Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όταν ο Κεζμούρα είχε παίκτη τον Γιασικεβίτσιους!

Όταν ο Κεζμούρα είχε παίκτη τον Γιασικεβίτσιους!
Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019 - 16:23

Ολυμπιακός και Ζαλγκίρις θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους την Παρασκευή (21:30) στο «Ειρήνης και Φιλίας», για την 8η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και η… λιθουανική διασύνδεση μεταξύ των δύο είναι έντονη.

Λιθουανική ομάδα η Ζαλγκίρις, αλλά συμπατριώτης τους κάθεται στον πάγκο του Ολυμπιακού. Ο Κεστούτις Κεζούρα μάλιστα έχει συνεργαστεί με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στην Εθνική ομάδα της χώρας τους, στο Ευρωμπάσκετ του 2011 (5η θέση) και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 (8η θέση). Ο Γιασικεβίτσιους φυσικά ως παίκτης και ο Κεμζούρα ως head coach. Μαζί τους τότε και ο αρχηγός της Ζαλγκίρις Παούλιους Γιανκούνας.

* Θέλετε άλλη λιθουανική… σύνδεση; Ο Γουίλ Τσέρι πραγματοποίησε το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο με τη Ζαλγκίρις τη σεζόν 2014-15

* Την περσινή σεζόν ο Ζακ Λεντέι αγωνίζονταν με τον Ολυμπιακό- ήταν η πρώτη του ομάδα με την οποία έπαιξε στην Ευρωλίγκα- και τώρα θα έρθει στο ΣΕΦ με τα πράσινα της Ζαλγκίρις.

* Για λίγες ημέρες δεν πρόλαβε το παιχνίδι ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ο οποίος έλυσε το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό και θα αγωνίζεται πλέον στη Λοκομοτίβ Κουμπάν. Ο Κουζμίνσκας έπαιξε πρώτη φορά στην Ευρωλίγκα με τη φανέλα της Ζαλγκίρις στην οποία αγωνίστηκε από το 2010 ως και το 2013.

Διαβάστε επίσης

Τακτική και «εντατικά» ενόψει Ζαλγκίρις

Τακτική και «εντατικά» ενόψει Ζαλγκίρις

Στον Ολυμπιακό ολοκλήρωσαν πάνοπλοι την προετοιμασία τους για την Τετάρτη, με τον Κεμζούρα να θέλει να εγκλιματίσει γρήγορα τους Ρότσεστι-Ριντ στην ομάδα ώστε να δώσουν λύσεις.

Άπαντες παρόντες ενόψει Ζαλγκίρις!

Άπαντες παρόντες ενόψει Ζαλγκίρις!

Την προετοιμασία του για τη Ζαλγκίρις, την Παρασκευή (21:30) στο ΣΕΦ, για την 8η αγωνιστική της Ευρωλίγκας ξεκίνησε ο Ολυμπιακός με τον Κεστούτις Κεμζούρα να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.