν… παιδική χαρά.

3) Στη Μόσχα ο Ολυμπιακός είχε πλουραλισμό. Είχε τους πρωταγωνιστές του αλλά πρόσφεραν σχεδόν όλοι. Πολ και Πάντερ (που με την ΤΣΣΚΑ ξεκίνησε χάλια αλλά στο 2ο μέρος βοήθησε) πέτυχαν μεγάλα καλάθια και τράβηξαν στο σκορ τον Ολυμπιακό (πέτυχαν τους 36 από τους 84 πόντους του Ολυμπιακού), ο Σπανούλης ήταν φρέσκος για τα μεγάλα σουτ όχι για να κάνει τα πάντα… Με τη Μακάμπι μόνο τρεις παίκτες πήραν σχεδόν τις μισές προσπάθειες της ομάδας. Ο Πάντερ πήρε 11 σουτ, ο Πρίντεζης 15, ο Πολ 9. Ο Πάντερ βέβαια δεν πρόσφερε αυτή τη φορά, ενώ ο Πρίντεζης πέτυχε 16 πόντους, αλλά το παιχνίδι του Ολυμπιακού ήταν απελπιστικά μονοδιάστατο και προβλέψιμο. Μετά έγινε εντελώς άναρχο.

4) Ο Ολυμπιακός έδωσε στην ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου 18 πόντους από δικά του λάθη. Στην ΤΣΣΚΑ έδωσε 11. Η Μακάμπι πήρε 22πόντους από αιφνιδιασμό, η ΤΣΣΚΑ μόλις 4.

Διαβάστε επίσης

Φιλικό με τον Ιωνικό Νικαίας πριν τη Ζαλγκίρις!

Φιλικό με τον Ιωνικό Νικαίας πριν τη Ζαλγκίρις!

Ο Κεμζούρα θέλει να βάλει τους Ριντ και Ρότσεστι στα συστήματα, αρχικά μέσα από τις προπονήσεις, ενώ ιδεατό θα ήταν και ένα φιλικό, αλλά από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί την Εφές την Πέμπτη (7/11) δεν προλαβαίνει. Θα το κάνει την άλλη εβδομάδα πριν τη Ζαλγκίρις.