Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Γράφει... "ιστορία" ο Π.Α.Ο: Κεκλεισμένων με Φενέρ

Γράφει...
Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019 - 16:16

Η «φανταστική ατμόσφαιρα» και το «Παναθηναϊκό πνεύμα» στο παιχνίδι της Ευρωλίγκας στο ΟΑΚΑ του Π.Α.Ο με τον Ολυμπιακό δεν άρεσε καθόλου στην διοργανώτρια αρχή, η οποία τιμώρησε την ομάδα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ενώ αναμένονται και οι δικές του ποινές.

Καταπατήθηκε κάθε μέτρο ασφάλειας (δεν ήταν η πρώτη φορά), μπούκαραν τσάμπα και έφτασαν στο σημείο να διώξουν από τις θέσεις τους τα διαρκείας άλλων φίλων του Παναθηναϊκού, άναψαν καπνογόνα και πέταξαν κροτίδες, πέταξαν στο ημίχρονο μολότοφ στα ΜΑΤ και γενικότερα ήταν μία… φανταστική ατμόσφαιρα (όπως και στο βόλεϊ άλλωστε) από το… παναθηναϊκό πνεύμα.

Η «κακιά» Ευρωλίγκα τιμώρησε όμως την ομάδα του Γιαννακόπουλου με 1 αγωνιστική κεκλεισμένων, που θα την εκτίσουν με τη Φενέρμπαχτσε και 54.000 ευρώ πρόστιμο.

Θυμίζουμε, πως η ίδια η ΚΑΕ Παναθηναϊκός κατέγραψε τα γεγονότα και διαχώρισε τη θέση της ρίχνοντας «κατηγορώ» στους οργανωμένους της και απλά το μέτριο που προανήγγειλε ότι είναι ότι δεν θα έχουν προνόμια στα εισιτήρια που λάμβαναν αλλά θα τα πληρώνουν στην τιμή των υπόλοιπων.

Η ανακοίνωση τόνιζε μεταξύ άλλων: «…παρατηρούνται πράξεις ανομίας, οι οποίες δεν ταιριάζουν σε οργανωμένους οπαδούς, αλλά σε εξτρεμιστικές ομάδες ανθρώπων που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η επίδειξη βίας.

Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό υπήρξαν οικογένειες και φίλαθλοι του Παναθηναϊκού που έπεσαν θύματα αυτής της βίας και δεν τους επετράπη να παρακολουθήσουν τον αγώνα από τις θέσεις όπου είχαν αγοράσει εισιτήριο».

Αλλά και… «είχαν προηγηθεί συστάσεις προς τους επικεφαλής των οργανωμένων για την μη ύπαρξη καπνογόνων και οργανωμένων επιθέσεων (ντου) στις θύρες».

Τέλος, να προσθέσουμε πως αναμένονται από τον ανεξάρτητο Αθλητικό Δικαστή της Ευρωλίγκας οι ποινές για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, καθώς το φύλλο αγώνος των διαιτητών αλλά και η έκθεση της υπευθύνου ασφαλείας της Ευρωλίγκας στην Ελλάδα είναι «κόλαφος».

Διαβάστε επίσης

Πάλι ήττα στο Περιστέρι ο ΠΑΟ… Σύμπτωση;

Πάλι ήττα στο Περιστέρι ο ΠΑΟ… Σύμπτωση;

Και πέρυσι και φέτος ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στο Περιστέρι… Μάλλον σύμπτωση… Αν και ακούγονται διάφορα, με τα κοινά σημεία να είναι πολλά... Εμείς, πάντως, δεν τα πιστεύουμε.