Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αυτός είναι… Θρύλος!

Αυτός είναι… Θρύλος!
Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019 - 23:26
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Ο Ολυμπιακός δεν έκανε… εκπτώσεις, υπέταξε την Ολίμπια Μιλάνο με 91-70 για την 11η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και βελτίωσε το ρεκόρ του στο 5-6.

«ΚΛΕΙΔΙ»: Η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν το «κλειδί» ξεκάθαρα ενώ τον δρόμο «άνοιξαν» τα τρίποντα.

MVP: Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ

ΟΣΚΑΡ Β΄ΡΟΛΟΥ: Στους Παπανικολάου, Σπανούλη, Πρίντεζη, Πολ, Βεζένκοφ

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ: Η Μιλάνο είναι η καλύτερη στο τρίποντο αλλά ο Ολυμπιακός την έριξε στο 31%. Από τους 80 πόντους την κατέβασε στους 70.

ΣΕ ΚΑΚΗ ΒΡΑΔΙΑ: -

ΑΠΟΥΣΙΕΣ: Ο Γουίλι Ριντ για τον Ολυμπιακό και οι Τσιντσιαρίνι και Γκουντάιτις για την Μιλάνο.

Η ανάλυση του αγώνα…

Ο Ολυμπιακός, με την γνώριμη 5άδα του πλέον, μπήκε με ένα 5-0 χάρη στον Παπανικολάου που έκοψε στη ρακέτα και έτρεξε στον αιφνιδιασμό, ωστόσο η Μιλάνο απάντησε με ένα 7-0 σερί, με τους Ροντρίγκες-Μίτσοφ από μακριά και τον Σκόλα στη ρακέτα. Τον Αργεντίνο γενικότερα ο Πρίντεζης τον πήγε καλά σε άμυνα και επίθεση. Ο Ολυμπιακός έχανε τα τρίποντα (είχε 0/7) αλλά κέρδιζε τα επιθετικά ριμπάουντ με τον Τσέρι να κάνει το 11-9. Η Μιλάνο είχε βρει το χέρι της από τα 6,75μ. (3/4) – είναι άλλωστε η καλύτερη ομάδα στην Ευρωλίγκα σε αυτό- με τους Μακ και Νέντοβιτς να ευστοχούν και να απαντούν στα καλάθι του Πάντερ. Το 1ο δεκάλεπτο έκλεισε με 15-19.

Βεζένκοφ και Πολ έσπασαν το ρόδι από μακριά για τον Ολυμπιακό για το 21-21), ενώ η καλή δουλειά στο επιθετικό ριμπάουντ συνεχίστηκε από τον Βεζένκοφ. Ο Ρούμπιτ σε συνεργασία με τον Σπανούλη, αλλά και ο αρχηγός με ντράιβ κατάφεραν να έχουν τον Ολυμπιακό κοντά στο σκορ (29-30), που η αλήθεια είναι πως δεν είχε πάρει σφυρίγματα σε αρκετά φάουλ (πλέον με το cube πάνω από τα κεφάλια τους εκτίθενται), ωστόσο η Μιλάνο ευστοχούσε σχεδόν σε κάθε επίθεσή της και ο Ροντρίγκες είχε βρει ρυθμό για το 30-35. Ο Παπανικολάου ευστόχησε στο τρίποντο, ο Ρολ είχε λύσεις κι αυτός για τη Μιλάνο, αλλά το σημαντικό ήταν ότι ο Ολυμπιακός κρατούσε τη Μιλάνο χαμηλά και δεν της είχε επιτρέψει να επιβάλλει τον ρυθμό της. Με καλάθι του Πρίντεζη, έκλεισε το 2ο δεκάλεπτο με 40-37 (25-18 επιμέρους).

Στο 3ο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά με γκολ φάουλ του Μιλουτίνοφ και τρίποντο του Παπανικολάου (2/4) για το 6-2 επιμέρους και το 46-39. Δέχτηκε φλόοτερ από τους Ροντρίγκες και Μακ, ωστόσο οι Κόνιαρης και Σπανούλης με τρίποντα έκαναν το 52-43 στο 24΄. Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε πάρει περισσότερα στην επίθεση, δεν το έκανε αλλά η άμυνά του ήταν μνημειώδης. Ο Σπανούλης από κει και πέρα με 4 πόντους (12 σύνολο) ανέβασε στους 14 πόντους (58-44). Ο Ροντρίγκες προσπαθούσε για τη Μιλάνο, αλλά Ρότσεστι με γκολ φάουλ και Μπάλντγουιν ανέβασαν στους 16 τη διαφορά για το 66-50. Τρίποντο και ο Πολ (7/18 σύνολο) και το 3ο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 71-53 (31-16 επιμέρους).

Ο Ολυμπιακός δεν έκανε εκπτώσεις ούτε στο 4ο δεκάλεπτο και με ένα 12-6 επιμέρους ανέβασε τη διαφορά ακόμα περισσότερο, με τους Ρούμπιτ, Βεζένκοφ και Μιλουτίνοφ κάνοντας το 83-57. Ο Σπανούλης συνέχισε να εκτελεί και να δημιουργεί για τον Παπανικολάου, για το 87-65, ενώ το ματς ολοκληρώθηκε με 91-70, με τον κόσμο να φωνάζει συνθήματα για τον Παναθηναϊκό και τον Βασίλη Σπανούλη να περνά στην 1η θέση και στην κατηγορία του index (σύστημα αξιολόγησης) προσπερνώντας τον Ναβάρο.

Τα Δεκάλεπτα:15-19, 40-37, 71-53, 91-70.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αυτός είναι… Θρύλος!
Αυτός είναι… Θρύλος!

Διαβάστε επίσης

Έγραψε ξανά ιστορία ο Θρυλικός Σπανούλης!

Έγραψε ξανά ιστορία ο Θρυλικός Σπανούλης!

Μία ακόμη κορυφή για τον αρχηγό του Ολυμπιακού, ο οποίος ξεπέρασε τον Ναβάρο στο σύστημα της αξιολόγησης στην ιστορία της Ευρωλίγκας και πλέον ακολουθεί και η κορυφή στον πίνακα των σκόρερ.