Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το «πρόσωπο» της Μαδρίτης!

Το «πρόσωπο» της Μαδρίτης!
Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019 - 19:16
Αρθρογράφος: Θεόφιλος Τυριντζής
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η μοναδική ομάδα στην Ευρωλίγκα φέτος που τρέχει ένα 7-0 σερί νικών στη διοργάνωση. Πέραν τούτου βέβαια, εξ αρχής αντιλαμβάνεται κανείς την δυσκολία της αποστολής των «ερυθρόλευκων», πόσο μάλλον τη στιγμή που θα απουσιάζει και ο Βασίλης Σπανούλης.

Δεν είναι ακατόρθωτο, μόλις πρόπερσι πέρασε από εκεί, αλλά δεν είναι και… καθημερινό φαινόμενο να περνάς από την έδρα της Ρεάλ. Και ας μην έχει στα τελευταία παιχνίδια της τον Σέρχιο Γιουλ.

Το σύνολο του Πάμπλο Λάσο είναι μία από τις καλύτερες επιθετικά ομάδες στην Ευρωλίγκα, καθώς σκοράρει 85.8 πόντους μ.ο. ενώ βρίσκεται στην 2η θέση των ασίστ, μοιράζοντας 19 ανά ματς.

Το γίνεται όμως όταν παίζει στη Μαδρίτη; Μεταμορφώνεται… προς το καλύτερο: Η επιθετική της παραγωγικότητα ανεβαίνει στο 92.9 κατά κ.ο. και οι ασίστ της στις 20.9 μ.ο.

Φυσικά, ο Φακούντο Καμπάτσο είναι παίκτης «κλειδί» για τη Ρεάλ. Σε λιγότερο από 24 λεπτά, την περασμένη εβδομάδα μοίρασε… 17 ασίστ (κόντρα στη Βαλένθια) και είναι αυτός που βγάζει στο τρανζίσιον την ομάδα του αλλά και που δημιουργεί για τους άλλους και τον εαυτό του (11.8 πόντους μ.ο.).

Ο Ολυμπιακός, από την άλλη, φυσικά και θέλει να ρίξει αρκετά τη Ρεάλ από τον μέσο όρο παραγωγικότητάς της, αλλά παράλληλα, να διατηρήσει και τα υψηλά στάνταρ στην επίθεσή του, ιδίως, εν τη απουσία του Βασίλη Σπανούλη (14.3 πόντους μ.ο., 4.7 ασίστ μ.ο.).

Μπορεί οι «ερυθρόλευκοι» να έχουν μέσο όρο επίθεσης 79.1 πόντους στη σεζόν, αλλά στα τελευταία 3 παιχνίδια τους σκοράρουν πάνω από 90 πόντους, ενώ στα τελευταία 5 (από Ζαλγκίρις και ύστερα) βάζει 89.6 πόντους κατά μ.ο., μοιράζει 17.2 ασίστ και ευστοχεί στο τρίποντο με 39.28%.

Διαβάστε επίσης

Ο Πρίντεζης περνάει Μπατίστ και Μπουρούση!

Ο Πρίντεζης περνάει Μπατίστ και Μπουρούση!

Ο διεθνής φόργουορντ του Ολυμπιακού σταθερά ανεβαίνει σε κάθε στατιστική κατηγορία και λίαν συντόμως θα αναρριχηθεί ακόμα περισσότερο στα επιθετικά ριμπάουντ αλλά και στο index rating.