Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η επίθεση τον «πληγώνει»!

Η επίθεση τον «πληγώνει»!
Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2019 - 18:15
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί την Πέμπτη (7/11) στο ΣΕΦ την Εφές έχοντας κάνει ήδη δύο ήττες στο γήπεδό του και το κακό είναι πως η τούρκικη ομάδα προέρχεται από ήττα μετά από 4 σερί νίκες που είχε, αλλά και τις εκρήξεις του Εργκίν Αταμάν, ο οποίος έβγαλε… σέντρα τον Βασίλιε Μίτσιτς. Θα θέλει να αντιδράσει και ο Σέρβος, αλλά και συνολικά η περσινή φιναλίστ στον τελικό Ευρωλίγκας.

Οι δύο ομάδες έχουν ακριβώς την ίδια άμυνα, δέχονται δηλαδή 78 πόντους κατά μέσο όρο αλλά αν θέλουμε να εστιάσουμε κάπου, αυτό είναι στην επίθεσή τους, καθώς οι μεν «ερυθρόλευκοι» πετυχαίνουν 72 πόντους κατά μ.ο. και η δε Εφές 80 πόντους μ.ο.

Βγάζει μάτι ότι η επίθεση του Ολυμπιακού θέλει (πολλή) βελτίωση! Η ομάδα του Κεστούτις Κεμζούρα έχει το 13ο καλύτερο ποσοστό στα δίποντα με 47,9% (οριακά πάνω από τη Ζαλγκίρις), παρ’ όλο που οι δύο από τους 4 πρώτους σκόρερ του είναι οι Μιλουτίνοφ και Πρίντεζης, ενώ στο τρίποντο έχει το πενιχρό (30,2%) καταλαμβάνοντας την 17η θέση στην συγκεκριμένη κατηγορία μεταξύ των 18 ομάδων.

Και αυτό το στοιχείο δημιουργεί πολλές απορίες και σκέψεις: Γιατί ο βασικός άξονας στην στελέχωση του ρόστερ ήταν να «χτιστεί» το κομμάτι γύρω από τον Μιλουτίνοφ, ούτως ώστε όταν κλείνουν τον Σέρβο να μην κολλάει η ομάδα στην επίθεση και να έχει «χέρια» να κάνει ζημιά από μακριά.

Τα αρνητικά ποσοστά του Ολυμπιακού αντανακλώνται και μέσα από τις ασίστ. Ο Ολυμπιακός εκεί κατέχει την τελευταία θέση μεταξύ των 18 ομάδων καθώς έχει μόνο 12.7 ασίστ κατά μέσο όρο, εκ των οποίων οι 4 έρχονται από τα χέρια του Βασίλη Σπανούλη.

Διαβάστε επίσης

Πόσο άλλαξε…

Πόσο άλλαξε…

Ο Μπράιαντ Ντάνστον έρχεται ξανά στο ΣΕΦ, αλλά οι πρώην συμπαίκτες του είναι μόνο δύο από τον Ολυμπιακό!