Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έτσι θα έρθει η… ηρεμία στο ελληνικό μπάσκετ;

Έτσι θα έρθει η… ηρεμία στο ελληνικό μπάσκετ;
Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019 - 17:14

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος παρουσίαζε, πριν από λίγες ημέρες τον Ρικ Πιτίνο, ως τον νέο τεχνικό της Εθνικής ομάδας μπάσκετ Ανδρών. Τον Ρικ Πιτίνο, τον οποίο η ΕΟΚ εμφάνιζε ως… σανίδα σωτηρίας, για το ελληνικό μπάσκετ, των τόσων προβλημάτων και της… χαμένης ελπίδας.

Του ελληνικού μπάσκετ, όπως αυτό εκπροσωπείται από τη διοίκησή του, τη διοίκηση του Γιώργου Βασιλακόπουλου. Τη διοίκηση με την οποία ο Ολυμπιακός, η ομάδα η οποία τα τελευταία χρόνια κρατούσε ψηλά τη σημαία της Ελλάδας, στην Ευρωλίγκα, βρίσκεται σε… πόλεμο!

Ο Πιτίνο θα ήταν ο… Έλληνας (όπως δήλωνε και ο ίδιος), ο οποίος θα έφερνε νέο… άνεμο, στο ελληνικό μπάσκετ. Αντιθέτως, ο Ρικ Πιτίνο αποδεικνύεται απλώς ο… Παναθηναϊκός, που θα στρέψει το ενδιαφέρον του, ξανά, στην ομάδα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, αναλαμβάνοντας την τύχη της.

Θα ήταν ο άνθρωπος, ο οποίος θα βοηθούσε, με την «προσωπικότητά του» (όπως ευαγγελίζονταν οι διοικούντες το ελληνικό μπάσκετ), να επέλθει η… ηρεμία. Αντιθέτως, αποδείχθηκε, απλώς, ακόμη ένας λόγος για… έκρηξη!

Ένας λόγος για αναστάτωση. Ένας λόγος για να μπει η Εθνική ομάδα μπάσκετ, ανάμεσα στην ΕΟΚ, τον Γιώργο Βασιλακόπουλο και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Ένας ακόμη λόγος το φίλαθλο κοινό να θεωρεί το ελληνικό μπάσκετ… αναξιόπιστο…

Ακόμη μία… «τρανταχτή επιτυχία» της ΕΟΚ, όλη αυτή η ιστορία, η οποία είναι σε εξέλιξη… Μία ιστορία, την οποία η ίδια η ΕΟΚ επιχείρησε να παρουσιάσει ως μία μεγάλη επιτυχία, μόνο για να καταλήξει σε ένα ακόμη… φιάσκο! Από εκείνα που έφεραν το ελληνικό μπάσκετ χαμηλά…

Διαβάστε επίσης

Μπάλντγουιν: Άργησε αλλά “συστήθηκε” ξανά…

Μπάλντγουιν: Άργησε αλλά “συστήθηκε” ξανά…

Δεν είναι εύκολος χαρακτήρας. Ο Μπλατ επέμενε πολύ σε αυτόν και δεν καταλαβαίναμε το «γιατί». Η πόρτα της εξόδου και η δεύτερη ευκαιρία. «Οικονομικός» στα σουτ. Απαιτείται συνέχεια κι ας μην είναι μια τυχαία εμφάνιση!

Η Άλμπα στο «μικροσκόπιο» του Ολυμπιακού (pics)

Η Άλμπα στο «μικροσκόπιο» του Ολυμπιακού (pics)

Ο Ολυμπιακός μένει Γερμανία και με εσωτερική πτήση μετακινήθηκε από το Μόναχο στο Βερολίνο καθώς σε αυτή την διπλή αγωνιστική της Ευρωλίγκας είχε στο πρόγραμμά του, τις γερμανικές ομάδες